Judecată de om prost: între elitele mincinoase și mahalaua cinstită

Victor Ponta: ”Băsescu este cel mai mare mincinos din istoria României”.
Traian Băsescu: ”Ponta minte cu o seninătate incredibilă”.

Cineva minte aici, asta e clar. Iar eu am mulți prieteni proști sau neinteresați care nu știu pe cine să creadă. Adevărul e că și eu sunt cam prost și insuficient interesat. Nu mă prea pricep la politică. La economie nici atât. Nu cunosc legi și cu siguranță nu-mi dau seama după culoarea lobului urechii sau anumite ticuri când cineva minte. De aceea, pentru noi, proștii, există instrumentul statisticii. Și, cu bunăvoință, ca să putem ține și noi cu cineva, facem următoarea statistică:

În tabăra nr. 1, care (în linii mari) zice că USL-ul încalcă statul de drept și că Băsescu are dreptate, sunt: președintele Consiliului European, președintele Parlamentului European, președintele Comisiei Europene, cancelarul Germaniei, comisarul european pentru justiție, ambasadorul Statelor Unite, The Economist, Frankfurter Allgemeine Zeitung, CNN, Le Monde, El Pais, New York Times, Reuters, AFP, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Andrei Cornea, Cristian Tudor Popescu, Mircea Vasilescu și mulți alții care probabil îmi scapă (aștept completări la listă).

Din partea cealaltă, cei de mai sus sunt contraziși de: nici un politician european de marcă, nici o publicație străină de marcă, de Mircea Badea, de Ciutacu, de Radu Tudor, de Dana Grecu, de Ciuvică, de Gâdea, de Roșca Stănescu, de Cornel Nistorescu, de Victor Ciorbea, de Ursu, de Oana Stancu și de mulți alții. Și la această listă aștept, desigur, completări. Doar că, v-aș ruga, numiți intelectuali de marcă, ziare prestigioase sau politicieni străini de referință. Pe lichele le-am enumerat eu, le putem deja privi ca personaj colectiv. Oi fi fost tendențios, mai știi? Te pomenești că are și gașca asta numele lor grele. Cum spuneam, le aștept cu interes.

E o chestiune de statistică, deci. Când nu poți să judeci de unul singur ce e bine și ce e rău, pe cine preferi să crezi? Mai citiți o dată ambele enumerări. Gata? Să presupunem că habar n-aveți pe ce se ceartă. Ați fost criogenați și v-ați trezit după 15 ani direct în scandalul ăsta. Nu cunoașteți nici un argument și, dacă vi se spun, oricum nu aveți fondul necesar pentru a le înțelege. Ei, în această situație, cine intuiți (măcar) că ar avea, totuși, dreptate, doar citind numele de mai sus?

Crin Antonescu, Ponta și toți cei din a doua tabără ne spun că străinii importanți din prima (mai pe scurt) ori mint, ori sunt proști. Adică ori știu că USL-ul are dreptate, dar nu recunosc pentru că au interese să-l țină pe Băsescu președinte, ori au fost dezinformați de pedeliști ca ultimii cretini și au pus instantaneu botul. Sigur, să-ți imaginezi că șefii celor mai importante organisme europene (din care România face parte și care șefi, prin urmare, sunt direct interesați de evoluția acesteia) nu știu ce se petrece la noi de fapt și sunt influențați de telefoanele primite de la Băsescu este ca și când ai crede că, atunci când îți bagi mâna în foc, nu creierul este cel care sesizează asta și ți-o retrage instinctiv, ci degetul mare de la picior trimite false informații către creier și îl face să-ți miște mâna de nebună, pentru că de fapt nu există nici un foc sau, mă rog, poate e unul mic, dar care nu arde așa de tare, plus că oricum aveai un neg pe mână și numai bine, se cauterizează.

Români, eu știu că și voi sunteți proști, ca și mine. Știu că nu pricepeți ce se întâmplă. Știu că voi aveți boală pe Băsescu și altceva nu prea contează, pentru că doar despre el ați auzit vorbindu-se în vreme ce voi nu vă mai permiteați să ieșiți sâmbăta în oraș. Știu că e greu să găsiți alt responsabil pentru sărăcirea bruscă din ultimii ani (și poate chiar l-ați găsit pe acela care trebuie). Dar recitiți acele liste. Și gândiți-vă dacă e în regulă să votați cum vă spun cei din a doua, în loc s-o faceți cum vă sugerează cei din prima.

PS – sigur, mai e și varianta în care sunteți atât de proști încât, dacă ar fi să alegeți un om care să vă reprezinte interesele dintre Mihai Gâdea și Andrei Pleșu, ați sta puțin pe gânduri. Ei, voi, ăștia, cred c-ați cam pierdut timpul citind prostia de mai sus, nu-i așa? Îmi cer scuze.

PPS – acum imaginați-vă cum ar fi ca ăia din prima tabără să mintă și ăștia din a doua să spună adevărul. Sună imposibil, nu? Odios, scandalos, strigător la cer. Ei, acum înțelegeți că la fel de strigător la cer ni se pare și ca oamenii de bun-simț să susțină a doua tabără în disputa aceasta particulară, cu cei din prima. Dacă susțineați USL-ul în războiul cu PDL-ul poate chiar v-am fi dat dreptate, ne-am fi alăturat porcăielilor relaxați și-am fi râs împreună. Dar chiar nu mai e de râs. Așa cum v-am mai îndemnat de nu știu câte ori, recitiți cele două liste. Și gândiți-vă de partea cui vreți să fiți. Și cât de mândri v-ați simți ca a doua listă să se continue cu numele voastre.

[update] de la scrierea acestui articol, pe lista publicațiilor prestigioase care au acuzat practicile nedemocratice ale USL s-au mai înscris niște fițuici ca Washington Post, Der Spiegel, Le Figaro, Wall Street Journal și Financial Times.

Andrei Manțog

[nu uitați să cumpărați revista Kamikaze de la chioșcurile de ziare sau să vă abonați la ediția online aici]

Comentează

Comentarii:

 1. mcc says:

  :) Mi-amintesc că am răsfoit odată o carte de psihologie socială (cred că ”Psihologia Mulţimilor” de Gustave Le Bon), în care spunea că un mod de a convinge masele de ceva este acela de a-i asocia acelui ceva prestigiul unei (sau unor) autorităţi. Aşa că, Manţog, dizertaţia ta suge grav.
  Autorităţile europene au interesele lor, aşa că simpla lor invocare pentru mine nu-i un argument. Despre Pleşu… Îmi pare rău că e un fetiş pentru tine; a fost şi pentru mine în anii 90, cînd tot speram că va da startul unei mişcări care să schimbe modul în care se face politică în România. În schimb, el a preferat să se amestece cu specimenele care deja populau viaţa politică (cin’ se-aseamănă, se-adună, presupun). Mult timp după ce a demisionat din funcţia de consilier al lui Băsescu, mi-am dat seama, clar, urmărindu-l în presă, că-l investisem cu calităţi pe care nu le avea. Andrei Pleşu face show intelectual şi cam atît. El niciodată nu tratează un subiect, doar lasă impresia c-o face (la sfîrşit mereu te întrebi: ”aşa, şi?”). Pînă la urmă e doar un tip egoist (are toată libertatea să fie), care ca şi amicii lui, cu greu privesc dincolo de mediul lor de viaţă.

