Au luat lumină cu iPad-urile!

minune iPad inviere luminaI-au trebuit douăzeci de ani pentru a pune la cale această invenție, dar a reușit. Li se întâmplă doar oamenilor care cred în ceea ce au visat. Leopold Manea, credincios de mic copil, a căutat încă din timpul liceului să îmbunătățească activitatea bisericească din Tudor Vladimirescu, satul său natal. Mai întâi, sub atenta observație a profesorului său de chimie, domnul Radian Gicu Florea, Leopold a făcut un coteț de câine pentru Vasile, necuvântătorul părintelui de la acea vreme, Vasile Tofan. Peste câțiva ani, a îmbunătățit cotețul punându-i acoperiș și făcându-i o intrare. În vremea facultății, biserica din Tudor Vladimirescu se mândrea cu singurul dascăl din țară tuns „depeche“. Meritul era tot al lui Leopold, care mânuia deja mașina de tuns cu o măiestrie greu de descris în cuvinte.

Conștient de avansul său în gândire, tânărul Manea a lăsat-o mai moale. „Nu de alta, dar nu dorea să fie acuzat de tot felul de lucruri“, așa cum a subliniat tatăl său, Aurel Manea. Lumea nu era încă pregătită. Timp de zece ani, el a stat și a așteptat momentul potrivit pentru invenția sa. Dorea să zguduie din temelii tot ce se știa până atunci despre creștinism. Când i s-a ivit prima ocazie, a făcut-o fără să ezite. Într-o noapte, după mai multe lăzi de bere băute cu doi prieteni de-ai săi, Leopold a găsit asupra unui trecător care se îndrepta spre Viile, satul vecin, un aparat precum fundul de bucătărie, doar că nu era confecționat din lemn și emitea o serie de lumini. Anul următor, când a aflat cum se numește, s-a pus pe studiu. Dorea ca în cel mai scurt timp cu putință să afle cum se folosește acea grozăvie cu geam rezistent, pe care spărgea nuci fără să-l zgârie. iPad-ul său avea să-i schimbe viața.

Pe 20 aprilie 2014, Leopold Manea a reușit să deschidă iPad-ul. După ce s-a dus cu el la biserică, preotul a adunat toți oamenii din sat. Cetățenii din Tudor Vladimirescu vedeau pentru prima oară așa ceva. Mai întâi și-au făcut poze dezbrăcați, apoi s-au jucat pe rând, până pe la sfârșitul anului, când stăpâneau deja mai toate aplicațiile. La insistențele părintelui Vasile Tofan, mare amator de gadgeturi, el fiind singurul din sat cu walkman, Leopold a strâns semnături și l-a rugat pe primar să acceseze fonduri europene pentru iPad-uri. În mai puțin de o jumătate de an, peste trei mii de bucăți au sosit la Primărie. Noi-nouțe. Cum fiecare sătean avea un astfel de aparat, a fost nevoie din nou de mintea sclipitoare a lui Leopold Manea. „S-a gândit un pic, cam două zile, și a zis așa: «Tată, trebuie să rugăm pe cineva să ne zică ce și cum»“, completează domnul Manea senior. În foarte scurt timp, lui Leopold i-a venit ideea ca anul acesta, de Înviere, să se dea lumină virtuală. Cu ajutorul unor programatori din Brăila, pe iPad-urile din Tudor Vladimirescu a fost instalată aplicația iNviere, care a costat peste un milion de euro. „Primăria a făcut credit la bancă, s-a achitat tot la firma NASA, cu sediul în municipiul Brăila, dar progresul se poate vedea cu ochiul liber. Anul ăsta avem lumină care nu se mai dă foc la batice de la ea. Și nici căldură nu dă, ca să altereze icoanele din biserică, icoane foarte scumpe, cumpărate anul trecut de la Google Images, tot o firmă din Brăila“, spune mândru primarul Marian Vizitiu.

I-a văzut silueta lui Slash de la Guns ’n’ Roses deasupra Hârlăului

—–

Minune! Patriarhului Daniei i s-a arătat chipul Mântuitorului pe una de 100 de dolari (FOTO)

—–

Minune de infarct: Pe cardiograma lui Borcea a apărut Cupa Campionilor

—–

Minune de Bobotează: monstrul din Loch Ness apare în România și înghite crucea aruncată în apă

Comentează

Comentarii:

 1. Nea says:

  asupra unui trecător

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 2. Florin says:

  Senzaţional articol si foarte bine elaborat. Continuă cu articole la fel de bune.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

} ?>