Ponta știe una și bună: Mazăre sfânt, Patapievici ticălos

Greu o să uit rânjetul de satisfacție pe care-l etala domnul Victor-Viorel în studioul Antenei 3, în toamnă, când el și Gâdea le-au arătat asistaților social din cartierul lui Mazăre și intelectualilor sub acoperire din Teleorman că dementul ăla de Patapievici și cu “fascistul bătrân și neonazistul” Mihăieș sunt niște bampiri imobiliari: șmenuiseră niște teren în Roșia Montană și acum așteptau “expropierea” (așa pronunță Ponta), să se umple de bani. Ceea ce uitau să spună slugile lui Felix era că foștii șefi al ICR au câte UN METRU PĂTRAT de teren în Roșia Montană, un metru simbolic, cumpărat ca să încurce și mai rău planurile canadienilor. Era evident că Victor Ponta are de mult boală pe H.-R. Patapievici și Mircea Mihăieș.

Acum aflăm că Ponta refuză să contrasemneze decretul privind decorarea lui Patapievici și Mircea Mihăieș. Cică-s anti-români, fasciști și hoți – cel din urmă aspect fiind stabilit de Curtea de Conturi, nu de o instanță. Eu cred că de fapt el este foarte complexat, dar asta e altă poveste.

Istoria cu refuzul este din aprilie. O lună glorioasă pentru Victor-Viorel, o lună în care marea lui grijă a fost să-i apere pe preacurații Duicu, Mazăre și Constantinescu de procurorii lui Băsescu (al dracului Băsescu ăsta, ce complex poate fi: umblă și cu procurori, și cu intelectuali, și cu blonde parașutiste!). Să te vânturi prin teritoriu cu inculpatul și cercetatul penal Mazăre – un individ plin de calități, iată – și apoi să pui un NU mare pe decretul ce le agăța unor intelectuali niște table în piept, asta da satisfacție pentru un fost procuror. Ce-i drept, un fost procuror crescut sub fustele unui multiplu condamnat.

Până la urmă, s-a lămurit de unde vine pata cu “fascismul” lui Mircea Mihăieș? Izvoarele istorice indică două momente ce-au stârnit furtuna ideatică în capul Micului Titulescu: un text mai vechi în care Mihăieș îl descrie pe Ponta drept “un amestec de Che Guevara cu cască de automobilist şi bolşevism cu breton”, plus episodul poneiului roz cu svastică de la ICR New York.

Privind lucrurile din perspectiva premierului, descrierea cu breton nu e tocmai măgulitoare, deși caracterul plastic nu poate fi contestat. Apoi e foarte posibil ca domnul Ponta să fi fost influențat și de suita de sfetnici care mai de care mai competenți și documentați ce-l sprijină în limpezirea judecăților. Șova a negat Holocaustul, Gâdea-Hambar-Salutar și cu eruditul Radu Tudor au demontat la milimetru activitatea ICR, iar Mazăre a defilat pe scenă îmbrăcat în ofițer nazist. Bine, în esență e vorba de acte artistice și la New York și la Mamaia, dar se compară alde Patapievici cu manechinul Mazăre?

G.D.

—–

Horia-Roman Patapievici: „Cea mai proastă formă de patriotism este naționalismul“

—–

Exclusiv: Știm cine va semna în locul lui Ponta decretul privind decorarea lui Patapievici

—–

lolek si bolek

Comentează

Comentarii:

 1. KAKA MIZE says:

  Basescu umbla cu securistii, cu prensu’ Pol, cu alde Bercea Mondialu’ si acum, numai cu o parte din procurori conform pactului de coabitare, dar sa ca sa-l acuzi de umblat cu intelectualii e prea de oaie. Omu’ face campanie pentru partidu’ lu’ gagica si coplilashii lui, l-a egalat pe pontanac la aparitii tv si a bagat si el o strigatura electorala cu “toti intelectualii sa apeleze la mine!”. Ce s-a intmplat cu ICR-ul e o taina a vietii lui Basescu cred ca nici nu stia cine-i Patapievici si l-a pus director acolo la vreo betie, iar cind s-a trezit , deja uitase. De-aia i-a lasat in pace pe oamenii aia sa-si faca treaba cum stiu ei si a iesit totul bine. Altfel, daca era pe trezie, puteam sa ne pomenim cu vreo Mireille Radoi de la SRI protzapita in fruntea ICR pe model BCU, ca doar stim ca prezidentu’ incurajeaza si are slabiciune la femeile de cultura intelectuala.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.4/5 (16 votes cast)
  • chiri says:

   daca l-a pus fara sa stie, dar stiind ca e respectat in zona lui, este foarte bine. decat sa pui vreo sluga, mai bine pui pe cine ai auzit tu ca-i meserias. recunoaste ca asta va deranjeaza, slugoilor! asta macar a recunoscut ca n-a citit cat ponta. dar nici n-a copiat cat a copiat ala