  Din punctul meu de vedere Băsescu şi Ponta sînt la fel de mincinoşi. Singurul lucru care-i diferenţiază pentru mine e că Băsescu a avut deja controlul puterii şi şansa să arate ce vrea şi m-am lămurit (pentru parandărăt n-a fost criză, iar justiţia funcţionează evident selectiv). Sînt sătul să-l mai văd, pe el şi pe cei din jurul lui, cum se raportează la cetăţeni ca la nişte sclavi. Prefer să-mi asum riscul cu ceilalţi, care cred că în contextul actual (după opt ani de Băsescu şi demonstraţiile din iarnă), au de gînd să încerce altceva. Nu-mi spune de plagiatul lui Ponta, că deja nu mă interesează – intră la luptă politică. De altfel, am impresia că după ce (dacă) scapă de Băsescu, e posibil să demisioneze, pentru imaginea USL. Nu înainte însă, pentru că i-ar lăsa, evident, un avantaj lui Băsescu (într-un final am înţeles şi eu cum funcţionează jocul politic la noi şi că valori de bun simţ pentru oricine, în politică au importanţă doar dacă poţi să dai cu ele cuiva în cap).
  Vreau o altă clasă politică. Pînă va apărea, nu-mi mai fac iluzii în ceea ce-i priveşte pe cei de acum. Dacă USL o va lua razna odată instalată la putere, vedem atunci. Cu Băsescu gata, şi nu văd nici un motiv pentru care i-aş reînnoi creditul. Eu nu mă simt mai ameninţat cu USL la putere decît cu Băsescu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (6 votes cast)
  • iuliu says:

   Bag de seama ca intri fluierand in cea de-a treia categorie, daca din tot ce se intampla in universul tau il iei la ochi pe Plesu…. Niste argumente mai solide, ca totusi nu suntem la antene aici!? Bun!… e general valabil, dracul e Basescu…ce mai! Dar de ce crezi ca te coafazea USL-ul? Cu ce te-a convins pana acum? Sunt tare curios. Exista si Noua Republica, daca te pasioneaza schimbarea, pe bune!! Daca tu ai inteles pana in ziua de astazi ca USL-ul e schimbarea, atunci…. Ce sa mai zic… Noroc in viata si la loto!
   Voie Buna!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
   • mcc says:

    M-au făcut să cred că sînt conştienţi că dacă vor proceda ca Băsescu & PDL, şi-o vor lua pe coajă grav, că iese lumea în stradă şi au pus-o. Atît. Ce s-a întîmplat în ultima perioadă, şi a revoltat atîta lume, n-a fost decît tratarea lui Băsescu cu aceeaşi monedă. Să-ţi amintesc de Anastase sau de Oltean, care a acceptat votul fără cvorum pentru nu mai ştiu ce conducere a unei instituţii de stat? – judecătoarea aia, Motoc, pentru care s-a votat de trei ori, că nu ieşea?).
    Da, e o speranţă, pe care vizavi de Băsescu & co. eu n-o am. De ce m-aş crampona de ceva care deja şi-a manifestat din plin intenţiile? Numai cînd îmi aduc aminte de Boc îmi vine să vomit, cum apărea mereu la TV ca o maşină de minţit – un politruc fără voinţă proprie, ca şi MRU – alt infect pe care nu-l deranjează să fie folosit ca interfaţă.

    Sînt conştient că ne scăldăm într-o mare mizerie, şi asta pentru că românul trage mult prea mult pentru tot ce are (stabilitatea aia de doi lei, construită cu greu), iar ideea ieşitului în stradă îi produce instant disconfort, că se teme că într-o secundă siguranţa aia a lui poate dispărea.
    Şi dacă tot e să mă scald în mizerie, m-am gîndit că e cazul să nu mă mai port de parcă n-ar fi aşa şi să iau lucrurile aşa cum sînt. Joacă Băsescu mizerabil? Păi de ce să mă mir că şi ceilalţi aleg soluţii din aceeaşi categorie, mai ales că sînt presaţi?
    Ideea e simplă: nu contez pe bunele lor intenţii vizavi de comunitatea asta care se cheamă România, cît contez pe nevoia lor de schimbare pentru a putea supravieţui la putere. Dacă nu vor fi lacomi, le poate fi foarte bine.
    (Asta nu înseamnă că nu simt că fac un compromis imbecil, pentru că e ca şi cum aş accepta că nu pot mai mult. Dar, deocamdată… Deocamdată voi urmări ce se întîmplă, neuitînd ce clasă politică am avea nevoie de fapt. Sună jalnic, pentru că de fapt aşa e: Jalnic.)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
    • AntiGelu says:

     Hopaaaa, astia baga postaci care frunzaresc carti mai nou. Au ridicat nivelul!

     “Dacă USL o va lua razna odată instalată la putere, vedem atunci”
     In the quiet words of virgin mary come again?!” WTF?!
     - plecat cu japca in UE, peste presedintele ales, in ciuda a ce zice CC
     - desfiintezi comisia ce iti judeca plagiatul (dupa ce in prealabil il si trimiti pe lacheu sa ii tina de vorba, doar doar iese o data Monitorul oficial cu stirea de divolvare) taman cand sa dea aia verdictul de plagiat
     - ala pus la prima ora director unde trebuie sa scoata hartia pt Nastase
     - Avocatul poporului trimis la pascut si scos din joc, cu alte cuvinte nicio OUG nu mai este contestata la CC, singura cale de contestate si control
     - Sedinte de Parlament convocate dupa regulamentul lui peste, numai sa ii dea jos pe aia
     - OUG prin care trimit CC la plimbare (asta chiar e misto)
     - Monitorul Oficial transformat in ziarul de partid…intra ce vor ei, cand vor ei
     - schimbat legi din pix cum sa le fie lor bine
     - chiar si dupa verdicte CC tot o dau la intorc (ca nu e vorba de OUG ci numai de legea data recent, deci OUG ramine)
     - referendumul ar fi bine sa dureze 2 zile ;) Vorba aia…alegem pina iese cine trebuie…sau pica
     - un PCist la ministerul Agriculturii, taman ala cu care PCistul sef pe veci are proces pe care sa il piarda
     - Abramburica ameninta ca daca iese verdictul care nu trebuie ea va desffinta scoala de doctorate de la Universitate
     - judecatoarele care l-au condamnat pe Nastase tocmai au scapat (d0ar la presiunea UE) de o ancheta interna, cica “de control”
     - etc, etc.

     Nu trebuie sa frunzaresc nici o carte ca sa imi dau seama ca USL-istii astia sint dupa putere rau de tot si ii cam doare in rest de tara.
     Presedinte Antonescu? FLORICEL!!! Ala care are aproape 0% prezenta la Senat si are drept model pe Tudor Chirila? Fuck me…bine ca nu era Hello Kitty ca ne pomeneam ca primeam toti Tamagochi gratis.

     Intrebare intrebatoare: in astea 2 luni, 2 luni si ceva…ce a facut Ponta si banda lui pt tara? Stii tu, chestii care ar trebui facute de orice Guvern si partid la putere…gen avut grija de economie, relatii externe, etc?
     Postacii dracu’

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
     • mcc says:

      Da, AntiGelu, eşti genial, chiar fără să cauţi în cărţi, ”sint dupa putere rau de tot”, exact ca Băsescu.
      Mai vrei Băsescu? Du-te şi votează în favoarea lui.
      (Al dracu’ inteligent!…. Cum s-a prins el…)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
      • geefo says:

       bai, prostane, basescu pleaca oricum in doi ani! Daca ar incerca ceva manevre sa nu plece( precum Putin) s-ar trezi in aceeasi barca in care “uslesc” astazi michimaus si somnorescu. Daca coclitii astia,pe care-i crezi ca au invatat nu stiu ce lectie, ar fi fost de acord sa modifice constitutia in cele doua puncte ( stii tu care) Basescu ar fi fost istorie incepand cu 2013.
       Car’v'azica, sugeti pula poporului chinez toti telectualii lui peste oceanic care nu sunteti in stare sa deosebiti albul de negru din cauza nuantelor de gri!

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
      • AntiGelu says:

       Puisor, baselu daca era dupa putere isi dadea demisia si candida din nou la un mandat intreg. Sa aiba si el trei mandate ca si criminalul Ilici.
       Si l-as fi votat tot pe basescu…stii de ce? NU pentru ca e el cine stie de democrat sau politician, ci pentru ca ii face la ficati pe multi. E o placere sa vezi cum intregi programe politice se bazeaza pe “ajungem la ciolan, dam jos pe basescu si apoi furam noi in continuare”. Inalta cultura politica!

       Daca tin eu bine minte, ahtiatul dupa putere Basescu a fost de acord sa renunte la mandat cu conditia revizuirii Parlamentului, etc, etc. De ce USL a tacut chitic? Ponta minte in stanga si in dreapta, si nu de azi de ieri…vezi chiar si povestea aia cu oferta de prim-ministru.
       Marele politician Ponta…cu intalniri mai nou prin Bulgaria :)))))))))))))) Viitorul Romaniei.

