Lui Ovidiu Nicolescu i s-a retras calitatea de profesor la ASE pentru minciunile despre Roşia Montană

Kamikaze combate cenzura. Pentru a sparge embargoul informaţional impus prin publicitatea Roșia Montană Gold Corporation – cu efect în mass-media centrală și unele instituţii media din Transilvania – publicaţia noastră oferă spaţiu de exprimare liberă celor refuzaţi în altă parte.

Între armăsarii înhămaţi la campania de imagine a proiectului Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) se opinteşte şi profesorul universitar Ovidiu Nicolescu. Domnia sa are o dublă calitate – este profesor la Academia de Studii Economice (ASE) şi preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor. Iată cum arată porumbeii cu care se plimbă domnia sa în ultimele luni prin mass-media: „Am convingerea că peste O MIE de IMM-uri vor avea beneficii directe şi indirecte în urma realizării Proiectului Roşia Montană. (…) IMM-urile sunt baza economiei noastre şi trebuie să le încurajăm, aşa cum le spun mereu studenţilor mei de la ASE“.

Azi, la zece ani de existenţă a companiei, în Roşia Montană nu există nici o singură întreprindere mică sau mijlocie care să mai trăiască pe lângă RMGC. Nici măcar una de spălat geamurile. La Galaţi, după câţiva ani de existenţă a mamutului siderurgic, s-au dezvoltat relaţii cu aproximativ două sute de IMM-uri. Or, în ceea ce priveşte natura activităţilor, un combinat siderurgic este incomparabil mai complex decât ce ar urma să se întâmple la Roşia, unde după dinamită şi excavatoare nu rămâne mare lucru de făcut. O mie de IMM-uri?

Alţi specialişti, colegi cu domnul Nicolescu la ASE, apreciază că nici coborând cu un ordin de mărime mai jos aşteptarea nu este realistă. Profesoara Afrodita Iorgulescu ne trimite la site-ul minei de aur din Noua Zeelandă, aia la care şi-a plimbat RMGC mercenarii din presă: acolo, firma a angajat 92 de persoane şi alte 47 de persoane beneficiază indirect de activitatea minei. Câte IMM-uri înseamnă 43 de persoane

Faptul că Nicolescu a folosit identitatea Academiei de Ştiinţe Economice pentru a-şi credibiliza afirmaţiile gogonate a produs un seism de indignare în instituţie. Drept care, printr-o decizie a Biroului Senatului ASE din 10 noiembrie, compania RMGC este somată să retragă numele „ASE“ din reclama în care apare Ovidiu Nicolescu. Deşi mai corect ar fi fost să i se ceară să-şi mănânce rahatul pe care l-a servit publicului şi să iasă în fața lumii cu o dezminţire. Uite, aşa cum dezminţim şi noi exagerarea din titlu. (Mircea Toma)

Comentează

Comentarii:

 1. Maria Olteanu says:

  Acst “Domn”Nicolescu ar trebui sa-i fie rusine ca tirie ASE-ul in noroi.
  Iar ca presedinte al IMM face organizatia de ris.Uite cine ne reprezinta in dialogul cu Guvernul si sindicatele.
  Locul lui este acasa ca orcarui batrinel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 2. adriana says:

  sa va fie rusine nici macar nu il cunoasteti pe D-nul profesor Nicolescu si faceti afirmatii de genul ” locul lui este locul lui este acasa ca al oricarui batranel”
  Sunt studenta la ASE si anul acesta am avut curs cu d-nul Nicolescu – am ramas impresionata de bagajul de cunostinte al d-nului profesor , de modul in care a prezentat notiunile legate de Fundamentele Managementului Organizational – mai rar persoane ca d-nul profesor si voi va permiteti sa spuneti asemenea nemernicii despre d-nul prfesor- ar trebui sa va cereti scuze , rusinos d-na /d-ra Maria

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (6 votes cast)
  • Teodor GHITESCU says:

