DNA Constanța a salvat un pacient de la moarte

elicopter dnaAți auzit de medicul cardiolog din Constanța care deunăzi a fost arestat de DNA fiindcă i-a cerut o șpagă de 3.000 de lei unui pacient pe care a refuzat să-l opereze dacă nu primește această sumă. Vă spunem în exclusivitate această poveste care depășește cu mult scenariul filmului Moartea domnului Lăzărescu.

Un bătrân din Constanța, la vreo șaizeci de ani, a fost adus cu ambulanța la spital, în stare critică. A aflat de la medicul cardiolog că trebuie să fie operat cât mai repede, că altfel nu trăiește. Același medic a adăugat că dacă nu primește de la pacient șpagă 3.000 de lei îl lasă să moară. Bătrânul a început să plângă, spunând că are un venit de doar 400 de lei lunar. Medicului cardiolog nu i s-a înmuiat deloc inima de lacrimile pacientului sărac, i-a replicat rece că singurul lucru pe care îl poate face pentru el este să accepte plata șpăgii în două rate. Cătrănit, bătrânul a plecat din spital într-o stare și mai grea. Disperat, s-a dus la DNA. Nu ca să se facă dreptate, nu ca să fie arestat acel medic șpăgar, ci cu o motivație mai simplă: „Vreau să trăiesc, ajutați-mă să trăiesc!“

Procurorul DNA, același care a instrumentat dosarul pentru care Nicușor Constantinescu a fost arestat, a înțeles situația dificilă a denunțătorului și a luat următoarea decizie: i-a oferit 2.000 de lei din fondurile DNA pentru a putea să-i dea medicului șpăgar, ca să-l opereze. Deși era un flagrant delict perfect instrumentat, DNA Constanța nu l-a arestat pe medic, nu a intervenit deloc, lăsându-l să-l opereze pe bătrân. Abia după ce operația a fost făcută și perioada postoperatorie a fost depășită DNA-ul a trecut la pasul doi. I-a oferit pacientului restul de 1.000 de lei, practic a doua rată a șpăgii, iar acesta i-a dat-o mai departe cardiologului. Abia atunci a intervenit DNA-ul și l-a arestat pe medicul corupt.

Partea de-a dreptul emoționantă a poveștii este însă alta. Știți de ce insista bătrânul să trăiască? Omul a avut un fiu care i-a murit. De la acel fiu i-a rămas un nepot, pe care îl crește singur, din cei 400 de lei lunar. „Nepotul are doisprezece ani. Dacă eu mor, moare și el, nu se va descurca singur la vârsta asta. Dar dacă eu trăiesc măcar încă doi ani, deja e mărișor și poate să-și ia viața în mâini. Atât dacă aș mai trăi, doi ani, pentru nepotul meu… De-asta vreau să fac operația.“ Medicul arestat la Constanța nu e doar corupt, ci și un cardiolog fără inimă.

Alexandru Căutiș

P.S. Nu vă dau numele medicului, nu merită, dar vă mai spun că e prieten bun cu șeful C.J. Constanța și că apare într-un dosar al lui Nicușor Constantinescu, ca beneficiar al unui imobil achiziționat ilegal de Consiliul Județean. Ticăloșii primesc răsplată de la ticăloși.

P.P.S. Abonați-vă la revista Kamikaze, mulțumim!

Despre primul om care a ajuns la epava de pe Siutghiol. Și despre alții

___

Ce coincidență! Elicopterul cumpărat de gașca Mazăre a picat lângă casa lu’ Mazăre

___

Exclusivitate! De ce a revenit Nicușor Constantinescu în România

___

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au avut două mătuși Tamara invizibile

___

Procuraturo, jos labele de pe Nicușor Constantinescu, idolul poporului!