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
      • Maria says:

       mcc, ziceati de moduri de a convinge. Un mod de a convinge il reprezinta argumentele. daca dupa sirul de argumente expuse de AntiGelu contraargumentul dumneavoastra a fost : “bine ca esti tu destept”, replica pe care o dadeam eu cand aveam vreo 7 anii surorii mele mai mari cand ma lasa fara replica, daca argumentul tau suprem e faptul ca Basescu a demonstrat ce poate, el demonstrand asta in 5, 6 ani iti spun ca usl-ul a reusit sa demonstreze in aprox o luna cat au demonstrat restul in 20 de ani. Nu sunt pro Basescu dar sunt puternic ani USL. USL-ul ar fi avut castig de cauza daca nu actiona cum a facut-o in ultima perioada. Pana nu demult faceam parte din categoria “ne merg la vot” dar USL-ul m-au facut sa-mi schimb tabara. Si-au facut-o cu mana lor, ce sa zic.

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
      • mcc says:

       @Maria:
       N-am ce să conving pe nimeni, vreau doar să nu fiu manipulat. Doar am exprimat felul în care mă poziționez eu în situația asta. Și de ce. Și cred că am nuanțat destul de clar.
       AntiGelu n-are nici un fel de argumente. Am dat deja exemple de comportament similar din partea PDL și, de asemenea, am spus deja că e vorba de luptă politică care se duce la un nivel mizerabil, dar AntiGelu a ignorat complet toate astea, deși, aparent, comentariul lui se referă la ce am spus eu.
       Ce spune AntiGelu? Că USL sînt după putere rău de tot? Uau! Pe bune? Am contestat eu asta? Ce revelație! Bănuiesc că spre deosebire de PDL, care, așa cum au demonstrat deja, vor puterea pentru binele națiunii. Cred că se sacrifică sau ceva de genu’.
       În paranteză fie spus, zilele astea se dă sus și tare cu preacinstitul Băsescu, omițîndu-se faptul că nu poate conduce de unul singur. Presupun că eticheta de „hoți”, referitor la PDL, nu prea ajută imaginii lui Băsescu.
       Ți se pare că postul lui AntiGelu are ceva de comunicat, în afară de: „Mă doare-n cot de alte argumente, ale mele sînt cele mai tari. USL e sub orice critică, Băsescu și PDL sînt marfă.” ?

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
   • Lulutza says:

    Noua Republica e ce ? PDL cu aere de intelectuali si cu mai ce ? Cu un SHMEN NOU ? Valeu. Neamtu si cu MRU sunt cei periculosi pe care trebuie sa ii ferim in viitor !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
    • RoLand says:

     Noua Republica sunt aia care aruncau cu biblii in homosexualii la nush ce parada :)))))…eu unul m-am saturat de nazisti…nu mai vreau

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
     • Mantzy says:

      Esti sigur ca aia nu-s Noua Dreapta?

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
     • Marius Matei says:

      :D Da, aia sunt fix Noua Dreapta, un fel de nationalisti inspirati (?) de urmasii urmasilor lui Codreanu. Ei se declara (cu overdoza de emfaza) mari iubitori de specific romanesc, asa cum este el laudat prin niste texte de manuale de istorie sau prin carciumi dupa ce bate Romania vreo echipa de fotbal mai sclipicioasa. Mi se pare interesant ca-i confunda lumea cu Noua Republica. Fiindca despre Noua Dreapta nu se aude ca ar face ceva decat o data pe an, cand executa si ei o contramanifestatie pentru marsul gay. Si am dubii mari ca au doar o problema de PR. :))

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
   • urson says:

    Si care-i problema cu antenele? Ca aduc argumente? Ca au fost ignorate de basisti? ca poporul are incredere in ele?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
    • vali says:

     Dintre toate postarile de aici, al tau m-a facut sa rad cel mai rau. Antenele aduc argumente? :)))))))))))))))))))) Bai baiete, in 2007, la prima suspendare, am stat 6 ore pe mizeria aia de post cu 3 in coada, care face parte din grupul antenelor, urmarind sa primesc si eu un argument concret in favoarea suspendarii, pe care chiar vroiam s-o votez. Dar dimp de 6 ore, in care s-a discutat numai despre asta, in afara de “Basescu e corupt si trebuie dat jos”, nu am auzit nimic altceva. Nici macar UN SINGUR ARGUMENT. Nu trebuie sa ai minte multe sa-ti dai seama ca spuneau ce spuneau la comanda, ca altfel ar fi venit si cu argumentele alea pe care tot spui tu ca le aduc. Insa spre surprinderea ta de om care nu stie ce e ala un argument, tin sa-ti zic ca pana la ora actuala, inca nu am auzit un argument care sa sustina suspendarea presedintelui. SIngurul auzit era de la un prieten, care spunea ca Basescu strica imaginea Romaniei la nivel international, lucrcu care se pare ca nu este adevarat, date fiind reactiile intrenationale.
     Intre timp, eu inca astept, dupa referendumul din 2007 si dupa 2 luni de guvernare USL-ista sa mi se zica CAND A INCALCAT BASESCU CONSTITUTIA? Asa cum tot sustine USL-ul…

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    • lime says:

     Antenele sunt pt oameni de teapa lui Voiculescu. Cine se aseamana se aduna. Nu poti decat sa mananci multa lamaie…

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    • Pezzo says:

     Iti doresc sa fii angajata la trustul de presa al clanului Voiculescu.
     V-au spalat pe creier puii de securisti biciuiti de dl. Felix si fiicele lui.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    • Rossi says:

     Antenele aduc argumente ? Din cate stiu eu argument inseamna sa aduci o dovada pentru sau impotriva unei declaratii … ce a adus antena cu echipa ei de pupincuristi ? Iti spun eu: jigniri la adresa tuturor celor care au votat cu Basescu, propaganda comunista si minciuni pe care culmea au inceput sa le creada si ei de cate ori le-au spus, dar cel mai jignitor lucru vazut de mine este vorbitul “la per tu” despre presedintele tarii … eu nu am mai vazut asa ceva.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    • nookie says:

     Deci acest post/prost nu merita un raspuns.Pur si simplu un om care gandeste in felul asta trebuie ignorat si izolat! :))))))))))))))

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  • veninusrl says:

   mcc a scris: “Autorităţile europene au interesele lor, aşa că simpla lor invocare pentru mine nu-i un argument. Despre Pleşu… ” asta vine de la tine sau ti-a fost servita gata dumicata de altii ?!

   eventual poti dezvolta?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
   • Vlad says:

    Pai f simplu. Un ex ar fi lupta dintre Franta si Germania pe fiscalitate, eurobligatiuni, etc. De cand a aparut Hollande, Merkel are o problema si stie ca Base e pe aceiasi lungime de unda cu ea, spre deosebire de USL. 
    Cat despre deciziea CC cu participarea la Consiliu, nimeni nu vede ca n-a respectat-o nici guvernul nici presedintia.
    Si altceva ce putin stiu, este ca mandatul presedintelui pt Consiliu se face si s-a facut de cand am intrat in UE, inclusiv pe vremea lui
    Boc de guvern, printr-o negociere intre ministere medita de MAE si MAEur. Atata timp cat guvernu era pe aceiasi lungime de unda cu prededintele, facea sens sa meaga Base, dar acum… Tineti cont ca multe chestii de implemenatre decise acolo sunt tot atributia guvernului.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Dan says:

     Basescu nu a mers de manuta cu ponta la bruxelles pt a evita niste momente stanjenitoare. Au existat cazuri in trecut cand alte tari au incercat sa-i transforme pe parlamanetarii UE in mediatori ai unor conflicte similare cu al nostru. Altfel spus sa-si spele rufele in public. In cazul asta cel cu bun simt mai mult a cedat desi asta a insemnat o mare jignire pt functia de presedinte.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
     • Cristian says:

      Ma uimesti!
      Serios, ”tiganca imputita” , ”pasarica” si iesiri violente ti se pare tie de mai mult bun simt?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
      • Comment says:

       În afară de “ieşirile violente” (te referi la pixelul albastru, nu?), care nu sunt clare şi oricum nu s-au petrecut în timpul mandatului de preşedinte, e vorba doar de nişte reacţii umane, care ţin de buna (sau mai puţin) creştere, de autocontrol etc. Tu n-ai înjurat niciodată pe nimeni?
       Da’ stimabilul care e acum interimar, cu declaraţiile lui mincinoase şi rău-voitoare, nu e violent? Ce e mai rău, să înjuri o aşa-zisă ziaristă (nu degeaba!) sau să declari că un partid politic trebuie desfiinţat, trebuie făcut să nu mai intre în Parlament? Bre, ăsta-i mai tare decât Ilici!

