Ministrul Apărării, Mircea Dușa, și-a falsificat CV-ul

Revista Kamikaze, martie 2013.

Guvernul Ponta 1 și-a marcat academic intrarea în pâine prin cîteva cazuri de plagiat (fostul ministru al Educației Ioan Mang și chiar premierul Victor Viorel). Guvernul Ponta 2 se putea lăuda, tot din punct de vedere academic, doar cu un CV falsificat: ministrul Șova menționase un master inexistent la London School of Economics. De acum însă, Șova nu e singur: și ministrul Apărării, Mircea Dușa, și-a falsificat CV-ul. În care și-a cosmetizat puțin studiile superioare, efectuate la prestigioasa Academie de Studii Social-Politice „Ștefan Gheorghiu“ de pe lîngă Comitetul Central al Partidului Comunist Român.

„Științe economice“ în ani incerți

Mircea Dușa este deputat PSD și ministru al Apărării. Pe site-ul Camerei Deputaților, CV-ul lui Dușa menționează, la studii superioare universitare, doar „Științe economice București“, perioada „1984-1988“. Atît și nimic mai mult. CV-ul aceluiași Dușa, dar de pe site-ul Ministerului Apărării, este ceva mai complex: la capitolul studii universitare, se vorbește despre „Științe economice (Institutul pentru pregătirea cadrelor în problemele conducerii social-politice București)“. Și perioada studiilor diferă, față de site-ul Camerei Deputaților: acolo era vorba de 1984 – 1988, pe site-ul Ministerului Apărării se vorbește de 1983 – 1988. Rămîne, totuși, pe ambele site-uri, constanta „Studii economice“.

Biroul de presă al Apărării întreține confuzia

Setea de cunoaștere ne-a împins pînă la Biroul de presă al Ministerului Apărării, căruia i-am cerut să ne lămurească în privința titulaturii exacte a instituției de învățămînt universitar absolvite de Mircea Dușa. Și am primit următorul răspuns:

„Conform datelor înscrise în diploma de licență eliberată de Ministerul Învățămîntului, în perioada 1983-1988, Mircea Dușa a urmat «Științe economice» (Institutul pentru pregătirea cadrelor în problemele conducerii social-politice București), la fără frecvență. Studiile au fost finalizate și absolvite cu diplomă de licență.

În perioada 2003-2004, Mircea Dușa a urmat cursurile postuniversitare «Managementul Instituțiilor Europene» ale Institutului Național de Administrație, Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Sibiu, în asociere cu Universitatea «Lucian Blaga» Sibiu. Studiile au fost finalizate cu certificat de absolvire a programului.
La un an diferență, respectiv în 2005, Mircea Dușa a absolvit studiile de master, specializarea «Managementul Instituțiilor Europene», Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu. Perioada de studii a fost cuprinsă între 2003 și 2005. Precizăm faptul că cele două tipuri de învățămînt au fost desfășurate concomitent.“

Confuzie la adăpostul limbii de lemn

Așadar, Ministerul Apărării a insistat că titulatura oficială a instituției de învățămînt universitar de la care are Dușa licență se numește „Științe economice“. Culmea, zice Biroul de presă al Apărării, titulatura s-ar regăsi, nici mai mult, nici mai puțin, „în diploma de licență eliberată de Ministerul Învățămîntului“. Ciudat, în diploma cu pricina nu scrie dacă e vorba de o universitate, de un colegiu, de o academie, de un butic de diplome, nimic. Doar „Științe economice“. Ca și cum în cartea de muncă a ministrului Dușa ar scrie, în loc de Ministerul Apărării, doar „Apărare“. Sau, în loc de Camera Deputaților, doar „Parlament“ sau „Casa Poporului“, de ce nu? În ciuda insistențelor noastre, Biroul de presă al Ministerului Apărării nu a revenit cu clarificări.