Comentează

Comentarii:

 1. micu l says:

  Scarba mi-a fost de cei ce conditioneaza financiar actul medical sau cel religios! Anularea diplomei de medic si comfiscarea averii !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
  • emilly says:

   confiscarea averii da! dar anularea diplomei de medic nu! l-as condamna sa opereze tot restul vietii in regim de detentie!!! nu vi se pare mai util? munca in folosul comunitatii!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.9/5 (14 votes cast)
   • ass says:

    asa da pedeapsa. Sa fi medic la puscariasi, la Nicusor Constantinescu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
 2. bella says:

  emotionant articolul! din pacate asta e adevarul si nu e singular! peste tot e asa, rar sint medicii care nu conditioneaza actul medical.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (13 votes cast)
  • marius says:

   Cred ca mai sunt putini medici care conditioneaza actul medical….. :) spunând din experiența.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 3. grisa says:

  Daca celor de la ANAF lis-ar da mai putini bani si, din sumele confiscate si s-ar da medicilor merituosi ( si nu inca 100 de lei, penibil de-a dreptul ) ,nu cred ca s-ar ajunge la asemenea situatii jenante si de-a dreptul inumane. Nu ni se spune de ce salar, cu tot cu garzi si alte sporuri, beneficia respectivul medic. Cred ca nu-i roman care, nevoit fiind sa apeleze la servicii medicale, sa nu fii dat vreo “atentie” medicului si personalului sanitar. Cazul de la Constanta s-a vrut doar o avertizare, respectivul medic cazand ca “tap ispasitor”. Spaga ceruta, e de-a dreptul nesimtita.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.1/5 (18 votes cast)
  • jack says:

   grisa, da-l in futere, cu salariul lui cu tot, nu ai auzit\citit cu cine era pretenar? Spaga aia erau banii de tigari, nu putea sa renunte la ea nu fiindca ii trebuia sa mananca si gura lui cozonac ci din cauza “principiilor”!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
  • Maria says:

   Medicul de la Constanta care a conditionat salvarea vietii unui om, in cadrul programului lui normal de lucru, a cazut tap ispasitor????????

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 2.7/5 (7 votes cast)
  • ass says:

   am fost operat la plamani la Cluj si doar dupa cve am plecat din spital, m-am dus sa “ofer” eu o atentie, si surpriza a fost ca medicul a refuzat banii, dar a zis ca daca tot vreau sa dau ceva sa cumpar cafea si apa plata la camera unde stau asistentele si medici debutanti. A zis ca stie el de la cine trebuie sa ia bani si de la cine nu.
   deci daca conditionezi muncat de o suma de bani, atunci meriti sa fi pedepsit exemplar

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (13 votes cast)
  • Raluca says:

   Atatia oameni au salariul mic. Ce-ar fi sa intinda fiecare mana dupa spaga la finele sau startul unei zile de munca? Ce-ar fi profesorii sa intinda mana dupa fiecare ora de curs? Doar au salariul mic, nu-i asa?Foarte mic. Da, unii fac meditatii, dar o fac pe timpul si pe neuronii lor. Unii nu au cum sa dea meditatii niciodata. Medicii isi cer spaga in spitale de stat cu aparatura statului si in timpul serviciului. Una este sa fii multumit de prestatia unui medic si sa-i multumesti cum vrei tu si alta este sa stii ca daca nu ai banii respectivi esti liber sa mori sau sa te imprumuti pana la moarte.Nu v-ati saturat de batranii umiliti pe holurile spitalelor care sunt invitati in cabinet la “sfantul asteapta” doar pentru ca se stie ca n-au cu ce contribui la bunastarea medicului?Dar batranii respectivi si-au platit asigurarile de sanatate cand au fost in campul muncii. Sunt oameni care au platit o viata intreaga la sanatate si se prezinta si ei o data la spital unde sar toti sa-i ia si pielea, de la portar pana la doctor. Spaga este absolut rusinoasa, fiti siguri ca medicului respectiv nu-i lipsea nimic in afara de inima. El avea totul, case, masini, excursii si ce noi nici n-am visat dar a intrat deja pe panta aceea in care nu stii sa te opresti, nu poti sa te opresti. Pentru el banii sunt ca un drog. Iar drogul este parsiv, nu-ti da voie sa mai gandesti, sa vezi ca un om nu are.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 4. Alexandru says:

  In atentia lui Alexandru Cautis:

  1) vreau sa-l ajut pe batran, daca se poate da-mi un contact sa luam legatura
  2) sa-i ardem pe toti ticalosii astia, sa-i urmarim pana-n panzele albe, sa fortam aparitia unor legi care sa-i lase fara nimic (case, masini, ambarcatiuni, haine, sa le ia si ratele de credit pt. palat daca se poate)
  3) sa popularizam cat mai multe cazuri de genul asta, nu doar din marile orase

