Cum se face: Azi, furtul la contor

cum se face Povestea metodelor de înșelat contorul e cam de-o seamă cu acesta. Nu știm cine a fost primul care a păcălit companiile de electricitate, gaze sau apă și nu știm nici cînd se va inventa aparatul imposibil de păcălit. Am reușit doar să strîngem o colecție a procedeelor de scădere a întreținerii. Nu vă sfătuim să le folosiți. Nici noi nu le-am încercat. Și nu vrem să ne pomenim cu plîngeri la Protecția Consumatorului că v-ați curentat la tabloul electric după ce ați umblat la apometru.

Secretele unui profesionist

Cel mai vechi aparat instalat în ogrăzile noastre este contorul de curent. Implicit, pentru el s-au găsit cele mai multe căi de măsluire. Marin Popoviciu e specialist în acest domeniu. A lucrat la IMGB și a strîns în anii de muncă o frumoasă colecție de trucuri: „Era concurs la noi în secție. Fiecare avea cîteva metode. Eram vreo patru care ne consultam tot timpul. Pînă au închis toată secția“. Spaima companiilor de electricitate ne-a descris cele mai complicate procedee. Absolvenții de Energetică, Electromecanică și altele asemenea s-ar putea să și înțeleagă: „Îmi construisem un aparat special pentru asta. Era de fapt un transformator, transforma 220 în 12 volți. Se băgau două sîrme la bornele din tablou și contorul înregistra înapoi. În loc să crească numărul înregistrat pe ceas, el scădea. Mai era metoda cu filmul foto. Băgai o bucată între rotiță și capacul din plastic și discul nu se mai învîrtea. Era să o pățesc urît cu asta. Au venit să schimbe ceasul și băiatu’ ăla a văzut că era umblat în el. L-a demontat, mi l-a pus într-o pungă din plastic și mi l-a sigilat cu o cusătură. Mi-a zis să mă duc cu el la verificat, să vadă dacă are praf de film foto în el. N-am intrat în panică. Am desfăcut cu grijă cusătura, am desfăcut iar contorul și, cu o bucată de cocă, am strîns tot praful. Am cusut la loc punga și m-am dus la centrul lor. Nu și-a dat nimeni seama că umblasem în el“.

Praf în ochii companiilor de electricitate

Cea mai simplă este racordarea la sursă înaintea aparatului. Astfel, el înregistrează la fel de mult curent ca balerina sau coșarul din bibliotecă. O cale și simplă, dar și mai periculoasă este deșurubarea panoului din zid. Îl lăsați să atîrne cu fața spre podea. Cică se oprește. Există însă riscul prietenilor – de dușmani nu mai spun – care-ți calcă pragul și văd contorul demontat. Mulți întreprinzători construiau cutii speciale ca să mascheze furtul. Și nu ne oprim aici. Tot la contoarele vechi, carcasa din plastic era perforată cu un burghiu foarte subțire. Prin orificiu se introducea o sîrmă pînă la disc. Astfel, el se oprea. Pentru mascarea intervenției, se întindea cu grijă un strat sau două de praf. Angajatul companiei de electricitate credea că a nimerit într-o gospodărie de oameni leneși. Nu și hoți. Cei mai radicali abonați scurtcircuitau aparatul conectînd două borne printr-un fir. Acum au apărut contoarele digitale. Deocamdată nu am aflat metode de măsluire, dar avem încredere în inventivitatea românilor. Vă vom ține la curent, firește.

Calorimetrele sînt cel mai ușor de păcălit

V-ați înfipt calorimetre în calorifere și tot dumneavoastră plătiți cel mai mult la întreținere. Nu disperați! Probabil și vecinii măsluiesc aparatele. Cea mai simplă metodă e cea cu fitil de lampă. Ai nevoie de două fitiluri care sînt de fapt niște sfori. Se pun în spatele caloriferului. Iei un borcan, oală sau pahar din cristal, îl umpli cu apă și îl prinzi de calorifer. Pui capetele fitilurilor în vas și astfel apa va circula prin sfori peste calorimetru, care va înregistra o temperatură mai mică. Costurile vor scădea astfel cu 50 la sută. Cea mai simplă metodă este de departe cea cu prosopul. Trebuie doar să puneți o cîrpă umedă pe aparatul de înregistrat. Dacă vreți rezultate mai bune, înlocuiți cîrpa cu o pungă cu gheață. Nu uitați s-o schimbați cînd se topește!

Cei mai norocoși dintre români

Calorimetrele dumneavoastră nu au fost sigilate? Sărutați-vă soacra! Ați învins. Puteți desprinde aparatul din calorifer și îl montați la loc atunci cînd bate administratorul de bloc în ușă. Bine, să nu exagerați! Ar fi ciudat ca o familie de patru persoane să consume cît bătrîna de la patru care s-a mutat de anul trecut la garsonieră cu pereți din lemn. Cei care-și declară singuri căldura sînt cei mai fericiți. Este un procedeu obișnuit ca în lunile grele de iarnă să se declare mai puțin decît este afișat și să se recupereze primăvara sau toamna, cînd întreținerea este mai mică.

Jetul subțire trece întreținerea rea

Marin, maestrul contoarelor electrice de la început, ne-a povestit și cum obișnuiește să-și facă baie gratis: „Apometrele pot fi date peste cap cu doi magneți. Pui unul într-o parte a cutiei din plastic și pe celălalt în partea opusă. Ca și la curent, se poate băga în carcasă o hîrtie care să blocheze mișcarea cifrelor de pe tambur. Preferata mea e montarea apometrului invers, așa înregistrează înapoi. Numai să nu uiți de ea. A, și o hibă a sistemului: dacă lași apa să curgă foarte încet, paleții apometrului nu se rotesc, deci nu înregistrează. Așa poți să strîngi apă pentru udat flori sau de băut fără să plătești“.

Apa bate gazu’

Și gazele pot fi gratis. Avem și un caz celebru. Pe cînd era fotbalist, cugetătorul Claudiu Răducanu (zis și „Bloc-Notes“, microbiștii știu de ce) și-a raportat soacra la Poliție că a dat înapoi cifrele din contor. Ba a și filmat-o în timpul operațiunii. Dînsa a apelat la o metodă clasică, operînd în tamburul aparatului. Dar se poate rezolva treaba și altfel. O metodă simplă, dar care funcționează doar iarna, este să turnați apă în aparat. Lichidul îngheață și blochează mecanismul. Și dă-i cozonaci!