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.1/5 (17 votes cast)
   • Nicolae says:

    Chiri, ce ai bre cu nea Kaka Mize. El este slugoiul echidistanței sale dovedite. Rar, dar dovedite. Este chiar un rob al lui însuși. Cu toată erudiția de care dă dovadă, Kaka Mize n-a auzit de panseurile : Băselu din beție se trezește dar Mickei din hoție niciodată; Băselu și când greșește (hai, și la beție) greșește de bine.
    De echidistant și cârcotaș ce-i nici nu vrea să scrie cu diacritice.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (22 votes cast)
 2. jan says:

  uauu!! un (o) fruntelata si un naslung fac descoperiri…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (8 votes cast)
 3. koko says:

  si asa e etic? sa cumperi 1 m patrat alaturi de Greenpeace Ungaria ca sa incurci itele unui investitor onest care a investit peste jumatate de MILIARD de EURO intr-o zona defavorizata si distrusa???

  si DA se compara idiotul de Patapievici cu acel bufon de la malul marii!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.6/5 (9 votes cast)
  • camione says:

   ok, daca investitorul era chiar onest si zona era post-cernobal.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
  • camione says:

   cred ca ai facut copy&paste ca sa-ti iasa “patapievici” corect

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 4. grisa says:

  Cretinoidul de ponta nici nu-si da seama cat de penibil devine pe zi ce trece. Sa-i sustii cu surle si trambite pe borfasii dovediti ai Romaniei, una sa spui acasa despre institutiile statului si cu totul altceva prin cele strainataturi, de parca UE nu stie ce se intampla in mai toate tarile ce o compun, mi se pare culmea nesimtirii cele mai desantate. Un elev, student, procuror mediocru niciodata nu va aprecia( nici n-are cum la” vasta-i cultura”) un adevarat intelectual. Pentru acest neica nimeni sunt de apreciat doar cei ce fura, dezinformeaza,fac pe clovnii cand li se cere maxim de seriozitate, nicidecum cei ce arata tarele societatii in care traiesc. Doar un om cinstit isi poate permite luxul de a fi sincer si cu el insusi si cu cei din jur. Din pacate, sunt destui romani dispusi sa fie mintiti” mumos”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.6/5 (10 votes cast)
 5. faceroll says:

  Ponta stie una si buna… Ciordita-i ciricliu? Bariu? Bariu?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 6. Basescu exploateaza anti A3 vulnerabilitatea PSD de a avea pe Iliescu presedinte de onoare si imaginea de a emana din lozinca Moarte Intelectualilor, cu triste conotatii teroriste si mineresti. Sarcina de la Popor pentru guvern e acum ca Palatul Primaverii sa fie cedat Uniunii Scriitorilor sau Bibliotecii Pedagogice, fiindca riscam la licitatie ca Palatul primului presedinte român judecat sa fie adjudecat de interlopi nefrecventabili sau de vecini cu dispret pentru 1918, când noua ne trebuie un presedinte cult capabil sa se comporte ca un fel de rege. De fapt, e momentul Havel sa alegem si noi presedinte un scriitor, patriot care s-a delimitat de postromânism, cele mai bune sanse avându-le, daca s-ar incumeta, dnii Liiceanu, Plesu, Boia, Patapievici, Manolescu, Cristoiu, Mihaies, Dan C. Mihailescu… Si, poate, mai tinerii Cartarescu si Vosganian, candidatii Nobel propusi ai USR ca Llosa, care insa a ratat presedintia Peru in 1990, dar la noi clasa politica are popularitate nula!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.5/5 (6 votes cast)
  • Nicolae says:

   Păi da, așa-i domnu’! Îi și văd pe domnii enumerați în ultimile rânduri cum se iau la trântâ pe sticlă ( la individual, că Constituția vrea numai un Președinte dintr-o dată) cu maimuțoiul, coborându-se la nivelul lui. Îi și văd deja cum ies,( câte unul ) în pieptul gol în față la Cotroceni înfruntând elitele care strigă la el ( acel Havel) “Ieși afară cratimă ordinară”. Aveți idee domnule Camelian, are careva dintre cei enumerați muza cu pleata blondă? Păi vedeți?
   A, mai era ceva lipsit de importanță: aveți idee la câte alegeri au lipsit domnii de mai sus? Mai departe: aveți idee câți intelectuali, care măcar știu cu ce se ocupă domnii de mai sus, participă la votare? Și mai departe : aveți idee câți români cu mintea la ei participă la votare?
   Atunci, nu înțeleg de ce așa mare supărare pe PSD, pe plagiatori, pe baroni, pe bănci, pe vitaminele A3 și B1?

   că constituția = intenționată

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
 7. Doina says:

  Conform DEX ” intelectualul e acea persoana care poseda o pregatire de specialitate temeinica si lucreaza in domeniul artei , al stiintei , tehnicii,etc” Si acum sa ne suflecam mansetutele si sa facem un studiu de caz: intelectualul H.R.Patapievici si “arta” {conversatiei}:”Arati ca o zeita, in mameloanele tale se oglindesc razele de luna” intelectualul H.R.Patapievici si stiinta:”Cred ca stii circuitul grauntelui puterii mele masculine!” Da maestre, la dispozitia matale! intelectualul H.R.Patapievici si “tehnica”:” Chiar daca libidoul tau e la o cota scazuta in acest moment, posibil datorita altitudinii la care ne aflam , voi activa toate punctele G ale existentei tale!”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.6/5 (7 votes cast)
  • alex says:

   Doina, cum l-ai caracteriza pe Llosa pentru “Visul Celtului” ? sau pe Nabokov pentru “Lolita” ? sau pe Dostoievski pentru “Fratii Karamazov”? sau pe Ion Creanga pentru POVESTEA PULII???? lasati-ne macar acolo unde ne “simtem” bine ….. cate borduri la borduri vreti sa mai puneti???? nu va judecam, nu va impuscam, dar va rugam, lasati-ne!!!! votati rosu pina muriti si dupa, transcedental… ca telemormanu a demonstrat ca se poate, dar macar acolo unde nu-i cazul, nu va bagati…..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
  • Dragos says:

   Fa Doino, vezi cai un DEX icomplet. dupe cum te opserv, la pariu ca DEXu’ tau defineste pula decat ,,PÚLA s. f. Unitate monetară în Botswana” ori fetele destepte are DEXuri care stie si cunoaste ca pula nui decat moneda botswaneza cii mai mult decat teai informat tu din DEXu tau limitat de proasta nefutata.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 8. Zadkielix says:

  E ca in celebra zicala…
  “Cine striga hotul? …..Hotul!!!”
  Politica dauneaza mult intelectualitatii si modului de a percepe OBIECTIV aceasta realitate! M-am ingretosat de maniera meschina si agresiva a acestui premier plagiator ce desconsidera de facto pe toate spiritele evoluate, inalte…
  Insa, tare mi-e ca aceasta functie efemera ii va aduce sfarsitul…
  Insa nu vreau sa devin patetic dar nici resemnat deoarece sunt ferm convins ca numai Dumnezeu poate sa faca ordine in acest haos generalizat si auto-indus…
  Iar daca partizanii acestui om sunt “mandrii” si numerosi, asta nu inseamna ca exista si o minoritate decenta ce reuseste sa supravietuiasca!
  In fine, voi incheia spunand ca intelectualul e acea persoana care poseda o pregatire de specialitate temeinica si lucreaza in domeniul artei , al stiintei , tehnicii,etc si nu se complace si are de-a face cu sfera promiscua a politicii actuale!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
 9. lulu says:

  bancnota de 3lei?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 10. Serban Serban says:

  Nu stiu cine are dreptate da cred cã as dori sã-mi sugã sosetele Breban si toatã cloaca lui de fripturisti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 11. BauBau says:

  Tuse si Junghiul !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (2 votes cast)

} ?>