       VN:F [1.9.22_1171]
       Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • ana says:

   daca zici ca ai citit cartea (sau doar prefata) nu vezi asemanariintre campania de pana acum a USL de denigrare a lui Basescu
   insa…pe buen cine e prost sa creada ca miza USL este Basescu (e un om…un simplu om…nu are decat 24 ore pe zi ca si noi)…miza este alta si este mult mai mare pana la urma…l-au dat jos…si? au facut ceva ? au toata puterea in stat…toata…ce le lipseste sa puna osul la treaba…sunt singuri acasa pana pe 29 cand se hotareste soarta tarii..ce fac ei pana atunci? DE GUVERNAT..MAI GUVERNAM SI NOI CEVA? nu de alta dar de cand a inceput criza politica..toata lumea asteapta sa vada ce se intampla…prin urmare eu nu am mai avut nici o singura lucrare prin urmare am suspendat activitatea firmei…multumesc dl Ponta , dl Antonescu

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • KAKA MIZE says:

   Capitolele 2 si 3 ( nu-s decit vreo 12 pag.) merita citite, macar asa, pour la bonne bouche. Ia, luati si plagiati d-acilea ! http://www.scribd.com/doc/51615372/Psihologia-multimilor#page=15

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • NChoak says:

   mcc, Andrei Mantog e ca si mine, oltean cu inima mare si gura la fel, si in ciuda faptului ca tocmai ce am citit cel mai prost articol/editorial al lui, inteleg motivul. Si eu urlu de vreo 2 saptamani cam aceleasi lucruri, chiar si cu o diplomuta de psiholog (care vezi doamne ma face imuna la presiunile “civililor”). Jos palaria pentru opinia ta politica, macar tu ai una (eu sunt mai nedumirita ca oricand). problema mea este ca desi accept opiniile altora cand vine vorba de vot democratic, fie el a la Romania, acum simt ca mi se forteaza mana si aici imi sare capsa de oltean. Referendumul e o adevarat bataie de joc financiara, Constitutia spune ca votezi o data la 5 ani , nu de cate ori li se erecta spiritul de haita al unora (sa fim seriosi, imi miroase a lovitura de stat ca sa poata deschide vreo doua gratii de la Rahova). Daca uslasii iti vor votul, puteau astepta ca englezul la coada organizata, pentru urmatoarele alegeri.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
   • Sergey says:

    plus ca nici macar un prostanac ca Geoana nu ar face greseala asta, inainte de alegeri, sa se puna in discutie gratierea lui Nastase…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • pv80 says:

   De acord cu “mmc”. Completez: autoritatile europene au interesul sa-l apere pe Basescu de eventuala demitere ca sa nu se creeze in Balcani o unda potrivnica sustinatorilor austeritatii bugetare severe vizavi de situatiile falimentare din Grecia, Italia, Spania, Portugalia, etc. Ne-amintim ce vocal lansa Basescu planul anti-criza cand noi asteptam masurile guvernului, ale prim-ministrului. Basescu ne obosea cu prezentele lui repetate in media la inceputului acestei campanii dar se pare ca si-a atins scopul: recunoasterea lui de catre liderii UE ca un aliat in lupta anti-criza prin austeritate. Caderea lui Basescu ar sustine adversarii luptei anti-criza prin austeritate. La urma urmei aparandu-l pe Basescu, autoritatile europene isi apara propriile interese (egosite).

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • ma enervez si-mi pare rau.
    dar cati prosti cu pretentii, sau cati ticalosi dezinformaci colcaie si aici….
    mai ales primul baiat, mcc ala, care se simte mai putin amenintat de o gasca USL, care se chinuie sa-l pastreze pe Nastase departe de puscarie si ignora instantele de judecata (Curtea Constitutionala, mandatele incompatibile ale lui Sergiu Andon si ale aluilalt), decat de un Basescu care….care ce a facut macare pe jumatate la fel de grav? daca n-aveti cap, recititi articolul lui Mantog. pentru ca alaturarea de nume unei nu inseamna manipulare, inseamna si realitate obiectiva.

    mai, baieti, va intreb si eu: regimul lui Basescu ar fi primul regim de dreapta sau sustinator al austeritatii care ar pica in Europa in vremuri de criza?
    a ramas Basescu singurul simbol al dreptei europene si al masurilor pro-austeritate?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • veninusrl says:

     ei as, argumentul asta cu sustinerea austeritatii e idiot!

     E idiot pentru ca Ponta & co nu au facut nimic impotriva austeritatii in Ro, e idiot pentru ca pana si guvernul francez soicialist, cel de la care a plecat ideea de un plan de sustinere a cresterii economice in plus de austeritate, au tras in ponta & co prin ministerul lor de afaceri externe!

     In completare la cele zise de Mantzy, iote un articol cu alte statistici si grafice, care zice clar sustinatorii usele sunt mai putin educati (nivel de studii mai redus) decat aia care se opun usele!

     e prosti, da’ multi! … sau invers!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • irinuca says:

   Sa te folosesti de demonstratiile din iarna drept argument… Pai de atunci a pornit de fapt planul pe care il vedem dezvoltat acum in toata “splendoarea” lui. Cea mai mare parte venea acolo contra cost: 50 lei/pers/zi. Pe de alta parte, la fel a fost si cu alegerile locale. La tara, unde majoritatea e formata din batrini semialfabetizati, cu un nivel redus de intelegere a lucrurilor -in general vorbind-, pt ca comunismul a distrus in totalitate bunul simt al taranului roman, s-a votat cu reprezentantul usl in cabina, care indica unde sa se puna stampila! Iar acum usl-ul se foloseste de demonstratii si de alegeri locale ca sa isi legitimeze actiunile ilegitime! Pt ca era normal sa faca ceea ce au facut, deoarece este clar ca lumea nu ii mai vrea pe ceilalti. Aste sunt metode pur bolsevice. Si, din pacate, este foarte clar de unde ne vine mizeria asta! UE are interese in Romania!? Se pare ca unii prefera interesle URSS!!!!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • garcea says:

   exact de aceeasi parere sunt si eu: sper ca useleu´sa iasa atit de jumulit din scandalul asta incit sa´i fie frica cel putin un mandat. Frica de facut ” afaceri” zic. Foarte jenanta evolutia kakamizelui(la fitzuica ma refer, scuze comentatorului care in general ne´a obisnuit cu pareri f pertinente).Niste articole la foc automat care ne jignesc inteligenta.
   Jenanta si colectia de nume prestigioase si dupa cum bine a mentionat cineva:de udrea, ridzi, eba, berceanu, bordureanu nimic?aa?
   De cind e ambasadoru´americii relevant pt democratie? e ca si cum ai spune despre un pedofil ca face voluntariat pt emancipare si clarificare sexuala. De marea cancelareasa ce sa mai zic: tocmai a fost trasa la raspundere de ccr´ul german ca nu respecta constitutia si nu consulta parlamentul, face politica fiscala in eu de capul ei. Nu i´a convenit cica n´are timp de dezbateri. Dar are timp sa se amestece ca o impartiala ce e in busculada dintre partidu´securist si partidu´nomenclaturist.
   A propo de CTP, interesant ultimul lui articol, contrazice fara echivoc toata argumentatia lui mantzy, cred ca o sa renut la revista kamikaze..stiu, mare paguba :)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • lucid says:

    olelele….da tare pr0st mai esti.