Săptămîna viitoare continuăm seria cu tonomatele, cîntarele, televiziunea prin cablu și contoarele de kilometri ale mașinilor. (Claudiu Radu)

Comentează

Comentarii:

 1. zxcv says:

  Un intreg popr de hoti; din vremurile stravechi au furat si fac o profesie din asta;
  SA NU FURI!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.9/5 (28 votes cast)
  • RRR says:

   Sugi pula !!! parlamentarii fura cu mil de euro se plimba prin tari exotice cand tu boule te caci pe tine de frig in casa si stai cu 2 paturi pe tine sa platesti tot salariul pe facturi . Nu sunt mandru ca lumea fura …dar fura pentru ca nu au daia …

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.4/5 (61 votes cast)
   • Radu says:

    Din cauza celor ca tine am plecat din tara. Care e diferenta intre un parlamentar care fura si unul ca si tine? Absolut nici una. Dar tie si celor ca tine tin sa le multumesc. Mi-e mult mai bine acum. E ca si cum te-ai lasa de fumat, droguri si alcool….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.2/5 (17 votes cast)
    • George says:

     Radu la romani asta se cheama ca “te descurci”… nu furt… asa pot dormii uni oameni linistiti. O tara de hoti, ce sa faci daca tatii nostri sunt din Sicilia :)), puturosi si hoti.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 2.3/5 (6 votes cast)
     • Politia says:

      Cei care cred ca e in regula sa furi:
      atata va duce capul, atata faceti. Nu furati decat din averea voastra, ca doar nu-l furati pe Putin.
      Voi furati 50% din curent, gaze sau orice altceva, alea se vor scumpi si voi veti plati la fel ca inainte, sau furnizorul inchide portile si frigeti surcele la lumanare, care va asigura si lumina.
      Tara de paraziti, hoti si mai ales prosti gramada

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 2.9/5 (10 votes cast)
      • un om obisnuit says:

       Domnu politist….dvs nu sunteti corupt sau ce?vrei sa spui ca u nu te duci sa iei cu japca alimente si alte cacaturi ,de la cine pune botul la teroarea voastra….care ati fost batuti cand erati mici si dupa ati ajuns politisti…si va simtiti prosti din nastere…paraziti is aia de la circa 1…2…3…..14….etc….care is baieti doar in uniforma…..iar cand sunteti civili nu stiti pe unde sa va ascundeti,de frica sa nu va bubuie lumea curu prin cartier….parerea mea!
       aici vb de contor si alte chestii…..iar ,u dn politist jugnesti pe toata lumea ca suntem paraziti…..da ce pula mea esti ?un cacat impaiat…in plm…tot roman esti prostule……

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 3.5/5 (13 votes cast)
      • antisemit says:

       sugi pula

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
    • wtss says:

     Cand compania fura si clientul fura , asta nu inseamna revolutie? Tu esti prea prost sa realizezi asa ceva , tu ai trai chiar foarte bine in dictatura , oamenii ca tine trebuie sa li se spuna ce sa faca ca sunt prea prosti sa ii duca capu’ .

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 3.6/5 (5 votes cast)
  • muie says:

   SUGI INCA ODATA PULA!!! ENELU FURA CU CONTOARELE VECHI!!! CONTOARELE VECHI CONSUMAU 60 Wh ADICA APROXIMATIV 44KW pe luna adica plateai vreo 30 lei pentru NIMIC!! contoarele noi electronice consuma conform cartii tehnice doar 0.66Wh dar cu toate acestea sunt programate sa consume 60Wh pentru a nu se observa diferenta de bani si pentru a nu fi dati in judecata de intreg poporul!!!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.3/5 (7 votes cast)
  • Oroles says:

   Taci dracu ma idiotule,pe cine furam noi?Pe cei care ne fura.Asa ca …MARS.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 2.6/5 (5 votes cast)
 2. MirceaA says:

  decat sa faceti meditatii de furat, mai bine faceti misto de ceva.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (6 votes cast)
 3. capsunarul says:

  astea se merita facute p’afara ca acolo costa. Aici nu prea se merita stress-ul mai ales ca astia de aici nu sunt la fel de tantalai… adica o sa vina sa te controleze unul de la curent care stie ce si cum (ca doar si el le face la el acasa) si te prinde imediat…
  afara se faceau din astea da aia au rezolvat-o. poti sa furi cat vrei pentru ca la sfarsitul anului vine de plata diferenta (care se imparte la numarul de apartamente) si din momentul ala esti dat in urmarire de vecini… si aia sunt mai rai decat societatile de distributie:)))

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.9/5 (7 votes cast)
  • soarece says:

   aici nu cossta cand dai 20 % din salariu numai pe lumina??

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.1/5 (8 votes cast)
   • alin says:

    soarece , mai scoate ac-ul din priza , dormi si tu transpirat ,si economisesti 10% din cat spuneai :)))))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
 4. Cu buza-n cambuza says:

  Jetul subtire – o poveste pt copii prosti.

  Deja de 10 ani nu mai tine.
  Apometrele chiar daca nu se invart permanent atunci cand jetul e prea slab, o parte din acel jet se colecteaza intr-un paharel special al apometrului iar la fiecare 5-10 minute acel paharel se basculeaza si invarte automat contorul la viteza maxima si se opreste exact la consumul reral.
  Daca nu credeti, puteti verifica.

  In afara de asta, jetul foarte slab de apa distruge, in timp, scaunul robinetelor.
  Si te bucuri ca ai economisit 10 euro la apa dar platesti 50 de euro sa schimbi robinetul pt ca nu mai inchide bine.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (4 votes cast)
  • alin says:

   saracie , ce pahar ai gasit tu in apometru , ca nu pricep :)))))))))

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
   • Mitica says:

    ce te bagi ma,esti mecanic?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
   • adrian says:

    Am facut tandari 3 apometre in 10 ani si n am vazut nici un fel de pahar in ele si da chiar nu se inregistreaza daca lasi usor sa picure

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 5. Nicolae says:

  Nu-i mai misto la altii care ard gazu’, fac lumina si se spala numai de cate fise baga-n contoarele casei? Ha? Acolo sa vezi automatizari la inchiderea consumatorilor casnici! Uiti becu’ aprins? Ntztz! Ca el nu uita! Etc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
  • emigrantuuu cu curentu says:

   mai da fraieri sunteti pai uite fara sa pacalesti nici enelu si nici pe tine poti face asa rugandu-te binenteles la dumnezeu sa imbunatateasca vremea sunt in februarie acu si am declarat mai putin la telecitire sperand ca pana la regularizare pana vine ala de la enel,vremea sa se incalzeasca HAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHHA :)))))) loooool CA MA PIS PE MINE DE RAS SI SA SPERAM CA NU O SA MAI TREBUIASCA SA BAG PREA MULT RADIATORU IN PRIZA PANA LUNA VIITOARE SI ASA TOATA LUMEA E FERICITA CA NU PACALESTE PE NIMENI

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 1.7/5 (3 votes cast)
 6. vasile gheorghe says:

  Sunt de acord cu furatul Sieu cat mai des si cat mai mult .De unde pot si cum pot Dar sa fur curent …… pai eu platesc 600.000 de lei daia vechi pe luna curentu… Cat sa fur… Cat sa las … La fel si gazu….200.000 Apa …Nici nu stiu vreo 2.000.000. cu tot cu caldura Ca-i la pausar. I-mi stric reputatia mea de hot daca fac gainarii.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.8/5 (5 votes cast)
 7. Marcelino says:

  Cu programul Casa Verde, putem economisii la facturile de electricitate. Eu mi am depus cerere pentru instalare panouri solare, deja se vorbeste ca incasezi 6000 de lei de la Mediu, pe factura va fi 6200 lei, iar instalatia iese cu 4000 de lei. De fapt eu vreau niste oglinzi cu care sa reflect (fur)razele soarelui de la panourile vecinului la panourile mele.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.6/5 (8 votes cast)
 8. valentin says:

  Omul nu ar fura daca nu ar fi sarac.Micile ghidusii le fac oamenii simpli ca noi majoritatea nu cei cu bani multi deoarece si ei la randul lor au furat prin alte metode si au facut rost de bani.Fi ecare are sectorul lui de piata unde are de furat.
  Mie mi se pare ok furtul de energie deoarece majoritatea companiilor sunt straine si ne fura banii nostri .Noi de ce nu i-am fura???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.6/5 (18 votes cast)
 9. Zaitgeist says:

  Aceste metode de furt sunt vechi, ineficiente si foarte riscante! Noile metode de furt curent electric…sunt mult mai avansate! la fel de furt apa cu apometre! logic…aceste idei nu vor fi dezvaluite aici! Nimeni nu mai e prost! De ex: eu nu o sa va dezvalui metode ultra de furt energie si apa (fara sa se depisteze) cand stiu ca aici vor citi si cei de la electrica sau apanova! deci..ce s-a scris pana acum..e frectie lemnoasa! noile metode…sunt mult mai avansate…iar pana cartitele de la enel, apanova etc.. isi vor da seama…o sa treaca mult timp! iar apoi..cand isi vor da seama ce vor face? logic ca vor schimba metoda de securitate mai stricta si avansata! dar iar se vor gasi…metode..si tot asa..pana la razboiul final: exterminarea rasei umane!! merita exterminata!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.1/5 (19 votes cast)
 10. buldog says:

  te rog zimi si mie cateva metode de furat curent electric,am un consum de 3000 kw pe luna

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
 11. horas says:

  Dar ce , ai strung acasa?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.4/5 (8 votes cast)
 12. David says:

  HAHAHA, strung auzi.. cum 3000 de KW? dai si la vecini curent electric?
  Cert e ca nimeni nu si-ar mai pune o astfel de intrebare “Cum sa pacalim contorul electric” daca nu s-ar scumpi de la o luna la alta.E grav totusi sa ajungi sa faci lucrul asta murdar.Risti un dosar penal cat china de mare :-) + ca trebuie sa platesti nu stiu cate luni din urma.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
 13. Cla says:

  Buldog…dar ce consumatori ai tu?…noteaza-i aici….3000 Kwh consumi doar daca foflosesti calorifere electrice pt incalzire

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
 14. bando says:

  sincer mie mi se rupe daca fraierii astia de la gaz, sau curent citesc postul..sa le-o dau la m….e!! suntem furati peste cap si cu salarii de mizerie ce avem !! voi credeti ca angajatii lor nu fura?? hehhheheh sa fim seriosi !! deci o metoda pt gaz sau curent?? da..vreau sa-i fur pe bastarzii astia !! deci ?? multumiri anticipat !!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.6/5 (8 votes cast)
 15. Cla says:

  Ce contoar ai? electronic sau mecanic?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.7/5 (3 votes cast)
 16. bl says:

  eu am mecanic. cum sa scurciutezi instalatia cu doua fire din sigurante, si contorul sa mearga inapoi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
 17. bl says:

  ma refer dupa sau inainte de contor

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
 18. X says:

  stai la casa sau la bloc?
  Daca stai la casa: siguranta generala(cea dinaite de contoar) unde este dispusa?…pe stalp sau in curte?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
 19. ion says:

  -astia -12v +la+ -la minus cam cati ampe

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
 20. ion says:

  rasp ai ci

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
 21. z says:

  E in curte…ce e de facut…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 22. ion says:

  nui in curte

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 23. ion says:

  dami detalii sa stiu plus la plus sau cum ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 24. z says:

  Pai asta nu stiu …dar de ce se poate pune si plus la minus…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
 25. vw says:

  zimi si mie cum e cu aparatu de 12 v

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
 26. X says:

  Nu mai incercati cu bobine ca contoarul are protectie la mers inapoi.
  Mai bine puneti mana si faceti-va o impamantare buna(pt. cei care stau la casa si au posibilitate – si o suplimentati[legati)la teava de apa in camin)…luati faza din siguranta generala(trebuie sa va construiti un adaptor), si nulul din impamantarea pe care ati executat-o…..si le bagati intr-o priza mai buna
  Atentie!!!
  1)De recomandat sa va ajute un electrician sau cineva care stie ceva in domeniu(se va face o modificare in priza pe care o sa o folositi, si sa va zica pana la ce putere poate sa suporte(se va masura tensiunea de faza astfel incat la puterea maxima pe care o puteti absorbi sa nu fie sub 200V),montati sigurante pe respectivele cabluri.
  2)Incercati sa folositi improvizatia numai noaptea si/sau seara.
  3)Si cel mai important:atentie mare cand legati improvizatia la instalatia electrica,……daca ati atins faza si nulul(prizei) sunteti ca si mort.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (6 votes cast)
 27. vw says:

  am blocu de masura afara cum sa iau faza din siguranta anainte de contoar, blocu de masura fiind sigilat … ms.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
 28. X says:

  Inainte de contoar ai o siguranta generala(32A), care este dispusa pe stalp sau in curte.Daca nu ai siguranta generala in curte atunci poti sa te lasi pagubas.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 29. vw says:

  sal. [b.p.m] ai la limita de propietate la drum si are sig. 32a. zimi ce tre sa fac ? as de meserie electrician si pricep .. eu stiu o varianta nu stiu cum e a ta ???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 30. X says:

  Pai detaliaza varianta ta…….poate ne inspiram reciproc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 31. vw says:

  se poate face dar tre rupt sigilu e o poveste mai lunga , tre sa sti ceva meserie si e sinplu ,cred ca e ca a ta sigur .am crezu ca sti ceva mai avansat

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • bambo says:

   vezi ca daca faci sigilile si umbli la contoar cine vine in control daca a scazut consumul masoara ce intra si ce scoate

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 32. z says:

  O intrebare pt cei ce stiu : de la tlabou unde este pus contorul pe casa afara… placa asa 2 fire albastre din contor si un fir alb de la masa presupun.In casa la panoul de sigurante la unu din firele albastre am curent, la al 2 albastru nu am… si nici la cel alb… cam cum trebuiesc de fel legate aceste fire la taboul de sigurante..precizez este tablou pe stil vechi cu patroni.(adica am 4 patroni…curentul am vazut ca e legat la cele 2 patroane de jos).restul firelor unde trebuie legate????

