Noul ministru al Bugetului, Claudiu Manda, este contabilul mafiei din Craiova

claudiu manda kmkzClaudiu Manda, deputat PSD de Craiova, este propunerea lui Victor Ponta pentru șefia Ministerului pentru Buget. După propriul CV, Manda este un contabil de trei lei care a lucrat la o firmă privată de cartier după terminarea liceului. După asta a fost adjunct la Direcția Județeană de Tineret și Sport Dolj și a condus Casa de Cultură a Craiovei. Deși s-a chinuit să-și creeze imaginea asta de prost inofensiv, Manda nu e nici pe departe așa. De fapt, omul a lucrat ca cenzor contabil pentru și chiar s-a asociat cu penali grei ai Craiovei pînă să ajungă deputat, în 2004.

La 26 de ani, Manda avea acțiuni la purtător
Să începem lejer, de vară, cu un interlop din Bănie. Acum treisprezece ani, în august 2001, adunarea generală a acționarilor Contact S.A. din Craiova a avut o întîlnire. Sau o adunare, cum se cheamă ea oficial. Printre acționari, și Iulian-Claudiu Manda, adică deputatul nostru propus acum să preia Bugetul. Printre deciziile luate în august 2001 se numără și schimbarea statutului societății (din SRL în S.A., deci din societate cu răspundere limitată în societate pe acțiuni) și, mai interesant, transformarea acțiunilor în acțiuni la purtător. Adică un tip de acțiuni care nu sînt menționate la Registrul Comerțului, ci acțiuni cu care te plimbi în buzunar și știi numai tu de ele. Ce e drept, Manda nu avea multe acțiuni din astea la purtător, ci numai 1,43%, în valoare de un milion de lei vechi (100 RON). Dar era și cenzor contabil al societății pe acțiuni (la purtător).

Manda, asociat cu un interlop falsificator de carduri
De ce se protejau așa acționarii Contact S.A. de informația că dețineau acțiuni la firma asta? Păi, de exemplu, poate din cauza unuia dintre acționari, pe numele lui Radu Dragoș Tiugan. Tiugan avea și el tot 1,43% din Contact S.A., dar mai avea și altceva. Și anume: probleme nasoale rău de tot, de-alea interlope. Ce e drept, în 2001 nu se știa de interlopismele lui Tiugan. Dar procurorii au aflat de ele destul de repede. Atît de repede încît, în iunie 2004, Tiugan a și fost trimis în judecată. Iar aici cităm dintr-o ediție a Jurnalului Național de acum zece ani: „Fabricarea artizanală și deținerea de echipamente, cu scopul de falsificare a instrumentelor de plată electronice – acestea sînt acuzele aduse fiului șefului Secției de Psihiatrie a Spitalului Militar Craiova. (…) Tiugan este inginer la Registrul Auto Român (RAR) Dolj și administrator al unui club de noapte din centrul Băniei. Tînărul a fost trimis ieri în judecată, de către procurorii Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Craiova (…). Radu Dragoș Tiugan a fost filat mai multe luni de zile, chiar și pe teritoriul Franței, de polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate. Totodată, pentru a putea proba vinovăția lui Radu Dragoș Tiugan, oamenii legii i-au interceptat convorbirile telefonice și au filmat întîlnirile acestuia cu mai mulți complici. Tînărul este acuzat că (…) a fabricat mai multe dispozitive electronice artizanale, atașabile oricărui bancomat, ce servesc la citirea și memorarea datelor de pe cărțile de credit și a codului PIN. Aceste dispozitive, numite și «pisicuțe», erau utilizate în scopul falsificării cardurilor bancare.
«Din investigațiile efectuate rezultă indicii temeinice că echipamentele electronice au fost folosite la obținerea datelor din cărțile de credit, s-au falsificat cărți de credit și s-au retras bani cu aceste cărți de credit. Așa se explică împrejurarea că învinuitul Tiugan Dragoș-Radu a primit sume de bani în valută de la diverse persoane din străinătate», se menționează în rechizitoriul remis Tribunalului Dolj de Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Craiova“.

Noul ministru pentru Buget, lipici la bugetul UE
În decembrie 2002, Claudiu Manda apare ca asociat și în Coridor Financial SRL. Firma asta, care există și face afaceri și acum, se ocupă de consultanță. În special pe bani (și încă grei) europeni. Conform unui articol publicat de Monitorul de Oltenia în 2013, Coridor Financial SRL are lipici la mai toate contractele publice: „Administrator eficient al unei rețele construite pe criterii de complicitate, afinități și interese, directorul A.D.R. (Marilena Bogheanu – Agenția de Dezvoltare Regională) și-a extins plasa de siguranță și după alte angajări discutabile: cumnata fostului primar, actualul senator Marinică Dincă, soția fostului viceprimar, actual consilier local, Teodor Sas, fiica aceleiași Ileana Măjină. În cazul ultimei, schimbul de mame a fost benefic, fiecare promovînd-o și susținînd-o în funcții de conducere pe fiica celeilalte după ce a angajat-o în ograda sa.
Abilitățile de slujitor fervent și le-a exersat cu deasupra de măsură și în cazul propulsării în zona contractelor de management și consultanță a firmei Coridor Financial SRL, controlată de Bobi Voiculescu, odrasla fostului președinte al C.J. Dolj, Ion Voiculescu, nimeni altul decît autorul numirii sale în funcția de director al A.D.R.
Slujitorul se angajează generos în serviciul unei cauze, al unei instituții sau persoane, în timp ce sluga are grijă să se pună la adăpost, cu un onorariu de 10% din valoarea aplicației, perceput beneficiarilor ale căror proiecte sînt condiționate la selectare de un traseu obligatoriu prin «Coridor»“.