ASE are nevoie de acceptul lui Dușa pentru date deja publice

Totuși, setea de cunoaștere ne-a chinuit în continuare. Așa că ne-am adresat Academiei de Studii Economice București, presupunînd că, poate, la această instituție de învățămînt s-o fi referit Dușa în CV cînd a menționat „Științe economice“. Deși prompt, răspunsul de la ASE nu ne-a ajutat foarte tare. Iată-l: „Vă aducem la cunoștință că nu vă putem furniza informații legate de dl Mircea Dușa, fără a avea consimțământul în scris al acestuia, conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date“. Desigur, am mai făcut o cerere la Ministerul Apărării, ca să obținem acordul ministrului Dușa. După cum deja v-ați prins, că doar citiți Revista Kamikaze, nu numai că nu am primit acest accept din partea ministrului PSD, dar Biroul de presă nu a mai răspuns niciodată cererii noastre.

Adevăratele studii ale lui Dușa: „Ștefan Gheorghiu“ de la PCR

Aproape morți de setea cunoașterii, am mai făcut un efort și am întrebat și la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu (ULBS) care a fost baza universitară a studiilor postuniversitare absolvite de Dușa în orașul lui Klaus Iohannis. Cu această ocazie, remarcăm cu nedisimulată plăcere că sibienii sînt niște oameni de toată isprava (cel puțin cei de la Universitatea „Lucian Blaga“!). Iată răspunsul ULBS:
„1. În baza susținerii disertației din sesiunea mai 2005, la propunerea Facultății de Drept «Simion Bărnuțiu», Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu i-a conferit d-lui DUȘA A. MIRCEA, născut la data de 01.04.1955, Diploma de Master.
2. Obiectul masteratului d-lui Dușa A. Mircea l-a constituit specializarea în «Managementul Instituțiilor Europene».
3. La data înscrierii la master, dl Dușa A. Mircea era absolvent al fostei Academii de Studii Social-Politice «Ștefan Gheorghiu», posesor al diplomei seria F, nr. 4939/589, eliberată la data de 30.12.1988 (diplomă atestată de Ministerul Învățămîntului, Direcția Generală a Învățămîntului Superior, acest atestat conferindu-i titularului drepturile prevăzute de legile și reglementările în vigoare în România). (…)“

Ministrul Dușa minte, Biroul de presă al Apărării minte

Aha, setea noastră de cunoaștere a fost potolită: nici vorbă de „Științe economice“, Dușa a fost școlit ca un politruc sadea la „Ștefan Gheorghiu“, dar i-a fost un pic jenă să admită asta în CV. Așa că l-a cosmetizat un pic, să nu dea prost în democrație. Nu prea știm cum să încadrăm juridic minciuna Biroului de presă al Ministerului Apărării, care a răspuns în fals la o solicitare oficială de informații publice pe Legea 544/2001 (de acces la informațiile de interes public), pomenind tot „Științe economice“ în loc de Academia de Studii Social-Politice „Ștefan Gheorghiu“, care funcționa în directa subordine a Comitetului Central al Partidului Comunist Român. Dar ne lămurim.

investigatii@kamikazeonline.ro

P.S. Mircea Dușa a fost și membru al Partidului Comunist Român. Ca să nu vă faceți iluzii.

Îți plac presa liberă? Atunci trebuie s-o cumperi!

—–

Șova se laudă cu un masterat inexistent la London School of Economics

—–

Cazul Mircea Diaconu. Sau cum un parlament cretin votează o lege coruptă

—–

Dan Șova există și mărturisește: “Când eram mic am căzut din căruță!”