    Nu esti in stare sa aduci argumente reala asa ca incerci sa le scoti din burta. Esti ridicol.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Alex says:

    Da, mare paguba ca nu mai citesti tu Kamikaze.
    A mai pierdut revista un prost. Asta e si scopul ei, sa trieze oamenii care gandesc de restul plebei.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • robingo says:

   Imi amintesc ca odata,pe cand eram copil, cred ca am fost undeva la tara…Si parea bine:laptele se lua de la vaca,branza de la cioban si oualele din curte si toata lumea se saluta. Dar nu era dus si toaleta era in curte. Mereu era problema cu apa, nefiind potabila decat in vreo 2 fantani.Toata lumea avea butelii si…painea ajungea cu greu in sat, o data pe saptamana. De altfel vara era atat de cald, incat cu greu puteai face ceva intre 12 si 15…Iar tensiunea curentului electric iti putea praji orice aparat oricand…
   Asa si cu amintirile tale din Le Bon din sec al XIX-lea. Au valoare practica fix zero, insa nu te-ai putut abtine sa pari un pic intelectual folosindu-te de un nume pentru argumentatia ridicola de dupa.
   Iti urez puterea de a suporta ce va urma pentru TOTI, nu doar pentru bugetari si pentru cei cu pensii speciale care plangeau la antene cu lacrimi de crocodil dupa o viata de frecat menta prin unitatile militare ale patriei: cresterea cursului de schimb, cresterea preturilor care va antrena din nou inflatia, imprumuturi pentru acoperirea deficitului cronic al bugetului de stat la dobanzi mai mari prin lipsa de incredere pentru prietenii tai care nu stiu ce trebuie sa mai dovedeasca, pentru ca au dovedit deja.
   Pe scurt, eu unul ma ocup de importuri si iti pregatesc pentru august preturi noi cu 1eur=5 ron la calculatie. Si crede-ma ca nu sunt deloc singurul in piata. Vreti USL-eu sincer am vrut, dar m-am linistit repede,in principal prin ignorarea posturilor tv- fiti pregatiti sa platiti si costurile aferente!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • lucid says:

   hahahahahahahaha.

   Cata vorbaraie ieftina!

   Scrii mult si plictisitor fara sa spui nimic. Si apropos de manipularea multimi,: mai e o tehnica mult mai uzuala: sa bati campii, sa divaghezi la nesfarsit, sa te abati de la subiect si sa incerci sa deturnezi discutia prin prezentarea unor fapte minore si “argumente” puerile si care trateaza orice mai putin subiectul.

   Autoritatea are si ea rostul ei:
   - cand esti bolnav te duci la medic nu la si nu la o baba aleatoare de pe strada sa te tratezi (de fapt tu sigur ai fi in stare sa mergi la baba)
   - daca ai un proces pe rol, e mai bine sa te folosesti de avocati decat de oameni random de pe strada
   - daca ti se strica masina, frigiderul, etc si vrei sa le repari …. in general oamenii isteti vor apela la autoritate (ajutor specializat)

   Exact la fel si aici: daca dupa capul tau M Badea, Dana Grecu sau Grecu sunt contrapondere (pentru subiectul de fata) la Liiceanu sau Plesu nu putem decat sa radem de tine :))))))))

   Vai de capatzana ta ! :)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • napo says:

   mcc, sunt fanul tau!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Elita mincinoasa says:

   Romanii din Edmonton, Alberta, Canada voteaza cu Basescu. Ca sa stii nene, ca te afli int-o mare eroare!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • gellu says:

   mmc, ai dreptate omule, cei de speta celor ce cred ca “ti-o intorc” nici nu merita bagati in seama, lasa-i sa-si miroase singuri propriile dejectii, ori nu traiesc in tara asta si nu pricep nimic din ce se intampla, ori sunt “platiti” pentru clopoteala. imi place nespus perspectiva din care-i vezi pe “intelectualii de elita”, asa au fost dintotdeauna, “capitalistii intelectului”, fratii diavolului. sper si eu ca si altii ca “plebea”, macar in ceasul al XII-lea sa- si vada adevaratul interes si sa puna presiune pe politicieni, sa le arate cine este stapanul. mi-ar placea dar lipsa de unitate, lipsa de dragoste fata de cel de langa tine ii tine sclavi ai smenarilor investiti prin vot.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • gabi says:

   Sarind peste argumentatia care schioapata , despre ce alta clasa politica vorbesti . N-au venit decat cu expirati ( Marga, Abramburica sa ) sau cu plagiatori si agramati.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • tzantza says:

   Multumesc mcc :)
   Eu ce mai stiu, este ca la referendum va trebui sa votez – nu USL, PDL, PSD, PPPP….. sau ce partide mai sunt. Nu daca fac parte dintr-o tabara sau alta si nu care este cel mai mare mincinos – Basescu sau Ponta.
   Pentru mine intrebarea e mult mai simpla – il mai vreau sau nu pe Basescu presedinte – Basescu in compartie cu el, nu cu altii. Basescu declaratiilor gen “tiganca imputita”, cel care spunea ca Romania nu va fi afectata de criza, cel care le spunea mamelor ca trebuie sa se multumeasca cu ce au…si nu mai continui ca nu are sens. Sunt sigura ca ceva ceva a facut si el bine – ce mi se pare amuzant e ca nu pot gasi nici un exemplu acum (si nu incepeti cu justitia ca ma buseste rasul)…..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • satula de Base says:

    mcc imi pare bine ca mi-ai adus aminte de cartea lui Gustave Le Bon. Un exemplu mai bun, decat ceea ce se intampla acum, pentru a ilustra ceea ce ne spune autorul nici ca se putea. Problema e ca in mare parte functioneaza si nu numai in randurile celor usor de influentat. Am destui prieteni cu “carte” care pur si simplu pun botul la tot ce scot pe goarna asa zisii intelectuali “impartiali” enumerati mai sus in prima tabara.

    Un lucru il uita si il ignora multi. Acum nu sunt alegeri! Acum se va vota daca il mai vrem pe Basescu presedinte sau nu. Eu una, nu l-am vrut nici in 2004, nici in 2007 si nici in 2009. Nu ca am avea o alternativa viabila, dar asa cum spuneai tu, sper ca urmatorii pe care ii vom alege la toamna sa o ia ca pe o lectie si sa o lase mai moale cu furatul. Altfel ii taxam si pe ei.

    Pana la urma fiecare are dreptul sa aiba o opinie. Sper doar ca lumea nu inghite tot ce se serveste in presa fara sa rumege bine inainte continutul, indiferent de unde vine mesajul.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Andrei says:

   “Autorităţile europene au interesele lor, aşa că simpla lor invocare pentru mine nu-i un argument.”

   1. Neica “mcc”, te compatimesc, sincer, dandu-mi seama ca tu crezi realmente chestia asta. Sau mai bine zis, tu chiar crezi ca in toata lumea nu exista decat interese meschine, ca interesele ascunse si nesincere sunt singurele pentru care au reactionat (NU DOAR !) politicienii europeni asa cum au facut-o, ci si o gramada de publicatii din toata lumea. Practic, spui ca nu exista oameni cu idei proprii, ci doar vreo 4-5 care dicteaza tuturor ce sa spuna si sa gandeasca, exceptie facand cei care sunt pe aceeasi lungime de unda cu USLasii. In ce lume trista traiesti… Norocul nostru ca cea reala nu coincide cu a ta.

   2. “Simpla lor invocare”, zau? Bai baiete, tu apleci urechea la simplele pareri(!!) despre Basescu ale formatorilor de opinie pro-USL care stiu ca pentru multi romani trebuie sa ataci adversarul ca sa castigi, nu trebuie sa ai de fapt un plan bun sau sa fie valide si fundamentate atacurile (e.g. esti tolomac daca chiar crezi ca “Basescu ti-a taiat pensia”).

   3. As putea baga mana-n foc ca esti unul dintre romanii care cred in ‘mitul lui AFARA’, care vorbesc romanii si Romania doar de rau, dar ridica in slavi vest si nord-europenii. Insa cand iti convine, sunt prosti si au doar interese ascunse, meschine, nu-i asa?