Manda a fost și cenzorul contabil al lui Dinel Staicu
În iunie 2003, Claudiu Manda devine cenzor supleant al Fotbal Club Universitatea Craiova S.A. (FCUC). FCUC era reprezentat și deținut, majoritar, de nimeni altul decît Dinel Staicu, penalul condamnat pentru fraude care a tras după el și două judecătoare pe care a încercat să le mituiască. În 2005, Dinel Staicu i-a vîndut pachetul majoritar de acțiuni lui Adrian Mititelu. Toată operațiunea a degenerat într-un scandal monstruos cu implicații asupra clubului de fotbal și a palmaresului aferent. În 2012, ProSport îl cita pe fostul șef al Ligii de Fotbal, Mitică Dragomir, în legătură cu haosul fotbalistic de la Craiova: „Federația a dat un loc în Liga a II-a Craiovei. Să ia palmaresul de la Dinel Staicu, să-i spună Universitatea, Știința sau cum vor și gata, e aceeași echipă. E vechea Universitate. Numai că nu poate cu același patron și aceleași societăți. Judecătoria nu are de unde să știe lucrurile astea. Ce dacă se dă un verdict pe linie penală sau civilă? Pe linie sportivă, decizia aia e moartă“.
Ca fost cenzor al FCUC, Manda ar putea să ne lămurească despre transferul de la Staicu la Mititelu. Sau nu?

I-a ținut contabilitatea și penalei PSD Maria Schutz
Iar dacă am început cu august 2001 și cu un penal, să închidem cercul tot cu un penal la care a tras Claudiu Manda tot atunci. Dar să fim politicoși, de data asta e vorba de o doamnă: Maria Schutz. În august 2001, Schutz devenea acționară la o companie din Tîrgu Cărbunești, Foraj Grup S.A. Cinci ani mai tîrziu, firma sucomba prin lichidare. Cînd a fost înființată însă, în 2001, firma îl avea drept cenzor pe, firește, Claudiu Manda. Maria Schutz, fostă membră a PSD (adjunctă a PSD Dolj), a fost protejata lui Mircea Geoană. A fost condamnată la doisprezece ani de închisoare pentru devalizarea unor sere. Procesul se rejudecă, în prezent.

Cum a ajuns Manda contabilul mafiei din Bănie?
Așadar, în numai doi ani, între 2001 și 2003 (adică de la douăzeci și șase la douăzeci și opt de ani), actuala propunere de ministru pentru Buget, Claudiu Manda, a fost asociat și contabil al mafiei pesediste (și nu numai) oltenești din Craiova. Cum ajunge un puțoi abia ieșit din facultate să fie în anturajul tuturor penalilor din Bănie? Și de ce nu menționează toate astea în CV-ul oficial? Sînt întrebări la care, sîntem convinși, ne va răspunde Victor Ponta cînd va merge la Cotroceni pentru depunerea jurămîntului de către Manda.

investigatii@kamikazeonline.ro

(Vă plac presa de investigații? Atunci trebuie să o și cumpărați!)

—–

PSD confirmă oficial: Ponta a făcut campanie electorală la europarlamentare pe banii noștri

—–

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, și-a falsificat CV-ul

—–

Deputatul PNL Zamfir, incompatibil pentru ANI, foarte compatibil pentru Oana Stancu

—–

Ponta și-a plătit campania electorală din banii Guvernului

—–

România chiar se pregătește de război, tinerii pot fi recrutați și încorporați

—–

Daciana, soția lui Ponta, are un gipan care i-a aparținut unui cărăuș de combustibil din dosarul Blejnar

 

Comentează

Comentarii:

 1. Andrei says:

  Sunt din Craiova si confirm, Manda este un hot notoriu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
 2. faceroll says:

  tz*ganu asta e Claudiu Manea sau Claudiu Mandea?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. grisa says:

  N-ati auzit? Premierul, odata ajuns presedinte , va da de pamant cu “justitia basista” referindu-se, de buna seama la ” preacinstitii usedisti” ce sunt haituiti de procurori basisti. Desi nu l-am auzit niciodata pe presedinte pronuntandu-se vizavi de vreun dosar penal, pe pinochio l-am auzit nu o data, de cat de ticaloasa-i justitia care-si permite sa-i ia la intrebari pe “preacinstitii politicieni”. Borfasii n-au crezuri politice si morale ci doar interese de clan si se vor apara intre ei, indiferent din ce partid ar face parte. Premierul s-a inconjurat de-o ceata de parveniti ce nu stiu decat sa spuna:Asa-i ,sa traiti!”. Exact precum il critica ca ar fi facut matrozul. Curat murdat coane tontica !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

} ?>