—–

România chiar se pregătește de război, tinerii pot fi recrutați și încorporați

—–

Toate glumele despre avioanele noastre F-16 (II)

 

Comentează

Comentarii:

 1. si eu m-am uitat ieri cautind lista absolventilor, sau ceva, la amarita politechnica din brasov gasesti tot felul de liste, dar despre domnul dusa nici o scoala nu se arata mindra…halal conducere, nu mai cautati, probabil toti sint la fel, vorba lor, afla si strainatatea ce gunoaie am ales…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.6/5 (11 votes cast)
 2. by the way, nu toti de la stefan gheorghiu sint si varani? in vremea mea asa se stia…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
  • Amărăşteanul says:

   Nu au chiar toţi banii lui Felix, dar nu o duc rău deloc: funcţii, salarii şi pensii grase etc. Până la urmă nu au fost votaţi tot de români, de ce ne mai plângem de CV-ul lui Duşa, am fost chiar atât de naivi să credem în pro-europenitatea lui?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
  • mint_rubber says:

   Nu, unii erau doar simpli mancatori de cacat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.9/5 (7 votes cast)
 3. GAVRILACHE says:

  Nu inteleg, totusi, de ce va mira smecheria dlui Dusa? Si-apoi, nu inteleg de ce dl.Dusa a apelat la smecheria asta? Eu cred ca ar fi trebui, in buna traditie romaneasca, sa fie mandru ca a absolvit Stefan Gheorghiu!!! Cadru de nadejde al P.C.R., dl.Dusa nu putea, evident, decat sa devina si un cadru de nadejde al P.S.D., al clasei noastre politice, in general! Doar nu americanii au inventat zicerile : “Ce naste din pisica soareci mananca”, “La vremuri noi tot noi”!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.3/5 (12 votes cast)
  • Amărăşteanul says:

   Trebuie să mai dispară o generaţie, cea a anilor ’50. Generaţia ’70 nu ne-a reprezentat bine. Ce au realizat Udrea, Bogdan Olteanu sau Ridzi? Aveam un respect pentru Cioroianu (născut în ’67) sau pentru Paleologu jr. Cei doi sunt intelectuali şi ar fi trebuit să rămână aşa. Ca miniştri au fost animaţi de intenţii bune, dar au fost slabi. Mă tem că doar cei născuţi după ’90 ,cei nealteraţi de comunism vor fi nişte democraţi autentici.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 4. Radu says:

  bravo tovarase Dusa….. ca un autentic comunist ati reusit sa demonstrati ca Europa are dreptate …. Romania nu vre un Shengen ……cu VPonta de PM ne pregatim de intrarea in URSS. Daca as fi american as pune la rachetele de la deveselu si focos nuclear si buton de autodistrugere…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.4/5 (7 votes cast)
 5. misu says:

  face de ras psd-ul.
  pai plagiatorul sef de partid cu mandrie a spus ca celebrul puscarias cu cicatrice pe gat va reveni pe postul de conducere din psd dupa “facultate”……si asta se rusineaza cu prestigioasa institutie?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.3/5 (8 votes cast)
 6. lol says:

  Nu inteleg ce naiba ati “investigat”. Inca din al doilea aliniat, vedem omul declara peste tot ca a absolvit ceva la “Institutul pentru pregătirea cadrelor în problemele conducerii social-politice București”. Asta era o sectie din Stefan Gheorghiu, asa cum facultatile de medicina sunt de regula sectii ale universitatilor de medicina si farmacie. Daca un medic va spune ca a absolvit “facultatea de medicina” in loc de “universitatea de medicina si farmacie”, e un fals?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (4 votes cast)
 7. Dragos says:

  daca am inteles bine, retoric: vreti sa spuneti ca Romania, la 8 ani de la aderarea la North Atlantic Treaty Organization, si-a pus ministru al APARARII un absolvent de Stefan Gheorghiu ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.4/5 (13 votes cast)
 8. Alex cel vechi says:

  Dincolo minciunile din CV, de pesedismul cu limba de lemn si maniere de activist in inspectie in teritoriu, ce ma seaca la suflet cel mai al dracu’ e parul gagiului. Daca acum are freza de rocker din Romanica anilor ’80, in perioada ’84-88, student la “Stefan Gheorghiu” fiind, cum natia ma-sii se coafa asta??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.6/5 (10 votes cast)
 9. ion ionescu says:

  Sunteti insensibili si rautaciosi. Omul isi plimba freza tocmai la Bacau, sa elucideze cauzele prabusirii elicopterului (doar se pricepe, nu? ca asa erau toti activistii de partid: se pricepeau la toate, in frunte cu marele carmaci – il stiti: primul miner, primul profesor, primul sofer si primul ce-o mai fi fost (primul impuscat?)) si voi il tachinati cu nimicuri.
  Eu cred ca trebuia sa transmiteti solicitarile in limba engleza ca sa va raspunda cineva la obiect, pentru ca ei sunt cu fata spre Vest, si nu mai inteleg decat limbi straine.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.3/5 (8 votes cast)
 10. ioan says:

  Este absolvent de Studii aproximative despre culoarea rahatului mancat de el si ai lui de-a lungul vietii cu magna lingura pe limba de lemn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.3/5 (7 votes cast)
 11. doru says:

  traim in romania si ne meritam soarta cu astfel de ”conducatori alesi de popor”…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 12. Ioan Faur Savu says:

  Lista impostori academici cunoscuti la 1 febr. 2013

  Impostori academici = plagiatori, persoane cu CV-uri trucate, persoane care
  nu si-au facut ele articolele sau tezele ci doar au fost puse coautori sau chiar autori unici, persoane care au avansat in alte domenii decat cele pentru care au calificare si la
  alta comisie CNATDCU decat cea corespunzatoare specializarii lor, persoane cu teze de doctorat si articole de slaba calitate obtinute intr-un timp record.

  Toti indivizii de mai jos au fosti dovediti si “ispravile” lor pot fi vazute la o simpla
  cautare pe Google. In paranteza sunt functiile ocupate acum sau in trecut.

  Cerem:

  1. Eliminarea definitiva din educatie si din cercetare a acestor impostori.
  2. Inapoierea banilor primiti pe nedrept de la stat.
  3. Retragerea dreptului de a conduce si de a valida doctorate si grade academice
  pentru persoanele care au indrumat sau validat doctoratele respective sau avansarile
  bazate pe doctorate plagiate, articole plagiate, articole facute la comanda. Inclusiv a
  membrilor din CNATDCU si Consiliul de Etica care i-au validat sau i-au “albit”. Inclusiv eliminarea definitiva din sistem a spagarilor din aceste comisii si a indrumatorilor de doctorate care vand titluri de doctori pe bani.