  Un prieten si abonat KMKZ

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.9/5 (32 votes cast)
  • oana says:

   salut, as dori si eu sa il ajut pe acest batran!!! un nume, ceva date de contact? multumesc!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (12 votes cast)
  • Alexandru Cautis says:

   @Alexandru, nu stiu cum sa dai de el, nu are telefon, mail. Il voi ruga pe procurorul de caz sa gaseasca o solutie si pe mai departe, dupa ce a gasit varianta cea mai buna pentru flagrantul delict instrumentat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (7 votes cast)
   • Jean says:

    Salut. Si eu am vorbit cu niste prieteni vrem sa-l ajutam pe batran si nepot. Te rugam ofera-ne date despre el!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 5. Ion Tudor says:

  ce inseamna domnilor medicul spagar????
  ce termen e acesta?
  Dv aveti idee din ce ar putea sa se intretina un chirurg si familia sa? Nu cumva s-a ajuns la un stat stalinist hitlerist? Cum poate un chirurg sa opereze cu recuzita de azi a unui spital de stat? Sa isi ia si abonemente la reviste medicale de prestigiu, si instrumente bune care sa il ajute s aperformeze? Aveti idee cata “SPAGA” ar trebui sa dea intr-un spital privat din strainatate , dar chiar si din ROMANIA deja, pentru o operatie similara, un pacient? Aveti idee de COSTUL REAL al unei astfel de operatii?
  suntem intr-o tara unde oameni nevinovati sunt pusi la zid ca ultimii hoti, dupa ce au studiat si au muncit ani in sir, si au salvat mii de vieti. Vor pleca TOTI din Romania, unde sunt respectati, bine platiti, sa vedem DNA din ce fonduri se va ma alimenta apoi, si mai ales, CINE II VA MAI OPERA, la nevoie ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.6/5 (58 votes cast)
  • Monica says:

   @Ion Tudor: auzi, salariile proaste ale medicilor nu sunt o noutate. Oricine incepe cu facultatea asta ar trebui sa stie la ce sa se astepte. De ce sa alegi o profesie din care nu te poti intretine? Doar ca te bazezi pe faptul ca o sa primesti spaga? Ce, by default?? Si nu-mi zice ca a facut Medicina din pasiune, ca daca era pasiune nu lasa omu` sa moara daca nu-i dadea spaga. Zici ca nu se poate opera cu instrumentele din spitalele de stat. Perfect de acord. In cazul asta, doctorul putea sa-i spuna pacientului ca e nevoie sa-si procure singur anumite medicamente sau sa cotizeze pentru instrumentar. Dar aici e vorba de o mita, pur si simplu. Nu am facut Medicina, dar am citit suficient de multe incat sa stiu, in mare, ce e bine si ce nu e. Nu dau spaga si obisnuiesc sa fac galagie cand asistentele sau doctorii au pretentii necuvenite. Sa se mai trezeasca si ei la realitate, nu te joci cu sanatatea si viata oamenilor…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
  • tommy says:

   COSTUL REAL ? este neimportant atata vreme cat pacientul este ASIGURAT, si plateste aproximativ 10%( angajat + angajator) din salariul brut lunar.
   ASIGURATUL isi plateste taxele lunar ( batranul din articol a facut asta o viata), ce vina are el ca medicul are salariu mic?
   Si chiar il vad pe acel medic cum pune el la chiorap din spaga sa cumpere paturi pentru spital…sigur…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.7/5 (13 votes cast)
  • Nea says:

   Auzi, și dacă bătrânul nu ajungea la acel chirurg în ziua aia, ce se întâmpla? Murea chirurgul de foame, nu mai avea cu ce să-ți întrețină familia? Nu avea destui pacienți care-i dădeau de bunăvoie?
   Știu zeci de doctori, inclusiv chirurgi, care nici nu discută problema banilor, chiar refuză orice înainte de operație. Primesc ce vrea pacientul să le dea, la final, nici nu se uită cât le-a dat.
   Adevrul e că nici nu am cunoscut vreun medic care să condiționeze tratamentul de bani, să ceară în avans.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.7/5 (15 votes cast)
  • gigi says:

   Sunt chirurg si nu am cerut niciodata bani. acest doctor nu este un muritor de foame. face parte din acei medici adusi pe cumetrii de la Bucuresti de catre nicusor Constantinescu intr-o sectie de chirurgie cardiaca renovata la cheie (in caz ca ar avea el probleme, fiindca a mai avut); au mai fost adusi ortopezi (toti ortopezii locali au fost dati afara), alti chirurgi (pe un astfel de chirurg mediocru l-a facut consiliul judetean director medical) etc. acest chirurg nu este muritor de foame a fost adus cu tot cu proprii anestezisti (si ei retinuti) I s-a dat un apartament de lux in mamaia pentru care nu platea nimic (ca de altfel tuturor acestor doctori extraordinary de capitala) si avea un salariu anual de 60000lei, fara garzi, plus o “sponsorizare” de 25000 lei anuala de la consiliul judetean (vedeti declaratiile de avere, sunt publice. In concluzie nu aveti de ce sa va lamentati sau sa-i plangeti de mila

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.7/5 (30 votes cast)
  • adion says:

   Ion Tudor, se pare cà si d-ta ai nevoie de operatie la inimà… :-(

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
  • Gretzky says:

   domnule felcer, prestezi asa cum te exprimi in scris? Vai de pacientii tai, sper sa nu ai prea multi! Cine ma-ta-n cur te-a pus sa faci FMF? Te-a obligat ma-ta? Restul familiei? Ce pula mea tot veniti pe diverse forumuri si va dati victime? Cine pula mea sunteti voi de va credeti indrituiti sa luati spagi, sa va conditionati munca de o spaga? Bai, rahatule, am lucrat in sistemul de Stat si stii ce? Nu eram bugetar, coaie! Din contra, lucram pe fonduri europene si eram platit din ele, Statul pizdii isi lua taxele din salariul meu! Si nu castigam cat ia un medic spagar si imi faceam treaba fara sa fiu spaguit nici macar cu o sticla de vin! De ce mortii vostrii puteti lucra la Stat si privat, concomitent, si eu nu am voie? Sau fostii mei colegi?!? De ce trebuie sa completam diverse declaratii pe proprie raspundere ca timp de un an de zile nu putem lucra in domeniu, in privat, dupa ce plecam din sistem si voi puteti activa in ambele sisteme? Ioane, fara aparatura medicala, medicamente, scule smechere medicale, conditii asigurate facute de altii tu si altii ca tine nu ati putea depista nici macar o acnee! Vreti respect? Renuntati la spagi, faceti facultatea pe banii familiei undeva afara, faceti-va cabinete private, intruniti conditiile legale si va respectam pentru munca voastra! Eu v-as respecta asa cum il respect pe stimabilul care face curatenie in scara blocului, pe cel care ma serveste la restaurant sau pe oricare alt OM care-si respecta munca! Pentru care e platit asa cum e platit cinstit! Voi, marea majoritate, v-ati creat o aura de superoameni care trebuie sa beneficieze de TOT si TOATE! Nu va deosebiti de cretinii de popi, alte lichele! Mai multe nu-ti mai spun, le-au spus altii inaintea mea!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.8/5 (29 votes cast)
  • Tralala says:

   Ion Tudor tu te plangi de salariul doctorului? Dar de pensia de 400 de lei a batranului nu te plangi? Cum poate un doctor sa ceara atat unui om care primeste lunar doar 400 de lei? Aceeasi mentalitate ca politistii de frontiera. Ei lasa toti traficantii de droguri si toti teroristii in tara ca nu au salarii. Pai da-ti demisia si la revedere, dar nu pune in pericol sanatatea si siguranta tarii!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (12 votes cast)
  • lv tomita says:

   Nu conteaza cat costa altundeva.Conteaza ca totul e gratis aici.Nu trebuia sa ii ceara banii astia inainte.Daca vroia sa se razbune facea si el treaba de mantuiala,nu eversa grafturile,mai zgaria mamara,o punea in plina placa doar asa sa nu tina prea mult

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
  • ana matei says:

   Pot sa-ti raspund eu ce e un medic spagar…unul care puna in balanta viata pacientului cu dimensiunea buzunarului…stiu care sunt salariile medicilor in Romania,dar una este sa primesti,alta sa conditionezi. Nu cred ca era singurul pacient,acel om sarman,deci “dl.doctor” avea din ce sa se intretina….