   Stimata doamna (domnisoara). Admirati cunostintele domnului profesor pentru ca nu aveti alte variante de informare. Domnul profesor O. N. este depasit cu cel putin 60 de ani in domeniul pregatirii manageriale. Daca doriti sa comparati, duceti-va pe site MIT, locul I in lumea universitara in domeniul stiintelor fundamentale, inclusiv managementul. Accesati abordarea sistemica a managementului prin modelare simulativa socioeconomica propusa de Jay Forrester (http://search.mit.edu/search?client=mithome&site=mit&output=xml_no_dtd&proxystylesheet=mithome&num=15&submit=Search&as_q=Jay+Forrester) si recunoscuta la nivel mondial (vezi raportul :”Limitele creterii” cerut de Clubul de la Roma). Abia atunci veti putea realiza cat de mult rau face domnul prof. noilor generatii promovand un management dogmatizat politic.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Marian says:

  To Adriana,

  Haide sa nu il mai ridicam atata in slavi pe Nicolescu k nu ultimul profesor valoros de pe planeta asta.
  Este un profesor mediocru la nivelul educatiei vest europene si intr-adevar excelent pentru educatia din Romania. La cat de controversat este proiectul Rosia Montana, faptul k Nicolescu il promoveaza atat de intens, crezi k este doar pt k asa ii dicteaza vasta lui experienta, sau exista un interes la mijloc. Stii foarte bine k afacerile kre le face statul intotdeauna au fost proaste si ma indoiesc k acum sa se fi desteptat si Rosia Montana chiar sa fie un succes.
  Dak o sa ajungi sa il cunosti mai bine pe Nicolescu ai sa vezi k nu e chiar asa cum pare la prima vedere. Intr-adevar are o experienta foarte bogata dar cateodata comportamentul lui poate fi foarte dezamagitor. Iti spun din experienta de student pe care am avut-o la ASE cu Nicolescu profesor :)
  Oricum tot respectul pentru munca lui si realizarile de pana acum. Si sper sa aiba dreptate cu RM :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
 4. Teodor Ghitescu says:

  Implicarea domnului Ovidiu Nicolescu in afacerea Rosia Montana demonstreaza incapacitatea intelectuala a acestei persoane de a deosebi interesele unei tari de cele ale unui grup de persoane (chiar daca si domnia sa ar face parte dintr-un astfel de grup), care actioneaza impotriva binelui public.
  Rosia Montana este un dezastru national, alaturi de privatizarea petrolului, gazelor naturale, etc.
  Numai hotii si prostii vand altora bunurile si resursele materiale pentru bani (hartii colorate): hotii pentru că ca vand ceea ce nu este al lor (adica proprietatea publica) iar prostii pentru ca nu sunt in stare sa le foloseasca pentru a produce bani si alte necesitati.
  Domnul O. Niculescu nu mai merita sa fie cadru didactic universitar, ajungand total rupt de stiintele manageriale si de starea de normalitate economica a unei tari. Lucrare “Fundamentele managementului” este un monument de ambiguitate si neconformitate stiintifica, stresanta, inutila si debusolanta pentru noile generatii, care ar dori sa progreseze in domeniul managerial. Spatiul nu imi permite sa fac si argumentatia necesara a acestei afirmatii ce pare socanta, dar extrem de reala. Ea compromite nivelul stiintific al acestei institutii considerata de multi ca o referinta educationala de nivel superior, in domeniul managerial si economic.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 5. Fakiru says:

  Vorbiti numai in necunostiinta de cauza. Genul de oameni din care faceti voi parte (voi, adica cei care vorbiti asa de Ovidiu Nicolescu) ar trebui sa se aplece in fata lui, sa se uite in jos. Nu aveti dreptul nici macar sa ridicati privirea cand trece dansul

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.7/5 (3 votes cast)
  • Teodor Ghitescu says:

   Eu il cunosc pe dl. Ovidiu Nicolescu mai intai din lucrarile publicate, din aparitiile in media si argumentele aduse privind “ajutorul pe care statul (adică populatia sărăcita a tarii) trebuie sa-l acorde IMM -urilor”, etc. Eu sunt specialist in management sistemic si modelare simulativa organizationala (nivelul cel mai inalt de pregatire, posibila a unui manager). Afirmatiile facute despre dl. Ovidiu Niculescu au in vedere cel putin 2 observaţii care sunt vizibile:
   1. lipsa de coerenta stiintifica a lucrarilor pe care le-a publicat. Daca incerci sa le coroborezi traiesti cu impresia ca sunt scrise de autori diferiti!
   2. sustinerea unui proiect antiromanesc, antidemocratic si total ineficient pentru din punct de vedere economic pentru romani, compromite orice om de stiinta, cu atat mai mult un “specialist in management”, care ar trebui sa se conduca dupa rezultatele stiintelor economice si sociale in afirmatiile pe care le face, nu dupa dogme politice si interesele particulare ce se slujesc de aceste dogme.
   Nu voi face mai multe comentarii. Cei care pot intelege, nu trebuie mai multe informatii, fata de cat am scris in aceste doua comentarii, iar pentru cei ce nu vor sa inteleaga, e inutil! Numai bine!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.2/5 (6 votes cast)
   • ciprian says:

    Stimate domnule Ghitescu……..Daca lucrarile profesorului Nicolescu sunt atat de ,,lipsite de coerenta stiintifica”, cum naiba se face ca 2 dintre acestea au fost premiate de Academia Romana ca fiind cele mai bune carti din domeniul economic in anii aparitiei lor? Un astfel de premiu reprezinta cea mai inalta distinctie pe care poate sa o primeasca un autor in Romania. Sau ….cum de i s-au conferit atatea alte premii si distinctii interne si internationale? Or fi toti prosti iar Dvs. foarte destept ???? ::::)))))) Raspunsul nu poate fi decat unul singur: Aveti mari probleme de ,,coerenta” in gandire. Atunci cand esti incoerent, este greu de perceput ,,coerenta” altora. Mai aveti si tupeul de a va aroga calitatea de ,,specialist in management sistemic si modelare simulativa organizationala (nivelul cel mai inalt de pregatire, posibila a unui manager)”::::))))) RUSINICA

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Narcisa says:

     Iti spun eu cum Cipriane (care esti fiul dlui.Ovidiu Nicolescu): prin trafic de influenta. Iti detaliez sau te duce capul?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 6. Ciprian says:

  Inainte de toate, precizez ca am facut un comentariu cu privire la cele spuse de un individ teodor ghitescu. Comentariul a aparut imediat pe site, dupa care a disparut in cursul aceleasi zile :::)))) Sper ca acest lucru se datoreaza unor probleme tehnice si nu faptului ca ,,Kamikaze combate cenzura”. Scuzati cacofonia.

  Faceam referire la faptul ca domnului Profesor Nicolescu i-au fost acordate numeroase premii si distinctii in tara si strainatate, printre acestea numarandu-se si 2 premii ale Academiei Romane pentru 2 carti, considerate cele mai bune lucrari din domeniul economic in anii publicarii acestora. Ca sa se cufunde in penibil, ,,marele” specialist in management teodor ghitescu, daca acesta o fi numele celui care a facut comentariul, a considerat ca lucrarile profesorului ,,sunt lipsite de coerenta stiintifica” ::))), fara sa stie ca Nicolescu a primit cele mai inalte distinctii obtenabile de catre un autor de carte in Romania. Mai scriam ca numai incoerenta in gandire poate conduce la imposibilitatea perceperii coerentei altora.

  In ceea ce priveste denigratorii proiectului RM si profesorului Nicolescu, opiniez ca acestia vorbesc in totala necunostinta de cauza (cum foarte bine scria cineva) si/sau sunt rau intentionati si/sau nu ii duce capul. Luand in considerare bazaconiile de nedigerat ale acestora, tind sa cred ca se manifesta toate cele trei enumerate mai sus la un loc.

  Revin la ghitescu, pentru ca nu citesem decat un comentariu de-al lui. Uite ca l-am citit si pe al 2-lea! Mare mai e gradina lui Dumnezeu!!!!!! Omul asta chiar s-a opintit de doua ori sa ne arate, evident fara sa isi dea seama, ca este diletant in ceea ce priveste managementul si ca nu se pricepe catusi de putin nici la economie. INCREDIBIL!!!!!!!!!!!

  Multumesc anticipat pentru postarea si mentinerea acestui comentariu pe site

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. kati says:

  un bosorog ramolit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 8. vizireanu iulian says:

  O eroare impardonabila! Exploatatorii au spus ca in prima etapa angajeaza 2300 oameni pentru constructia minei dar apoi raman doar 900 pentru exploatare. Dupa rationamentul profesorului rezulta ca se vor infiinta mai multe I.M.M. uri decat salariati. Oare cati bani a incasat ca sa emita asa enormitate?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

} ?>