  1. Victor Ponta (ministru)

  2. Ioan Mang si sotia (ministru)

  3. Corina Dumitrescu (ministru)

  4. Rovana Plumb (ministru)

  5. Ramona Lile, rector Aurel Vlaicu (Arad)

  6. Mircea Beuran (ministru)

  7. Constantin Copotoiu (rector, UMF, Targu Mures)

  8. Klara Branzaniuc (prorector, UMF, Targu Mures)

  9. Ecaterina Andronescu (ministru)

  10. Liviu Andrei (prefect de Gorj si profesor la Aurel Vlaicu, Arad)

  11. Gheorghe V. Lepadatu (profesor, Dimitrie Cantemir)

  12. Ionel Sinescu (rector, UMF Carol Davila)

  13. Nicolae Jitea (medic, spitalul Coltea, Bucuresti)
  14. Megan Mihail (membru CNATDCU)

  15. Olguta Vasilescu (primar, Craiova)

  16. Sorin Frunzaverde (ministru si mason)

  17. Alin Popoviciu (parlamentar)

  18. Remus Pricopie (ministru)

  19. Dan Sova (ministru)

  20. Mircea Dușa (ministru)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  • grisa says:

   Oare n-ati inteles nici pana acum ca,actuala clasa politica este o increngatura de tip”cossa nostra”?Mafiotii se sustin unii pe altii tocmai ptr. faptul ca au prea multe lucruri de ascuns.La Stefan Gheorghiu aveau acces doar cei cu dosare beton,dincolo de faptul ca erau mai toti,semianalfabeti,ce nu erau in stare nici sa copieze un text dintr-o carte,fara greseli.Astia au pus mana pe putere.Ce UE,ei isi fac mendrele ca pe propria mosie,fiind obisnuiti sa nu dea seama nimanui de faradelegile lor.Cum masina de spalat creiere si constiinte functioneaza din plin,la ce sa va asteptati..?De aici si aparitia fabricilor de diplome ce scoteau,dupa revolutie,titrati pe banda rulanta.Un prost e mult mai usor de manipulat decat o minte dezghetata.Acesta a fost si scopul;distrugerea a tot ce a mai insemnat inteligenta nationala.Prea putine minti luminate au ramas in tara dupa tereminarea studiilor.De aici si migrarea creierelor spre universitati straine.Aici raman absolventii si urmasii acestora de Stefan Gheorghiu.Halal sa ne fie…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
   • buci says:

    Tatal sau a fost sef birou Evidenta populatiei Bucuresti in anii 60-65.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 13. mircea dusa says:

  Tot analizand studiile ministrilor nostri, ajungi la concluzia ca trebuie sa cauti mult pentru a gasi altii mai prosti si mai inculti.Raman stupefiat ca este absolvent al unui liceu silvic din Gurghiu (ce dracu o mai fi si aceasta localitate obscura)si declara ca la 10 ani de la terminarea liceului a inceput studii economice( declara foarte neclar ce si unde,deci este clar ca minte).Acest semianalfabet ,care nu cred ca stie tabla inmultirii, a ajuns sa fie ministrul apararii, in timp ce tineri absolvanti de Oxford,Cambrige,Harvard,Bates etc nu au loc in tara noastra.Si-a pus vreun dobitoc care a facut facultate second hand problema de ce dracu nu este angajat de vreo companie straina(acestea angajand doar romani cu studii serioase) si sigurele joburi primite pot fi doar la stat la noi daca ling vreun poponet sau altceva la partid? Nu prea cred, petru ca acesti absolventi de facultati fabricante de diplome cred in prostia lor ca poti sa nu inveti 12 ani de studii,sa copii la bacalaureat si apoi sa iti iei diploma universitara ca un copil serios care a invatat si sa fie egali cu acesta.Daca ai studii serioase esti modest, ai bun simt, iti stii limitele si nu poti fi asa de hahalera incat sa accepti orice functie si sa iti bati joc de viata semenilor tai.Aceleasi remarci sunt valabile si pentru analfabeta de Ramona Manescu care a absolvit un liceu super-modest in Constanta(nu este vina profesorilor, decat ca au trecut-o clasa, pentru ca lucreaza cu materialul clientului) a inceput o facultate la 5 ani dupa liceu si a ajuns ministrul transporturilor avand ca singura legatura cu drumurile trotuarul facut prin Bucuresti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  • AntiGelu says:

   si toti au doctorate sau masterate in doctrina de aparare nationala sau manajament…majoritatea de la SNSPA.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 14. joi says:

  Comunisti imputiti.Nu romanii ia votat ci javrele de la stat si pensionarii lui ilievici in schimbul a 4 lei la pensie.Oarba dupa ei……

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 15. Nea says:

  Culmea e că nici nu are importanţă.
  Nu contează dacă un pesedist este la bază academician (Răzvan Theodorescu, de ex), frezor, rege revenit din exil, toţi se manifestă ca un derbedeu ieşit din puşcărie,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 16. AntiGelu says:

  In mod normal si intr-o tara nebananiera, falsificarea studiilor si a titlurilor universitare ar trebui pedepsite penal.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 17. faceroll says:

  ar trebui sa-si dea demisia, dar cacatzii comunisti n-au onoare, ei doar stiu sa puta.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anti-tiganul says:

   Asa-i in lumea asta sluta ,
   Cacatii pot , in loc sa puta …

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 18. mirceamtv says:

  Dar are freza?Are.
  As vrea sa mor astazi si sa ma trezesc peste cativa ani.Ce-as mai rade.Sau plange,dracu’ stie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 19. GIM says:

  Sa cerem urgent: suspendarea ministrului Apararii, Mircea Dusa si nu a presedintelui Romaniei!