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 33. vw says:

  un albastru e faza , un albastru e nul , albu e pamantare ie capacu tabloului jos sant 4 sig ,.sig as prinse 2 cate 2 pe o bara , pe 1 bara legi N, pe 1 bara legi F,pe sig legi plecarile ,.cate tuburi ies an tablou?? cate fire sunt pe un tub???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 34. X says:

  cele 2 fire albastre sunt faza si nulul, cel alb este impamantarea…care presupun ca este legat la nul

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • jymmy says:

   daca dai capacul jos se mai pot lega 2 fire direct la intrarea in panou si se duc pe aceeasi tubulatura in casa se pot lega la alimentare ceva mai incolo in cazul meu am si sigurantele vechi si cu intrerupator pe fiecare adica 1 pe original altul pe facatura sau cu comutator cu trei faze cel mai bun faza liber faza sa nu le pui pe amandoua surse o data ::)
   sper ca mai inteles eu sunt incepator si nu stiu sa o explic exact dar ma duce capul la tampenii o sa fac un fel de schema si o postez pe aici

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 35. X says:

  Pt. vW…Nu trebuie sa rupi nici un sigiliu..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 36. vw says:

  si atunci cum iau faza anainte de contoar si sigilu antreg???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 37. vw says:

  cel alb al legi la ampamantarea din casa …. nu cu nulu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 38. X says:

  Inainte de contoar nu ai montat nici o siguranta fuzibila?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 39. vw says:

  contoaru si siguranta automata generala ai pusa de renel an-tro cutie de plastic afara care e sigilata

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
  • jymmy says:

   eu cand am renovat afara am scos cutia din perete ca statea ,,stramb,, si capacul nu era sigilat la mine trece firul prin podul casei printro teava care se poate misca cat sa o ridici 2 cm sau alte modificari care se pot pune inapoi

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
 40. X says:

  Aha…si presupun ca ai contor electronic?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
 41. X says:

  http://www.ziaruldeiasi.ro/local/iasi/cinci-metode-de-furat-curent-electric~niq5r
  E vorba de ultima metoda.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.5/5 (2 votes cast)
 42. vw says:

  nu e contor normal

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 43. vw says:

  e mult mai greu cu” ultima ” dar e sigur . sal

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
 44. asss says:

  se poate fura curent daca ai contor digital?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 45. z says:

  De pe tub ies 3 fire 2 albastre si unu alb… ce nu mi-ai zis u este unde se leaga firul alb… cum zice colegu se leaga cu cel albastru de nul???sau de unde se leaga..???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
 46. X says:

  Albul il legi la impamantare

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 47. z says:

  Si unde anume vine asta la panoul asta cu patroni…ca nu imi dau seama care e impamntarea…am inteles ca vine de la stalp…ca se lega la contor …dar unde se leaga la tabloul cu sigurante.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
 48. X says:

  Cauta pe google “Impamantare” pt mai multe detalii.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
  • florin says:

   imi cer scuze ca ma “bag” si eu in discutie dar am vazut ca stii “joaca” te rog zimi si mie digitalul merge pacalit…macar putin?
   fara sa rupi sigilii si sa actionezi asupra cutiei in care e siguranta si contorul…daca stii…
   cu respect

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
 49. vw says:

  ma Z… tu nu ai ce unbla acolo daca nu esti de meserie sa no patesti, dar daca ai curaj e bine ..,pamantarea nu-i neaparat sa o legi la tablou ,pe tablou tau an partea de sus an dreapta ai un surub de 6, acolo tre legate pamantarile…., dar le poti lega toate la o lanta cu cel alb ce vine de afara…., si dupa te verifici

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
 50. z says:

  Ms vw acolo ma gandeam si eu…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
 51. z says:

  vw un ID ceva sa vb se poate?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
 52. vw says:

  ar vedea-o si alti …….. si nu cred ca e bine, cauta alta metoda

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
 53. z says:

  Fa cont aici pe site si dau eu de tine… http://grile-spiru.bossforum.net/

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 54. vw says:

  cum se face cont …. ? ce te-ar interesa de fapt ,.si de unde esti?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 55. z says:

  Dai pe inregistrare…si complectezi ce iti cere…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 56. andrian says:

  pune unii niste antrebari ca ma face sa cred ca sant de la gradinita ,grupa mica

  (obs admin: scriu unii niste comentarii de zici ca au ramas repetenti si la gradinita)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.8/5 (4 votes cast)
 57. andrian says:

  metoda aceea cu transformatorul de 12v ,asi vrea sa stiu mai pe antelese daca se poate.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 58. andrian says:

  am o idee ,nu am facut test ,o bobina circulara sau an forma de U care sa cuprinda contorul ,acesta alimentat sa genereze camp magnetic care sa anuleze campul magnetic al contorului .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 59. .....mark says:

  pt. asta cu idei …. cu bobina la contor ..aberati ..,cred ca de la prea multa scoala i se trag ideile astea (pastreaz-ti ideile)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 60. victor popescu says:

  mi-a fost schimbat contorul electric in lipsa mea el fiind pe scara si m-a scos dator cu 300 ron,e corect?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
  • Xxx says:

   Din cauza ca se face citire o data la 3 luni…..s-a facut regularizare(aveai mai multi Kwh consumati)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
   • rsr says:

    am o intrebari cum ca sa faci contouru sa mearga invers am contor electromagnetic , de la vechi , fara nimica cari sa-l lasi sa mearga napoi am inteles asa si pun 12 v pi firi dar cum 12vcc 12 vca 12v atatia amperi daca-i current continu cum sa faci legatura + cu faza +cu nul cum

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 61. laurentiu says:

  ma ajuta cineva cu o informatie?
  sunt in uk am un contoar electric pe cartela care are 4 fire,stiu doar ca daca unesti 2 nu mai inregistreaza ce consumi, firele sunt in felul urmator:
  1.intrare plus
  2.intrare minus
  3.iesire minus
  4.iesire plus

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
 62. ionut-daniel says:

  Prietene lasate acum de meserie pana nu te prinde careva sau mai rau patesti ceva. Daca tu spui plus si minus la borne si mai vrei sa mai si dosesti niste curent sigur se termina rau. Asa ca inmoaie-ti avanturile ala haiducii lui 7 cai pana nu iti prinzi nasu intre + si -.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
 63. toata lumea care se face singur hot ca asta e…. sa-si cumpere bilet la ratb sa plateasca accize ( taxa de lux ) la tigari si benzina ca na sunt produse de lux si sa munceasca in continuarea o saptamana din luna pentru TVA . si inca o saptamana pentru impozitul pe venit.
  exemplu: am salariu 200 ron ma duc sa-mi cumpar un pachet tigari.
  pret pachet 1.5 ron
  imi iau banii. taiati de stat. 165 ron.
  iau metrou ca sunt smecher platesc 10 ron pe 2 calatori. 155 ron ramasi.
  ajung la magazin. platesc 13.5 ron pe acciza 1.5 pe pachetul de tigari.
  140 ron ramasi cu care imi cumpar 2 sticle de apa minerala la jumate .
  la jumate la jumate cu un sfert din pret tva iar. adica jumate la 2 sticle.
  cumpar o sticla de apa 2 – 3 lei. mai cumpar una 2 – 3 lei.
  cost umflat pentru tara de rahat : + taxele. la fiecare sticla care o iau se adauga un 50% in plus.
  de aici totul se ramifica in doua posibilitati.—> sau am schimbat din 100 lei ramasi si nu-mi amintesc ce am facut cu ei si ajung cu 10 lei acasa. sau ajung acasa cu 100 ron .
  romania natie de hoti. CETATENII fura la intretinere si nu platesc bilet la ratb. EXTRAORDINARRRRRRRRRRRRR romania e o tara de kkt pentru ca noi nu platim intretinere FULL???
  sau pentru ca pur si simplu eu imi platesc intretinere 500% la fiecare 2 spatamani.
  Romania rata inflatie din 2005 este de 2500%
  Norvegie rata inflatie din 2005 este de 0.02 % inflatie si deflatie stati linistit. doar oscileaza
  romania > salariu minim pe economie + 50% din el bineinteles il dai pe o garsoniera, chiria pe luna, rupta in dinti.
  intr-o tara civilizata cu salariu minim pe economie iti inchiriezi apartament cu 5 camere unde pot locui 15 persoane LEJER.
  pe toti inchizitorii astia de fac spume si fac romanii hoti eu i-as omori din greseala si n-as regreta.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.1/5 (12 votes cast)
 64. bantzu says:

  salut la totzi! am si eu un contuar electric si am scos faza de la ceas pentru ca sunt 2 una care intra pt. a inregistra si cea care iese (bine inteles si nulul) Ce am facut eu am umblat la ceas si am scos fazele legandu-le impreuna ! deci ceasul nu ma e aprins.. Intrebarea mea este : exista vreo sansa ca ceasul sa mai inregistreze daca e numai nulul in el? mentionez nu e aprins ! pot fi descoperit apoi daca pun totul la loc dupa o perioada de timp?! astept raspuns va rog!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
  • Xxx says:

   ce tip de contoar ai…electronic sau mecanic? Contorul respectiv avea sigilii?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
   • bantzu says:

    este electronic avea sigil dar am de rezerva, tot ce vreau e sa stiu daca mai consuma cv daca il las cum am explicat mai sus! msi!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.5/5 (4 votes cast)
    • Scorpia says:

     Ziau buna …….se vede dimineata(cand e Lumina). Referitor la un ajutor din partea voastra . am citi mult inaintew sa scriu aici, si mi s-a parut cam cel mai bine documentat site. am si eu un “scortos” in casa care imi ia intre 150 si 200 de leuti lunar, si pe care vreau sa-l ologesc. am 0,5-1 cm spatiu intre el si perete. vad 4 bucati din care doua sunt bunici si 2 tinerele imbracate in albastru. Prezenta lor atunci cand te uta la el este(de la stanga la dreapta) :

     bunica, tinerica, batranica, tinetica.

     le pot face sa nu mai “mance” asa mult sau sa le pun la post cateva zile?
     eu am unul care il puteti gasi pe site-ul electro magne tica si e cu .ro . Acolo sunt si unele “preferinte ale sale intr-un pdf.
     DIin moment ce am auzit ca la anul o sa vina prin pitoreasca noastra tara iar criza intr-o vizita prelungita, iar la soacra nu pot sa merg, ce ar fi de facut?
     (in afara de a++ si lumina eco, led ca pe alea le am si degeaba nu mai pot sa strang cureaua)
     Multumesc de acum celor cu idei.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 3.3/5 (6 votes cast)
    • eu ion says:

     sigiliile alea au si ele un numar pe ele….o serie pentru fiecare contoar

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 65. Lex says:

  Va salul!
  locuiesc la casa si pana ieri aveam un contor cu disc care nu inregistra bine … insa azi mi’au pus electronic va rog cu niste sfaturi de masluire..
  precizez ca locuiesc la casa cu 5 camere si ma incalzesc pe elctric!
  va rog,, stima!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (4 votes cast)
  • ionut says:

   iei faza de la intrerupator si impamantarea de la o teava care sa fie in afara casei(ex.-de la bolta de vie sau ce ai tu disponibil).

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
 66. Un om sarac says:

  Daca nu mai am deloc contor, exista vreo metoda sa mai iau curent (avand in vedere ca deocamdata nu imi permit sa platesc datoria si sa ma reconectez)? Eu stau la bloc, aveam contor vechi iar acum au mai ramas decat 4 fire (2 albe si 2 negre) si busoanele. Panoul principal e langa usa dar nu cred ca mai are buson si/sau are firele scoase. Va multumesc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
 67. gabriel says:

  Sunt in portugalia si mam saturat de 5ani sa platesc cate 300euro apa si curent dar datorita omului acesta platesc lunar 50euro multumesc si te incurajez sa mergy mai departte pt ca ei te critica dar pun pariu ca toti au incercat metodele astea pt ca viata e grea

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 68. florin says:

  NU FURA CA TE FURA EI DE NU MAI POTI

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 69. UNGUREANU FLORIN says:

  Omeni care nu au ce face. Daca si cel care citeste contoru o fi asa de p…st poate insala. Dar va veni o zi cand treduie sa plateasca.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 70. adry says:

  doar romanul e facut dintro curva si un hot…dak nu te poate fura te fute

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.6/5 (5 votes cast)
 71. adry says:

  stiu o metoda foarte buna de furat curent electric vas putea ajuta..dai sa inregistreze contoarul doar cat vreti si nici nu unblu la el si va asigur eu k nu se da nimeni cu seama…sunt electrician de profesie..
  adry_funigana

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.4/5 (5 votes cast)
 72. hornel says:

  “stiu o metoda foarte buna de furat curent electric vas putea ajuta..dai sa inregistreze contoarul doar cat vreti si nici nu unblu la el si va asigur eu k nu se da nimeni cu seama…sunt electrician de profesie..
  adry_funigana”

  lasa o adresa de e-mail sau un nr. de telefon
  mersi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 73. pantelica says:

  furati ma cat puteti. aia care fac morala sa nu furi au salarii super decente.apropo daca traiam in germania NORMAL ca nu furam.unii fura de saracie altii sa se imbogateasca .e o mica mare diferenta.va pup:)) spor la ”treaba”:))))))))

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (4 votes cast)
 74. wv...... says:

  pt. adry.. ar fain sa ti veizi de profesie ce spui tu e veche

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 75. cristi says:

  bai frate ce metode de furt de curent aviti ……….lasa de dorit este o metode foarte simpla si nici nare cun sa te prinda , intodeauna idiferent de contor fie electronic fie clasic( de ala cu rotita)sau cu cartela intodeauna intran faza daca sunteti atenti bornele de la nul sunt in partea stanga a contorului (asta pentru electricienii care cunosc pentru restu imi pare rau) ele sunt comune ei acum daca stati la casa inversati faza cu nulu de pe stalp sau daca sati la bloc inversati faza si nulu din cutia verde sau din cutia unde sunt contoarele inversati faza si nulu din cablu de alimentare , in cazul asta va intra nulu prin contor si faza nu , ei acum va faceti un nul separa adica va legati de teava de apa sau bagati oteava zincata in pamant si legati un fir de ea (de preferinta teava sa aiba 5 sau mai multi metri) cu acest fir si o faza dintro priza sau o doza puteti fura curent linistiti , acum spor la treaba .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.6/5 (5 votes cast)
  • Nick says:

   asta numai daca ai contorul in apartament nu? … eu il am pe scara .. se poate face ceva?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • bulectrician shef says:

   foarte bun sfatul tau
   este cea mai eleganta schema
   am facut-o si yo pe la cativa prieteni pe unde s-a putut
   la mn acasa nu se poate ca am trifazat si nu am cum sa iau o faza dinaintea contorului (contorul e pe casa, la vedere si in plus e sigilat si parasigilat)
   HIBA:problema la monofazat este sa prinzi cumva un moment in care sa ai acces si sa inversezi dupa care ii chemi p-aia si le spui sa iti sigileze la loc
   HIBA 2: sa nu ai cumva montat un disjunctor diferential ca nu faci nici un kkt ; ala iti vede diferenta de current intre faza si nul cu tolerante de aprox 300 mA si iti decupleaza instant

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
  • vasi... says:

   daca iau faza de la mine si nulu de la vecinu,cum se inregistreaza consumul? 50-50? sau doar la un contor?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • gigi says:

   bine mai baiatule macar 50%din noi adica ROMANII pur sange sa gandeasca asa -dand mana cu mana ne-am lua tarisoara inapoi si vom putea trimite politicienii in puscarii unde le este locul ,sa fie ei primii cinstiti si apoi noi asemeni lor nu le-ar mai fi neamul pana maine

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 76. cristi says:

  chestia care vam spuso mai sus merge la ori ce tip de contor credetima am 32 de ani de cand lucrez la E.O.N targu-mures nu vb din aberatii

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.7/5 (3 votes cast)
 77. GEORGE says:

  nu este bine sa furi ,dar uite ca vremurile te fac sa furi ,dar un sfat furatii de la cei bogatii care la rindul lor au furat si inselat statul si ajuta-ti saraci ,daca vre-ti sa furatii curent apelatii la un specialist in materie ,astfel ave-ti ocazia sa va electrocutatii ,iar parchetarii nu mai au cui sa puna intrebarii dubioase intelegeti ,si legea numarul 1.niciodata nu trebui sa stie stinga ce face dreapta altfel ve-ti fi pe lista parchetarilor ,tacerea este de aur ,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 78. goldimob says:

  Nu sfatuiesc pe nimeni sa recurga la asemenea metode. Daca suntem cumpatati nu avem de ce sa ne “manjim” mainile!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 79. soarece says:

  eu am o metoda mai simpla si foarte buna pentru aparatele cele vechi cu disc.. pui deasupra un magnet foarte puternic si discul nu se mai invarte..il mai lasi din cand in cand sa mai invarta sa nu bata la ochi..mai ales ca multi au contoarele in casa ;) ..eu faceam asta la restaurantul unde lucram .. si dadeam jos magnetul doar seara si credeti-ma ca merge

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • tonyu says:

   nu merge cu magnet neam… am contor din 1998, ca nu a venit nimeni sa il schimbe… deci e vechi modelul. nici cu magnet neodyum cu diametru de 7cm si inaltime de 4 cm nu reusesc sa opresc discul ala. contorul de gaze il opreste instant, apometrul la fel… dar asta de curent… doar il incetineste putin, dar nu il opreste de tot.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.0/5 (5 votes cast)
   • romi says:

    nu il opreste pt e facut fin aluminiu :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
   • dan says:

    tonyu – poti opri contorul de gaz cu magnet?…unde il plasezi?…explica…o zi buna va doresc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
   • dan says:

    contorul de gaz nu il poti oprii cu magnetul de care zici…e o abureala totala

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.7/5 (3 votes cast)
 80. Scapa cine poate! says:

  Claudiu Radu, sper ca pentru “instigare la sinucidere”, deja esti in puscarie!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 81. marga says:

  metodele de a fura , indiferent care este, constituie infractiune si se pedepseste ca atare. Cea mai buna metoda de a economisi curent este aceea de a nu lasa in priza un consumator inutil. In felul acesta ,bugetul familiei va creste. Incercati aceasta metoda si ve-ti avea un somn linistit. Cunosc cateva cazuri aplicate la tara ,rural, dar care nu s-au terminat bine la schimbarea unor cabluri. Sa aveti un somn linistit. Se cunoaste bine ca alti de sus fura miliarde si sunt lasati in pace si un rrom sau un sarac care arunca o sarma in strada peste cablurile electrice e condamnat NU E DELOC BINE acum se spune ca cine fura 5 miliarde face arest la domiciliu. Bine le face.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.3/5 (6 votes cast)
 82. jymmy says:

  inainte de a va apuca uitatica la asta si sa tineti cont ca asta e varza fata de ce au baietii de la electrica in cazul in care vin cu verificarile la vecinul meu au fost de vreo 3 ori cei de la electrica pt ca li se parea ceva deosebit ca consumul lui scazuse dintro data a avut moara mare inainte si gater scotandule din uz sa observat
  http://www.tools.dalectrom.com/produse/locatoaremultifunctionale/dprosl/index.html

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 83. Politia says:

  Redactia, ati putea sterge toata aceasta gluma de prost gust? Chiar vreti sa aveti pe constinta o gramada de electrocutati, altii mai norocosi :) infundand puscariile?