   Ai dreptate prin a spune ca au interese, dar e trist sa crezi ca numai asta e in spatele acuzelor lor. Nu esti capabil sa fii obiectiv, sa spui ce e rau si despre unul, si despre celalalt, si pui tot raul pe umerii unuia singur. In cazul asta Basescu. Iar apoi ataci orice argument real care iti poate invalida parerea. E semn de lipsa de inteligenta.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Ionut says:

   Vedem atunci?!?!! …… Asta nu e o problema pe care sa o rezolvi atunci cand este deja istorie! Ce parghii vei avea “atunci” sa o rezolvi? Iesi in strada? Spargi geamuri? Scrii pe Facebook? Tipi pe strada?

   Viata noastra este compusa din senzatii si iluzii.

   Daca privesti lucrurile superficial, toti politicienii romani contemporani sunt la fel. Daca totusi privesti mai adanc, vei avea o surpriza. Cel mai hulit este de fapt cel mai adevarat politician pe care l-a avut Romania pana in momentul asta. Nu-l iubesc, timpul in care a fost sef de stat, mi-a adus forfetarul, scumpiri si alte rele. Sunt “patron” de Romania, am avut de tras anii astia.

   Dar NU vreau sa ma intorc in timp. Si prevad ca acolo voi ajunge doar ascultand discursurile USL.

   Poanta, pardon Ponta, are discursul lui Iliescu care putea vorbi 3 ore fara sa spuna nimic. Scolit minunat de bine de catre “cel de curand cazat la Rahova”, este un ignorant naiv care crede ca tot ce zboara se mananca, viata fiind foarte generoasa cu el. Tot ce a patit in scurta lui viata de 30 si un pic de ani i-au confirmat ca isi poate permite orice, oriunde, oricand. Ceea ce imi confirma ca este definitiv capabil de “copy/paste”. Pustiul “everything goes”. Antonescu, un parlamentar de prezenta 5% la locul lui de munca, este studentul etern (dupa cum spunea un fost coleg de-al lui din Grozavesti), un repetent care doarme pana dupa amiaza si care crede si acum ca tot in camera de camin se afla. Crin, utilizeaza de pe acum Cotroceniului ca pe o tribuna pentru vendetele sale personale. Foloseste acelasi limbaj ca pe vremea cand era in facultate cu parul lung si mintea scurta. Tariceanu care se intoarce in politica dupa ce a esuat lamentabil data trecuta cand a incercat. Restul sunt umplutura, nu ma cobor atat incat sa-i mentionez.

   NU ma sperie lupta constanta pentru ciolan. Este previzibila si acceptata.

   Ce ma sperie cu adevarat este ca iluzia de “stat de drept” pe care am trait-o in ultimii ani s-a spulberat.

   Credeam ca avem o Curte Constitutionala care in 7 hotarari din 10 i-o trage presedintelui, o Curte care functioneaza. Credeam ca avem un avocat al poporului care, chiar daca total necunoscut de popor, totusi era acolo unde trebuie. Credeam ca avem o justitie care a inceput sa functioneze, dupa ce l-a gasit vinovat pe “numarati-mi ouale” si l-a bagat in puscarie. O justitie care era mai pe ce sa-l bage pe Felix tot la racoare, scapat totusi de ordonante de urgenta. O justitie care pe Sorinel il bagase deja la pastrare, pentru cine stie ce part a tras in tinerete.

   O iluzie sustinuta de prima presedintie din istoria de dupa ’89 care, intr-un limbaj mai de mahala, spunea “da ba’ o sa te doara tare, e naspa rau pe la noi si in lume”, de un prim ministru care cu toate huiduielile facea ceea ce trebuie.

   Iluzie spulberata in trei zile de catre cei de care doream sa scap acum opt ani.

   Ei bine, de aia eu voi vota NU la referendum. Nu pentru Basescu. Asta e doar un nume, o persoana muritoare ca si mine. O sa votez NU pentru ca astia care vor sa fie de acum incolo, sunt tot ca aia care au fost pana acum 8 ani. Si pe aia i-am urat mai tare ca pe astia de acum, cu toate fustele lor stramte si marmura lor. Si pentru ca marinarul, macar in 4 din 10, mi-a dat senzatia ca a spus adevarul.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • oana says:

   USL a luat-o deja razna, din ziua in care Ponta fost numit prim ministru. USL a demonstrat, prin fiecare actiune si declaratie, ca dispretuieste legea, constituitia si statul de drept. USL denigreaza Romania si imaginea tarii in lume prin insasi existenta sa. USL considera frauda, plagiatul si hotia lucruri normale, daca nu chiar virtuti. USL nu are decat doua scopuri: dictatura si controlul justitiei. De aceea are nevoie de votul dumneavoastra.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Liviu Runcan says:

    Hai sa vedem cat de valabile sunt sentintele tale. Le dai tonul unor adevaruri indiscutabile, dar hai sa gandim. USL nu a luat-o razna , ci a actionat constient pe programul asumat doi ani de zile : schimbarea politicii economice, inlaturarea polului de putere PDL si a lui Basescu. E ceva ce nu am stiut? Credeai cumva ca vor numi ministru al dezvoltarii pe Elena Udrea ? Chiar credeai ca o vor mentine in functie pe sefa Camerei deputatilor, campioana la numarari de voturi ? Chiar credeai ca il vor pastra la putere pe Basescu, cel care a decis de unul singur politica unui guvern intreg?
    In ce priveste dispretul la lege , se rezuma la politica stupida de atac la C constitutionala. Aici sunt de acord cu Blaga, e politica facuta de copii. Dar daca imi amintesc atitudinea lui Basescu cand CC sau Parlamentul au luat atitudine impotriva lui, parca mi se pare ca uiti cam repede.

    Denigrare prin insasi existenta USL. Asta e hormonala, imi aminteste comunistul ” cine nu e cu noi este impotriva noastra….”

    il vezi pe Antonescu dictator..,,,,si pe Basescu , nu. Asta e tare.

    Nu justifica nimeni plagiatul. Este dezonorant. Manifestare a complexului Coana Leana, savant de renume mondial, o adevarata boala la romani. Forta argumentului e slabita mult de folosirea sa in lupta politica. Cine stia de plagiat, stia de mult. E ca si cum imi aduc aminte ca sandalele pe care le porti la intalnirea cu o fiinta iubita sunt imprumutate de la mine si le cer chiar atunci, doar doar te-as lasa desculta , si nu oricand, ci acolo si atunci.

    Nimeni nu mai poate controla justitia azi. Acuzele sunt emotionale. E o problema insa cu CC. E un instrument politic mai mult decat unul juridic, cat timp Presedintele CC nu a fost niciodata judecator, ci este un numit al Presedintelui. Este totusi o structura juridica si trebuie tratata ca atare. Va trebui schimbata modalitatea de numire.

    Imi este greu sa cred ca nu vezi ca Basescu a respectat constitutia si puterile in stat doar atunci cand a fost infrant de proceduri, sau de vot. Imi este greu sa cred ca accepti sa te reprezinte un maidanez semidoct, insa iti provoaca alergii Antonescu. E ceva ce.. nu pricep?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Thrill says:

  Mint amandoi, evident, dar conteaza numarul si greutatea minciunilor.
  Tartorul batran ia locul I detasat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Dan says:

  Ai uitat pe cineca in tabara lui Gadea-Ponta: pe Alina Mungiu Pippidi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • lucid says:

   Nu prea a uitat-o. Aia a fost destul de critica in ceea ce priveste plagiatul lui Vitler Tonta si incalcarile repetate ale Constitutiei de catre sclavii si prostituatele lui Voiculescu (adica Tonta, Somnorila & co)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. uai says:

  uai, multa lume se crede inteleapta si nu-si da seama in ce kaka mare intram in curand. da’ nu-i bai, mama russie ne asteapta cu drag si putina dictatura acolo, n-a omorat pe nimeni!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. ion says:

  Indiscutabil, Andrei Plesu e o valoare. Intocmeste liste, vorbeste despre ingeri… Ii spun de ce sunt impotriva lui Basescu: personajul si-a cocotat fiica inculta intr-un fotoliu de europarlamentar.
  De aia, d.le Plesu, au murit tineri inteligenti in Revolutie, sa ajunga EBA europarlamentar! Despre asta sa scrieti. Si despre Udrea si Igas. Si despre afacerile lor de sute de milioane de lei.
  Domnule Plesu, sunteti un lingau! Valoare morala nu aveti. Stiti foarte bine ce inseamna manipularea si diversiunea. De aceste elemente s-a folosit Basescu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • dan says:

   Dar nici pentru nevasta lui Ponta sau a lui Antonescu n-a luptata poporul la Revolutie . Probabil erai copil pe atunci si nici acum n-ai copii,asa ca nu e frumos sa aduci vorba de Revolutie, dar pe scala coruptiei este mai grav sa-ti promovezi nevasta decat copilul.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Liviu Runcan says:

    Daca invocam varsta sau experienta in discutii, hai sa fim cinstiti cel putin. Sotia lui Antonescu nu e parlamentar european pt ca e Antonescu sef de partid, dar EBA, da, este parlamentar european pt ca taica- sau era Presendinte si adevaratul sef de guvern. Ati uitat cum ministrii guvernului Boc faceau colecte si acte de coruptie pt a finanta campania EBA? Chiar ati uitat? Despre sotia lui Ponta nu stiu sa fi fost subiect de scandal, a fost sefa de tineret, pe cand era doar fiica lui taica-sau, dar nu mai mult de atat, si , important nu pe banii mei sau ai dv.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • liviu says:

   dar de cretin antenescu iti place? e cult? bai, ce destept e! cum a dat-o el din putul gandirii despre romanii care au ramas fara “serviciuri”! multe succesuri, la fel ca eba! “somnuri usori” pentru somnolent, “serviciurile” secrete vegheaza!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. KAKA MIZE says:

  Alegem intre Hitler si Stalin. In vest toti il injura pe Hitler si despre Stalin spun ca a fost tot un nenorocit, da’ nu asa rau ca Adolf. Aia din est, care au trait cu Stalin in casa, zic invers, cea mai mare jigodie e Stalin, statistic a omorit mai multi si a futut vietile oamenilor mai multe mandate. Nea Nicu a fost mai bun decit amindoi, a pacalit-o si pe regina Angliei si se batea pe burta cu Nixon, da’ nimeni nu stia mai bine ca pielea romanului ce bine era cu el. Cu republica, presedintii, democratia si parlamentele la romani, ne-am lamurit, poate vine vremea sa vedem cum e si cu regele ala care a furat bogatiile patriei si a fugit cu ele in Elvetia, calare pe tren. Ar fi cam ultima sansa.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. ptulea says:

  DESTEPTAREA securismo-comunismul e la uşa.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 8. patulea says:

  JOS cu DICTATURA, cei 2 K.K alias PUTUROSUL-REPETENT si HOTUL-CRIMINAL-PR.PANAIT vor sa duca tarisoara asta la ruina.VREM UE cel putin cat am trait comunism 50 ani.TREZITI-VA FRATILOR si hai sa inecam PASRJOLUL-ROSU.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 9. markus says:

  mantogule completeaza prima lista coae: udrea, eba, ridzi, videanu, blejnar…sau ti-e jena ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • dragos says:

   Citeste articolul si o sa vezi ca nu scrie niciunde de membri de partid ci de oameni din afara politicii romanesti, tot asa il poti enumera pe voicu la psd sau pe orban la pnl.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Mantzy says:

    Exact, mersi, e atât de evident încât nu am crezut că e necesar s-o spun.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Emma Banu says:

     ei, EBA e independenta mon cher :p
     dar Ioana Basescu,cu vanzarile anterioare merge la lista?
     dar Puiu Popoviciu? sau e si asta membru si nu se pune?
     oameni buni, gasiti un hot si la varf, pe langa presedinte si scoateti-l in fata. altfel adio credibilitate. ca nu s-or fi strans toti sfintii la pdl

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 10. Bogdan B. says:

  1. în tabăra cealaltă se află LEGEA exprimată prin deciziile curţii constituţionale. este suficient.
  2. alt responsabil pentru sărăcire este însuşi acest popor că nu a ieşit din timp, masiv şi hotărât astfel încât să nu ajungă aici, in extremis.
  3. între gâdea şi pleşu aleg fără să ezit gâdea. măcar acesta are bunul simţ cu el, nu trimite scrisori greţoase conducătorilor iubiţi, nu spune că este monarhist, apoi înghite ca pe un tonic cu lămâie insultele nedrepote ale altora pentru regele pe care spune că îl susţine. deci, gâdea.
  4. la finalul zilei de 29 iulie va câştiga naţiunea română.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • dan says:

   deci il alegi pe Gadea – nepotul Suzanei Gadea, stii cine e d-na?. Mai dar e clar de ce se intoarce comunismul si se promoveaza bolsevismul, voi nu l-ati trait.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • dan says:

   Susănica Gâdea, mai cunoscută sub numele de Suzana Gădea, (n. 29 septembrie 1919, Întorsura Buzăului, județul Covasna – d. 1996) a fost un inginer chimist-metalurgist, om politic comunist și ministru român, membru marcant al regimului Ceaușescu intre 1976-1989. A fost aleasă în anul 1974 ca membru corespondent al Academiei Române. A fost exclusă din Academia Română în 1989. A fost decorată cu Ordinul Muncii, clasa a III-a și a II-a; Ordinul Steaua RPR; Ordinul Tudor Vladimirescu

   Matusa lui Gadea, de la care va sorbiti ideile depre unde sa mearga Ro.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 11. Dan R says:

  scopul acestui articol este sa vanda. ‘cunosc’ o parte din echipa redactionala de pe vremea Academiei Catevencu ['Veche'] – am apreciat umorul de calitate ;-)
  dezbatarea mi se pare ‘obositoare’ – chiar daca cei care comenteaza sunt onesti si cred in ceea ce spun.
  eu am sa va intreb – tot in prostia mea, daca cetateanul Basescu e o persoana responsabila?
  cand Base a propus USL-ului pozitia de PM – toata agora s-a intrebat : “Bun si care e capcana?”
  pai simplu – explozia asta de informatii pe surse – presupune o munca de ‘cercetare’ care nu se putea realiza intr-un interval atat de scurt – sunt dosare pentru toate persoanele care sunt implicate in actul politic aflat acum la guvernare.
  deasemeni viteza cu care au actionat USL-istii a mirat pe toata lumea – pe buna dreptate – nu-i vad in stare de atata ‘inteligenta’. daca ar fi fost ei la originea scenariului, ar fi putut sa reactioneze “elegant”/”eficient” la mascarada din ultimele 2 saptamani.
  intrebare pt Dl Mantoc : “Va simtiti manipulat?”
  eu DA!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 12. Mihai Cristian says:

  Pe mine nu ma intereseaza razboiul asta, USL versus PD-L. Eu vreau doar atat: pe 29 iulie sa am un presedinte liberal, nu un ticalos care face in tara asta ce vrea el si care ma face de ras la fiecare pas pe care il face.

  P.S. Si daca tot spunem ca elitele il sustin pe Basescu, intreb si eu, voi ce ati prefera daca ati avea puterea in Europa: un lingau care sa va linga picioarele ca Basescu si care sa dea din codita oricand i se intinde un oscior, sau un om care isi pune intrebari si chestioneaza, analizeaza ceea ce spuneti si poate nu face mereu ca voi?

