Un bărbat din Vaslui și-a violat îngerul păzitor

vasluian cu ingerIonel Panțâru are 40 de ani și lucrează în construcții ca demolator, mai exact manipulant baros, grupa unu de muncă. Ca în fiecare an, el a participat la Sărbătoarea Vinului, magistral organizată și de data aceasta de Consiliul Județean Vaslui, cu o întârziere cu aproape un an.

Înfierbîntat de alcool, el a dansat toată noaptea pe acordurile mai multor interpreți de muzică ușoară care au întreținut atmosfera pe scena amplasată în centrul orașului. Spre miezul nopții, cînd a cîntat Lou Bega, Panțâru a turnat ultima carafă de vin fiert pe gît și a luat-o la fugă prin mulțime. Prietenii cu care venise la spectacol, familia Soare, n-au mai știut nimic de el timp de o zi. Luni dimineață, Ionel a sunat acasă la Petru Soare și a mărturisit tot. Ce a urmat după fuga lui de la concert, fără ca măcar să-și ia la revedere, este absolut incredibil.

A răspuns nevasta, doamna Geta Soare, pentru că Petru era deja internat la dezalcoolizare. „Am ridicat eu receptorul, deoarece al meu era încă puțin obosit după seara de pomină la care am asistat împreună cu Ionel. Soțul, cînd face cîte o ieșire de asta, își mai revine decît peste trei-patru zile. Și cum pun eu telefonul la ureche, aud că-mi țipă Ionel în timpan: «L-am violat pe Jean, tu-l în c*r să-l f*t!» Eu îi zic: «Ioane, cum să-l violezi pe Jean, ești nebun la cap?» Jean e îngerul lui păzitor, ca să mă înțelegeți. El și bărbati-miu beau atît de mult, că le iese îngerii păzitori din ei. E mai deosebiți. Nu o dată i-am văzut cum stă cu ei de vorbă. A’ lu’ Petru, Haralambie l-a botezat, apare mai ales de la tărie, cînd se dezbracă în maiou și face bicicleta întins pe spate, pe covorul din hol. A’ lu’ Ionel, adică Jean, e mai pretențios, îl scoți numai dacă-i pui Gheorghe Gheorghiu la casetofonul din bucătărie și îi fierbi sarmale. Stau pînă dimineață și beau. Toarnă-n ei pînă le crapă ficații. Eu nu știu ce fel de organism are îngerii ăștia păzitori, că nu cunosc multă teologie, dar drojdește de nici nu zici că-s arhangheli sau cum naiba le-o zice. De obicei se înțelege, face hora între ei, urlă, se ia la trîntă, dar de certat nu s-a certat niciodată. Cui îi zici, crede că ești nebun.“

Ionel Panțâru, afumat fiind, s-a dus singur acasă și a declanșat procedurile de chemare a lui Jean. Acesta a primit semnalul de îndată. Numai că Ionel a continuat să bea și nu l-a mai recunoscut pe îngerul păzitor Jean în clipa în care acesta a sosit la masă. Din spusele doamnei Geta Soare, singura persoană care a aflat adevărul, Panțâru a început să-i reproșeze îngerului său păzitor că nu a făcut nimic în viață, că nu a dat o bere de cînd sînt ei, că i-a mîncat anul trecut doi metri de cîrnați de pe balcon. După ce a mai proferat o serie de injurii la adresa lui Jean, Ionel l-a lovit cu încălțătorul în cap. Îngerul a căzut. Zăcea inconștient lîngă cuier. „Și cică atunci i s-a părut lui sexy, drept pentru care a sărit pe el. Acum, tot Jean e supărat. Ziceți și dumneavoastră! Cică să mai bei cu îngerii în ziua de astăzi. Eu i-am zis lui Petre:«Măi Petre, ai grijă mare, că secolul ăsta va fi religios sau nu va fi deloc!“, a încheiat cu mult tîlc doamna Soare.

Comentează

Comentarii:

 1. Nea says:

  Bravo, Mircea Toma! Vezi că se poate?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 2. alexandra says:

  Mare e grădina lui Dumnezeu și mulți au sărit gardul ! Cum o fi asta, să violezi un înger, fie el și păzitor, nu înțeleg. Poate reușiți să dezlegați misterul și să ne spuneți și nouă. Eu una sunt curioasă cum a reușit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

} ?>