  Vad o gramada de sfaturi, unul de-a dreptul periculos. Unii vor incerca si vor sfarsi la cimitir.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 84. cristi says:

  daca nu ar fi saracii si hotii,politia ar muri de foame,iar cinstitii nu ar mai avea ce citi,invata si ar muri prosti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  • Abraxas says:

   Am un contor monofazic d-ala model vechi (nu digital) de curent la o organizare de santier pe care nu au mai citit regularizarea de ani de zile si eu am tot dat citirea veche de acum 5 ani.

   Cum pot sa dau contorul inapoi ca acum vin sa imi dea jos contorul?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 85. alexa says:

  aha e bine asa

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 86. Erectus says:

  George, in primul rand “tatii nostrii: nu-s din Sicilia. Aia is corciti, cu italieni si cu cine a mai trecut marea cu “lotca”. S-ar parea ca de fapt italienii se trag din noi si nu invers.
  Si mai am un mesaj pentru dobitocii cu vederi inguste. Acuzandu-l pe cel sarac si care munceste ca hot nu e tot una c acuzele celor bogati care fura, ca-s parlamentari sau companii de distributie energie. Radu ala e un cretin, mai sant destui ca el, din pacate. Companiile de gaz, electricitate samd sant adevaratii hoti, ca sa nu mai vorbim de banci. Eu garantez ca romanul de rand n-ar fura daca produsele ar avea un pret decent. Sa nu mai vorbim de tot felul de taxe inventate peste noapte. Si asta se intampla peste tot. Uite-te la discrepanta enorma salar-pret produs. Pai, santem departe de a avea salarii europene insa preturile sant. Ce crezi, ca e o intamplare sau un scenariu pus mai bine in scena? Cine traseaza linia si unde, intre furtull legal si cel ilegal? Pai da, cei care o fac, o aplica si cei din cercurile financiare inalte. Totul e o chestiune de perspectiva. Ce crezi ca daca cateva zeci de mii de amarati inseala compania de gaze cu necesarul supravieturii, astia vor saraci? Pai, daca-s asa ingrijorati de situatia lor financiara, poate ar trebui sa sisteze coloanele care transporta gas GRATUIT in republica moldova. Ca le e mila de ei, saracii. Noi, cetatenii aceste tari santem mai prejos. Asta e una. A doua ar fi sa recupereze rafinariile si combinatele petro-chimice de la straini. Ca aia pe care-i pupi tu in pula Radule le-au vandut. Ca Romania sa-si piarda independenta financiara. Ei fac legea, in legea care o fac, tine minte, nu-s inspirate din moralitate, se bazeaza strict pe interese financiare si de contro al maselor. Ca omul daca e mort de foame nici nu-i arde re revolutii sau sau cu atat mai putin sa caute motive. Asta nu are legatura cu asa zisa “revolutie: di ’89, aia a fost lovitura de stat, scopu: uita-te in jur….Asa ca largeste-ti orizonturile sau taci dracu’ din gura. Si toti cei care impartasesc opinii similare cu retardatul ala.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 87. Erectus says:

  Nu ca as avea chef “artag” Marga, e ciudat insa cum tiganilor de rand le zici “rromi”. E tigan sadea, ce e aia “rrom”?! Aaaa, au ajuns sa aiba reputatie proasta peste tot pentru ce au facut, furat, talharit, violat, vandalizat, trafic de carne vie, cersit etc, si deodata au o reputatie de protejat? Ca sa nu mai vorbesc ca ne-au tarat si numele nostru de roman in noroi. Pentru ca atunci cand erau prinsi, si controlati la documente, toti prezentau pasaport romanesc. Is tigani toata ziua. Paraziti ai societatii, nu zic ca n-ar fi unii cinstiti, poate, eu personal nu am vazut sau auzit de vreunul, insa daca exista, putinii aia nu fac nici o diferenta, is prea putini ca sa conteze.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 88. madmax says:

  Mama cata-i imbecilul!!!! Ba nebunule tu furi de rupi de la amarati si vii acuma sa te dai plitistu pizdii? Si cand esti in uniforma ingheti cand tipa un smeker pe tine. Pleaca dracu de lup moralist. Sunteti niste ciobani prosti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
 89. andra says:

  buna ziua am si eu o mare rugaminte daca ma puteti ajuta, stau la oras si ma omoara apa de la cet ca sa imi v ina putin dezmortita umplu aproape o vana (pe verificate) mai vreau sa precizez faptul ca stau si la etajul 1 ce e drept la parter nu sta nimeni si cel care sta deasupra mea nu prea e impacat cu apa si la 3 la fel nu sta nimeni…am fff mare consum de apa calda pe o luna am consumat 6m3 si la noi e 20 de lei m3 plus pierderi plus apa rece va rog daca puteti sa imi spuneti o varianta specific faptul ca am sigiliu…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anca says:

   Pai daca tot vreti sa furati, faceti o sesizare catre ENEL, sa vi se explice de unde creste afurisitul al de pret, de la 17 bani per kMh, la producator pana la 45 bani la consumatorii casnici. Cine-I hotul? Uitati-va la cogenerare,ca o platim si noi. Ca RADET-ul ala incaseaza practic de doua ori. Si de la consumatorii casnici de energie termica si de la cei care au centrale pe gaz si nu beneficiaza de caldura cogenerata la Centralele termoelectrice ca Mintia sau Paroseniul.. Iar certificatele verzi nu stiu de ce le platim noi. Platim odata energia electrica, de ce sa-i dau in plus la un producator de energie electrica? Adica imi dubleaza pretul ca sa fure si ei pentru a-si mari salariile.. Niste putori de la ANRE au impus aceste preturi imense. In primul rand acolo sa va uitati, caci cu furatul…Si TVA-ul e unul dintre cele mai mari practicate, de cand cu epoca lui boul de Basescu. Ca el l-a majorat pana la cer.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
   • Serban says:

    Anca, certificatele verzi sunt o modalitate de a stimula producatorii de energie care folosesc surse nepoluante sau regenerabile( vorbim de energia hidro, eoliana, solara). Uniunea Europeana obliga toate statele europene sa acorde aceste certificate verzi. Din pacate, javrele care ne conduc au hotarat ca nu statul de la buget sa plateasca aceste certificate verzi, ci consumatorul final, adica noi. Este o mare nedreptate, o ticalosie fara margini pe care daca nu ne revoltam sa iesim in strada, o vom suporta in continuare. Cat despre umflatul pretului de la producator la consumatorul final al energiei, nu producatorul creste pretul, caci altfel nu ar mai vinde. Pretul il cresc transportatorii ( cei care gestioneaza liniile de inalta tensiune si care iau taxa pe fiecare KW care le trece prin linii), adica Transelectrica ( formata in cea mai mare parte din fosti securisti), ceilalti care umfla preturile sunt distribuitorii(CEZ, ENEL, etc). Toti acestia au cheltuieli minime si profituri uriase si asta numai in cardasie cu ANRE. Putem asemana foarte bine Transelectrica si Distributia, cu samsarii din piete, care cumpara de la producator si vand la taraba la pret de 4-5 ori mai mare.
    P.S. Vorbesc in cunostinta de cauza, sunt salariat Hidroelectrica