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • marta Ionescu says:

   Sa ceara dracului de la cei care pot sa dea , nu de la un amarat cu 400 lei pensie ! Sa dea dovada de omenie , nu sa -si arate coltii de fiara nesatula !
   Sa ceara o adeverinta de venituri , daca nu crede …DAR NU SA CONDITIONEZE SALVAREA UNEI VIETI !!!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 6. adi says:

  Doamne, dar sigur stia medicul situatia, macar in ideea ca n-a venit nimeni la nenea asta in spital, decat eventual copilul. Cum sa-i mai iei aia 1000 de lei?! Lasa, nene, i-ai baiatului ceva de Craciun!! NU e posibil :((((((

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.3/5 (15 votes cast)
 7. darie says:

  Toți medicii sunt așa.Lăsați excepțiile.Ele întăresc regula și atât.Ca să vedem imaginea adevărată, să ne întrebăm: cât dăm la doi zugravi pentru serviciul de a ne spoi apartamentul cu lavabilă?Cam tot atât cât dăm la o operație pe miocard,este?Adevărul e că medicina costă bani,bani grei.Medicii își cunosc bine valoarea și adevăratul cuantum al contribuției lor la societate.Întotdeauna au fost sub-recompensați pentru munca lor.Știind asta,încet – încet ,s-a instalat inumanul,iar inumanul,tot încet -încet,a devenit normal.În nicio societate din lume nu există situația în care toți cetățenii sunt capabili financiar să-și plătească, cu banul jos,intervenția medicală de care au nevoie.După părerea mea,în România,singura soluție este privatizarea totală a tuturor spitalelor.Vor deveni cu adevărat eficiente,ci nu ceea ce sunt azi:găuri negre în care dispar,pentru totdeauna, banii.Trebuie ca aceste spitale private să aibă acces la asigurările naționale de sănătate și de acolo să se poată face plata,per pacient, către spitalul privat.Trebuie să existe o a doua treaptă de asigurări,pe care să o plătească statul din alte fonduri,pentru cei care nu sunt asigurați,dar care vor exista întotdeauna(boschetari,alcoolici,etc) .Eu așa văd lucrurile.Dacă va continua actualul sistem,în care medicul este evident o persoană privată,iar spitalul,este evident al nimănui,vor continua și aceste povești dintre care una este prezentată în acest articol.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (10 votes cast)
  • Nea says:

   Repet ce am zis mai sus:
   Știu zeci de doctori, inclusiv chirurgi, care nici nu discută problema banilor, chiar refuză orice înainte de operație. Primesc ce vrea pacientul să le dea, la final, nici nu se uită cât le-a dat.
   Adevărul e că nici nu am cunoscut vreun medic care să condiționeze tratamentul de bani, să ceară în avans.
   Și știu medici care organizează târguri cu obiecte de Crăciun, făcute de personalul medical, ca să le dea pacienților (copii) ceva de Crăciun.
   E drept, că nu în orașul lui Mazăre, ci în orașul lui Iohannis.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.5/5 (25 votes cast)
  • Gretzky says:

   Darie, la zugravi le spun asa: cat ma costa, tata, trei camere cu tot cu glet, amorsa si vopsea pe banii mei? Eu platesc mana de lucru, nu stiu ce platesti tu! Sunt de acord cu suma, ok, fa-ti treaba! Nu-mi convine, caut altii! La doctor nu ma duc sa-l intreb cat ma costa sa ma taie pe burta sa vada ce am pe acolo, ca idee! Ma duc pentru ca am nevoie si el trebuie sa-si faca treaba! Nu ma duc sa negociez un zugravit, un pus faianta/gresie sau alt serviciu! Eu oricum am platit in avans prin taxele pe care le platesc! Daca asigurarea pe care o platesc luna de luna nu acopera interventia “medicaliceasca”,e ok si asta! Factura si plata pentru seriviile prestate! Nu mai vreau sa dau spaga pentru schimbarea unei plosti, a vreunei paturi sau altceva! M-am facut inteles? Pentru linistea ta si a pseudo-doctorilor spagari nu am beneficiat de niciun serviciu medical cu internare in ultimii 15 ani! Sper sa nu am nevoie nici in continuare! Dar am avut d’a face cu sistemul medical si stiu ce inseamna sa te lovesti de felceri care trebuie sa-si faca meseria si te iau de sus si cand suna un telefon sunt cei mai buni oameni! Nu vreau sa mai intru in detalii! Si nu pun toata breasla medicilor la acelasi nivel asa cum nu cred ca toata lumea din tara asta e infractoare!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.7/5 (9 votes cast)
 8. Marius says:

  Aici gasiti si link-ul de pe site-ul DNA cu cazul de mai sus:

  http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5696

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 9. Ana says:

  Dle Cautis, de unde aveti dumneavoastra atatea detalii? Pe site-ul dna-ului povestea e mult mai scurta. Nu inteleg totusi de ce nu i-au dat cei 2000 lei insemnati cu ,,mita” de la inceput, urmand sa-l aresteze imediat dupa operatie???? Povestea e cam cusuta cu ata alba, nu credeti?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.9/5 (9 votes cast)
  • Alexandru Cautis says:

   @Ana, nu este evident cā le am de la cei implicati? Crezi ca-mi permit sa spun minciuni cu actiuni DNA?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
  • Alexandru Cautis says:

   @Ana scrie in articol si de perioda post operatorie. Flagrantul delict presupune prinderea imediata cu spaga si arestarea.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
 10. la bucuresti spaga e mult mai mare.ce ziceti de 2-3 mi de euro?atit a fost!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
 11. Ion Popescu says:

  Io tot aștept un serial HBO despre DNA. Matter of time..

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 12. baranci doina says:

  Situatia, are mai multa aspecte, dupa umila mea parere si anume medicii trebuie platiti ca sa nu ajunga aici,do,i cei ce conditioneaza actul medical de spaga NU AU CE CAUTA in sistemul medical ,au am prins si timpurile cand actul medical era facut de oameni cu daruire, pasiune, cu vocatie, nici nu se punea problema de atentii ,erau in primul rand OAMENI.Insa cu parere de rau nu sunt optimista in schimbarea situatiei din sistemul medical.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
 13. didi says:

  Cei ce conditioneaza actul medical trebuie condamnati ,dar daca tu ca pacient esti multumit poti sa-i faci un cadou.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
  • Velu says:

   “dar daca tu ca pacient esti multumit poti sa-i faci un cadou”
   NU! CATEGORIC NU! Este tot spaga !
   Voi, care dati atentii nu intelegeti ca acei medici care ACUM conditioneaza actul medical de darea de mita au fost la inceput tot asa? Acceptau spagi pe post de mici atentii pentru ca si-au facut treaba si pacientul traieste dupa operatie.
   Dar in timp au considerat acest lucru un DREPT FIRESC iar atunci cand nu l-au primit au inceput sa conditioneaze actul medical. Nu incurajati acest comportament. Daca intradevar va intereseaza bunstarea medicilor ar trebui sa luptam mai mult cu gaurile din sistem in care se pierd bani (vezi retete de milioane si milioane de euro compensate etc, etc). Pentru ca BNAI SUNT dar se fura prea mult. Cand dati atentii incurajati sistemul si asa bolnav. Dupa care intr-o ipocrizie tipic romaneasc tot voi va plangeti.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 14. Alexandru Căutiș says:

  Toți cei care vor să-l ajute pe bătrânul acela, de fapt pe nepotul lui orfan, o vor putea face de luni sau marți. Cineva, care are legătură cu DNA-ul, îi va face omului un cont la bancă, pe numele lui deci, în care puteți dona cât de puțin. Vă voi comunica acel cont. Mulțumesc pentru buna voastră intenție.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
 15. […] chestia asta e reală (și o privesc cu mari rezerve, pentru că e vorba de fițuica jenantă numită […]

 16. Alexandru Căutiș says:

  Iar dacă cineva dorește să-i adreseze felicitări procurorului de caz și de necaz (mai întâi l-a scăpat pe denunțător de necazul de sănătate) o poate face aici:
  https://www.facebook.com/andrei.bodean.5

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
 17. Maria says:

  Un singur lucru nu inteleg, cum a putut un om adus CU AMBULANTA la spital in stare CRITICA sa se ducă la procuratura sa facă reclamatie?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
  • Alexandru Căutiș says:

   @Maria, în asta constă cinismul medicului: i-a spus omului că moare, că e în stare gravă, dar l-a trimis acasă să aducă banii.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
   • Maria says:

    Din articol se intelege ca omul era in stare critica atunci cand a fost adus de ambulantă. Daca era grav, nu era in stare sa se mai deplaseze singur. Daca s-a deplasat singur inseamna ca nu era in stare CRITICA. Daca se putea deplasa singur si nu era in stare critica, atunci nu vad de ce ar fi venit cu ambulantă.
    Nu caut scuze jigodiei de “medic” insa vad niste chestiuni care nu se leagă.
    Un om despre care ambulantă a constatat ca e in stare critica si necesita transport specializat, nu se poate deplasa singur asa ca nu vad cum a plecat singur, pe picioarele lui la DNA ca sa facă plângere.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 18. sorin says:

  Si cu juramantul ….cum ramane ? :-)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 19. Ana Matei says:

  Individul nu este medic,medicii nu conditioneaza viata unui om..Mama mea a fost anestezista si pe vremuri,cand era de garda se spunea “in garda asta nu moare nimeni”..nu conta ca e sarac , bogat, tigan sau parlamentar.
  Ceilalti, care fac ce a facut gunoiul ala de om,nu-s medici….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 20. Miro says:

  Pt ce ce ii plang pe medici….vedeti ca lista salariilor din spitalul judetean este publica…si, da, salariile medicilor rezidenti sunt mici dar va rog uitati ca ce salarii au ceilati….asa ca nu i mai plangeti atat ( cei care o fac) pt tot acesti cu salariile ft mari au tupeul nesimtit sa ceara ca au o parere prea buna despre ei si cred ca li se cuvine. Din partea mea sa plece din tara…dar nu pleaca ca sunt destui fraieri pe aici:))) probabil afara nu se percep asa spagi mari:)))la puscatie cu ei!!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 21. Manu says:

  Cum adica nu merita sa dati numele medicului? Cine a mai auzit de o astfel de motivatie, mai ales in jurnalism?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 22. Alexandru Căutiș says:

  @Manu, după cum vezi, în articol nu apare decât numele “domnului Lăzărescu”. Am vrut ca articolul să fie o altfel de “moarte a domnului Lăzărescu”, nu am implicat alte nume.
  E un alt fel de jurnalism, pentru cititorii subtili. Îmi permiți să scriu cum vreau eu pentru ei?

  PS: doar în PS-ul articolului am zis un nume, un fel de “și alții”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 23. Alexandru Căutiș says:

  Pe om îl cheamă Dumitru Ion,
  are contul cu IBAN RO03CECECT0108RON0977304 , deschis azi la CEC Bank. Pentru cine voia să-l ajute… Crăciun fericit!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (4 votes cast)
  • rough says:

   Treceti, mai bine, contul si la sfarsitul articolului; cine nu ajunge pana aici la comentarii, il rateaza.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 24. daniela says:

  Am patit ceva similar cu mama mea dupa un accident teribil…norocul ca am reusit sa adunam banii ceruti….scarbos,desgustator si ce sa mai zic ? Medicii au devenit calaii nostrii !!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
 25. ionisus says:

  Felicitari d-lui procuror de la DNA!
  Din pacate, sunt multi astfel de ”medici” in Romania, pe care DNA-ul ar trebui sa-i aresteze, care jupoaie pacientii de bani pe care nu-i au, dar lor nu le pasa, ca doar de aia sunt medici acolo, nu-i asa?!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 26. doar eu says:

  Asta se intampla cand condamni pedeapsa cu moartea si cand oamenii bat campii ca nu e uman, moral si democratic.
  Daca e dreptul tau, sa privezi un om de viata pentru ca nu iti da 3000 de lei, este dreptul societatii sa hotarasca sa mori !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 27. jepkaru says:

  Ah’ f*te-mash in 2-3 locuri, cat rahat puteti sa mai mancati si cata manipulare … biata cioara cu o droie de copchii care ne paraziteaza …el mai vroia 2-3 ani … chiar puneti botul la mizeriile astea fabricate si prezentate atat de tragic de presa pt raiting? Se vede treaba ca da. Oricum din asta traim, ura fata de nenorocitii astia de medici, poate sunt prea multi .. daca nu ii poti omori (a se vedea cazul mamaia) atunci sa fie arestati .. toti .. nenorocitii ..tara are nevoie de lopatari, incultii si consumatori de presa de rahat!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • Alexandru Căutiș says:

   Jepkaru, vezi că te exprimi chiar în genul celor pe care-i numești “inculți, parazitari…” .
   omul ăla nu are o droaie de “copchii”, ci a avut unul singur și acum are un singur nepot.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

} ?>