  Desi rusii ne ameninta: „vom ajunge la granita Romaniei”, ne framanta tocmai acum, problema suspendarii presedintelui Basescu.

  Nu cumva aceasta este si dorinta vecinilor rusi, nu numai a PSD-lui, pentru a-si intari puterea comunista in ajunul alegerilor prezidentiale?

  Va imaginati ce s-ar intampla daca in aceasta perioada tensionata, presedintele Romaniei ar fi preocupat mai mult de politica interna a tarii?

  Cu ce mai ramanem din realizarile politicii interne (suspendarea presedintelui), daca, de exemplu, trupele straine ne invadeaza tara?

  Ne surprinde stirea, potrivit careia, un minister important „de forta”, pentru soarta Romaniei, M.Ap.N. este condus de un civil, fara pregatire si experinta militara si mai mult, cu un cv. falsificat.

  Oare reprezentantii din NATO cunosc aceste lucruri ?

  Daca in cazul premierului Ponta, „dottore”, orice posibila greseala la guvernare, poate fi trecuta cu vederea, in cazul ministrului Apararii, Mircea Dusa, nu avem garantia rezolvarii unui caz real de razboi.

  Consider ca orice cetatean al Romaniei doreste sa traiasca in siguranta in propria tara, dincolo de apartenenta lui politica.

  Concluzia

  Sa cerem urgent: suspendarea ministrului Apararii, Mircea Dusa!

  Stirea aceasta sa ajunga rapid la presedintele Senatului si bineinteles, la reprezentantii societatii civile!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 20. popa valeria says:

  este vorba de crima si tentativa de crima inpotriva familiei mele si statu romin ascunde ca poporu roman este criminal si tilhar sustin aceste afirmati in baza dosarului 10477/1977 pe care cu toate ministerele guvernului il ascundeti cu tot cu familia mea si va razboiti cu mine sa ma omoriti cu toata familia mea parinti pe care iati omorit deja sotu copii si nepoti cu toti sintem pusi la zidul morti sa nu se aflecum statu roman a facut crime aluat viata identitatea pinea si toate drepturile familiei mele deja se atenteaza la munca noartra de oviata nu sa multumit doar cu drepturile de mosteniri acum vor si munca noastra si viata si sa fim hrana la ciini vostrivagabonti

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 21. Lae says:

  Daca nu ma insel, Aurelian Bondrea, rectorul de la Spiru Haret, nu cumva a fost seful de cadre al Elenei Ceausescu? Cati politicieni din ziua de azi au diplome la Spiru ? Deci traditia merge mai departe.Aia mai rasariti au diplome de pe la SNSPA Nu cumva Nuti a fost profa pe acolo? Ce i-a invatat? Plus, de cercetat U Dimitrie Cantemir. Nu stiu pe unde am citit niste lucruri de spetiat si cu madam rector de pe acolo. Care mai-msi sa fie ministreasa.
  Deci Dusa…e chiar paparfum!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 22. Dr. Walther Nordenbauer says:

  Nu numai prostie, dar si manipulatie totala.
  In 1990 guvernul (“revolutionar”) a hotarit sa echivaleze diplomele de la Stefan Gheorghiu cu cele de absolvernt economist de la ASE. Asa ca e legal sa se declare absolvent al Acad. de stiinte economice.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

} ?>