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  • Anca says:

   Doamna Andra, dumneavoastra sitti cat reprezinta un metru cub de apa? O tona. Consumati 6 tone de apa pe luna? Aveti ceva elefanti de spalat?V-au masluit contoarul de apa ca sa fure si ei . Verificati contorul de apa, sau instalati-l pe al dumneavoastra inaintea celui instalat de ei. E voie, e legal.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 90. ovidiu says:

  Cea mai buna metoda pt a-i pedepsi pe cei de la enel, este sa-ti faci contract cu alta societate de furnizare energie,sunt cateva zeci, anul acesta si pentru persoane fizice,se reduce consumul garantat cu 12 procente.CEI CU SOCIETATI COMERCIALE AU ACEASTA VARIANTA DE 2 ANI.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 91. cristea mihaela says:

  asta cu magnetii la robinet se stia de mult

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
 92. emigrantuuu cu curentu says:

  HAI SA FIM CIVILIZATI

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 93. ionut says:

  si eu fur apa cu magnetul , la cablu din trei firme cu cablu ma m intepat prin afara si sa astupat cu polistiren . Furati fratulor si si astia de la asociatie apa si curent de fura cu ,facturi umflate.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 94. sam says:

  si cum dracu vreti sa fie bine in Romania daca tuturor va sta mintea doar la furat ???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 95. vlad says:

  Săptămîna viitoare continuăm seria cu tonomatele, cîntarele, televiziunea prin cablu și contoarele de kilometri ale mașinilor. (Claudiu Radu)

  imi da si mie cineva linkul ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 96. Serban says:

  Lucrez la Hidroelectrica, sunt energetician si stiu destule metode de furt de energie electrica la un contor cu disc, cunosc o singura modalitate de a pacali contorul digital dar nu am folosit nici o metoda si cu siguranta nu o sa folosec niciodata, pentru ca NU FUR. Urasc ideea de furt, urasc hotii de orice fel si mi-am educat copilul in acelasi spirit. Chiar daca pare ca traiesc vremuri gresite intr-o tara gresita, tot cred ca seriozitatea in tot ce faci, cinstea si bunul simt iti asigura un trai decent in Romania.
  Daca se intreaba cineva, NU, nici rudelor sau prietenilor nu le-am aratat cum se poate fura energie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
 97. Botez Ioan says:

  După 127 ani de la motorul magnetic al fizicianului Nikola Tesla , la momentul actual, toți oamenii de pe pământ trebuiau să aibă gratis energia electrică, care este inepuizabilă, dar nepoluantă și care poate fi folosită pt toate nevoile, chiar și la auto. Toate generatoarele de pe piață sunt concepute greșit special să nu funcționeze mult și să coste mult întreținerea. Pentru o schemă de producere a energiei electrice gratis( nu cele de pe internet, care sunt țepe), în România plătești cu viața pe când în Franța devii erou. ioanbotez70@gmail.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 98. cla says:

  Scuze cum Pot sa fac sa nu ai consumatori asa de multa Apa .stau in Italia imi indica apometrul peste 300 mc de Apa pe an nu fac baie in fiecare zi nu Spal cu Masina de spala decat o data Cel. Mult 2 pe saptamina si asta isi ea Apa in funct de kg de hai e da tot e mult suntem in casa 2 persone. Deci c’è e de facut

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
 99. alina says:

  acum cateva luni mi s-a schimbat de catre eon contorul de gaz, fiind o operatiune facuta din initiativa lor. banuiesc ca se schimba periodic, am cautat si nu gasesc intervalul la care se schimba. in fine, ideea este ca noul index este mai mic decat vechiul. si tot caraie cand am consumatori, dar cifrele nu se modifica. indexul tot asa a ramas.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 100. Ghita says:

  Pai cum dracu, ca daca transformatorul ala face din 220 V doar 20 V, pentru o putere constanta a consumatorilor, creste iintensiatea, de sare dracu casa in aer ca face scurcircuit. De exemplu daca avem 1 consumator de 2500 w si tensiunea de 220 V , intensitatea este 11,36 A. La 20 de V avem intensitate de 125 A. Face casa explozie, faci scutcircuit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 101. John says:

  Frate, s-au mai schimbat vremurile… Au apărut contoarele elctronice(cu afișaj digital)! p-ăla cum îl mai fentezi? Cam complicat, dar cred că există metode… Știu javrele de la CEZ cum se face, așa reușesc să-ncarce facturile abonaților!
  În cazul contorului digital, singura metodă(pe care o știu eu) de a-l opri să mai consume cum vor derbedeii de la CEZ este să-i dai un EMP, și să-i cânți veșnica pomenire!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
 102. cineva says:

  Inca se poate fura curent fara sa ramane urme sau sau sa fie demonstrat ;)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 103. cineva says:

  inca se poate fura curent trebuie doar sa stii cum functioneaza contorul,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • nocomment says:

   Nu mai ai cum la contoarele electronice! enelul stie tot despre furturi! au specialisti bine pregatiti! in primul rand contorul electronic inregistreaza si nulul! frumusetea cosnta in diferentialele care se monteaza la sigurante. orice incercare de nul prin pamant (metoda clasica) declanseaza diferentialul! panourile cu contoarele sunt montate afara! deseori pe stalp la distanta de casa! nu ai cum sa tragi fir fara sa se vada! cei care au contoarele pe casa (sunt mai norocosi ca pot masca cu tencuiala sau polistiren firele trase direct sau prin intepare). La blocuri..nu ai cum (doar daca ai contorul in apartament..ceea ce e rar!) peste tot lasi urme! (ca intepi… ca racai firul etc – e urma) aa si mai e ceva: periodic la ore neasteptate un echipaj enel cu o masina mica alba trece prin zona (la case ma refer la tara, sau la oras) si cu un aparat simpatic iti verifica tensiunea pe cabluri de la distanta! daca ai cumva..tensiune pe ele.. si tu nu prea platesti..atunci or sa ti vina in casa si o sa te ia la verificat! si te gaseste! apoi o mierlesti! deci idea cu furtul de curent.. e veche.. baietii de la enel stiu si ..stau la panda.. pana te prinde!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

} ?>