  Haideti sa incetam sa mai fim sclavii Europei si sa ridicam si noi capul din pamant!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • ti se pare ca Antonescu este un liberal?te inseli amarnic, PNL nu mai exista, un liberal nu are astfel de discursuri, un liberal nu atenta la constitutia romaniei, un liberal respecta un mandat de 5 ani al unui presedinte ales cu majoritate de voturi.bun rau prost a fost votat si cu asta basta.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • ElCucui says:

    Un liberal adevărat nu se alia cu bolșevicul Iliescu și nici cu turnătorul Voiculescu. Și nu chiulea 20 de ani de la serviciu. Se răsucesc Brătienii în mormânt!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • ADN says:

    Ales de prosti, da !, pt ca la ultimele alegeri voturile lui Base’ au fost platite cu: 50 lei intre orele 12:00-16:00, cu 150 lei intre orele 16:00-19:00, si cu 300 lei dupa 19:00… spuneti-mi si mie de ce a iesit asa la limita presedinte ? blamam coruptia dar multi au luat mita de la marinar, eu in prostia mea am ajuns pe la 20:50 la cabinele de vot si am zis ca mai merita o sansa, dar a doua zi cand am aflat cum s-au castigat alegerile am realizat cum vor fi urmatorii ani
    sunt un prost.. stiu ! dar nu mai am de gand sa ii mai ofer o alta oportunitate acestui macelar al tarii, basescule ti-ai batut joc de oameni, de tara..
    Nu stiu in ce masura vor face bine cei din usl dar trebuie sa stie ca vor fi la mila oamenilor de data aceasta, fiind satui de atata asuprire si nu vor mai tolera nesimtire si minciuni.
    nivelul de trai scade vazand cu ochii.. de 22 de ani speram sa ajungem sa cunoastem democratia, dar este confundata cu libertateade a-ti injura presedintele.. cainii latra, caravana trece..
    sunt de parere ca doar regele mihai ne mai poate restaura onoarea si cu putin ajutor din partea familiilor regale sa readucem Romania la ce a fost cu ani in urma..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Comment says:

     Mda, iar voturile pentru Geoană au fost toate cinstite… de aia Mictoraş Plagilescu a spus că “au furat mai bine decât noi”, nu? Ca vechi abonat la Caţademie, îţi pot spune că băieţii au făcut pe atunci şi o hartă a furăciunilor la alegeri, pe judeţe. Roşiile erau ceva mai multe decât portocalele, iar lămâie (lamuie, dacă ne uităm la George Laurenţiu) era doar într-un singur judeţ, parcă Ialomiţa (sau Călăraşi, nu mai reţin); de furat şi cumpărat voturi – s-a făcut asta de către toate partidele, dar adevărata reţea de votanţi o mai au încă pesediştii, în “Peizania”, la ţeară! S-a văzut mereu diferenţa între rural şi urban, între Ardeal şi Regat, aşa că… las-o jos, că măcăne!

     VN:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Rossi says:

     Si sursa ta pentru acele “preturi” ale votului pro Basescu unde e ? Daca imi aduc aminte madam Ponta e singurul care a spus: masina lor a functionat mai bine ca a noastra …

     Toata lumea stie ca fiecare tabara are personajele ei care incearca prin orice metoda sa mai stea sau sa ajunga in fotoliu, dar cand vezi o afirmatie ca a lui Ponta …

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • ionica says:

   jhahahaha Carici Pogonici presedinte liberal Ș)))))))))))))))))

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • mihai says:

   Liberalul Antonescu, dupa alegerile locale: ” Guvernul de la Grivco este expresia votului poporului roman”, serios asta a votat poporul roman? pe Voiculescu care si-a insusit cu altii conturile lui Ceausescu din strainatate??
   Si noi ceilalti ce vom face? Vom emigra politic? Observ ca acum tinerii ii aduc inpoi pe cei pe care i-au votat bunicii nostrii de 3 ori- pe iliescu cu ai lui.Adica in loc sa mergem inainte ne vom intorce inapoi.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anything says:

   Atata timp cat ei ne dau bani(ca doar noi nu suntem un popor care sa producem) nu avem cum sa ridicam capul din pamant.Vom fii intodeauna un popor de sclavi. In 89 nu eram in situatia asta………..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 13. Nicolae says:

  Oricum obiceiurile cu Inalta Poarta au ramas! :))
  Creem o diversiune si apoi o folosim :)))

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 14. TB B says:

  Cand v-am spus eu ca voi astia de la Revista Kamikaze sunteti batuti in cap nu m-am inselat. Mai informati-va bine si dupa aia mai scrieti articole, sau si mai bine apucati-va de scris altceva, sau nu mai scrieti nimic. In ziua de azi tot prostul e mare scriito, si-si da cu parerea. Si asa ca pentru final, pupati-l in …….. pe Basescu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 15. IIC says:

  mantzogule, esti obosit tata. Du-te la culcare si dupa zece ani cind te-oi trezi, mai vedem, mai stam de vorba. Stiu, o sa zici ca e parerea ta. Asa e, da’ tine-o pentru tine. Poate ca pe foarte multi oameni, nu-i intereseaza. Ce zici d’asta ? Mai mediteaza. Acu’ cit mai e vreme !!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 16. dann says:

  Ambele tabere au propriile interese. Care nu coincid cu cele ale poporului roman.

  USL-ul are clar ca scop, scoaterea Romaniei din Uniunea Europeana. Altfel, ar fi actionat cu mai mult tact si ar fi obtinut suspendarea lui Basescu cu 90% din voturi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 17. sami says:

  Pe principiul ca “cin’ se aseamana s-aduna” dar nu numai, bineinteles ca susțin pe Președintele Basescu! Si dacă a mai mintit, nu a facut-o distructiv ca tradatorii celui de al doilea grup.
  BTW propun adaugarare celui de al doilea grup pe Oprea, campion si el in minciuni! Si din nou, “cin’ s-asemana, s-aduna”!
  P. S. Știu ca suna intelectual sa spui ca l-ai citit pe Gustave Le Bon, ce păcat ca nu ai priceput si ce ai citit :p

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Doru says:

   Bravo! mcc poseda mentalitate romanului bugetar(in special, caci in economie s-au mai schimbat lucrurile) tipic; este suficient sa te duci la birou ca sa fii platit. totusi este un om cinstit ; marturiseste:”am rasfoit odata o carte…”

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • andrei says:

   …..nu e deloc inteletual sa-l citezi in anul de gratie 2012 pe Gustave Le Bon din secolul 19, cand de atuncu s-au scris tone de literatura seciala de psihologia grupurilor, nu te lasa impresionat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 18. Dan says:

  O mentiune: politicienii UE şi ziarele străine au reacţionat la abuzurile Guvernului. N-au pretins niciodată “că Băsescu are dreptate”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Mantzy says:

   Pai din moment ce si Basecu vorbea de abuzurile guvernului, nu se subintelege ca ii dadeau dreptate? La asta ma refeream, nu ziceam ca-i dau dreptate in privinta modului in care si-a facut rost de casa din Mihaileanu.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Dan says:

    Pai din moment ce si Vadim vorbea de abuzurile guvernului, nu se subintelege ca ii dadeau dreptate lui?

    Este o diferenţă evidentă între a-l critica pe Ponta şi a-l aplauda pe Băsescu. Chiar dacă B. s-a certat cu P.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Mantzy says:

     Da, îi dădeau dreptate lui Vadim în acea privință, asta înseamnă. N-a zis nimeni că i-au dat dreptate când i-a tolerat pe mafioții din PDL.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 19. Andrei Pop says:

  1. “tiganca imputita” Basescu nu e presedintele meu. Si nu a fost niciodata.

  2. Pentru asta ma faci prost, pentru ca nu vreau un marinar incult ca sa imi fie presedinte?

  Tot articolul nu este altceva decat o manipulare de prost gust a oamenilor cu adevarat prosti. Adevaratii prosti sunt cei care se lasa influentati de asemenea articole.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • adi says:

   Ti-a raspuns la intrebarea ta Andrei Cornea In revista 22 “De ce a fost indispensabil Basescu?” mai afla si alta parere in afara de ce a lui Felix

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • timisoara says:

   Din pacate ura viscerala pe care Antonescu o transmite, sub justificarea ” bunei -credinte”, mie mi-a facut intotdeauna rau. Asteptam de la Antonescu, ca lider politic tinar, idei constructive, moderne, care sa puna capat la ceea ce am trait cu totii atitia ani. Din nefericire din punctul meu de vedere e un personaj slab si mincat, cariat de ura, ale carui replici asa zis taioase nu sunt decit vomitaturi. Asta il face si neputincios. Si, definitiv, nu e liderul meu. La fel cum nici Ponta nu e. M-am saturat de lideri care imi vind pielea ursului din padure. Pina una alta ambii fac parte din partide care din “89 incoace, au participat copios la distrugerea Romaniei. Ca multi altii, ma uit in jurul meu si ma ingrozesc. Nu stiu in ce directie sa ma intorc sa gasesc acel om care ar putea sa ne scoata din Infern. Se pare ca noi am fost si vom muri ca generatie de sacrificiu, dar macar copiii nostri, macar ei, vor putea incepe ziua cu sentimentul ca viata e frumoasa si daca tot o ai, merita traita? Vor putea spune cu glas tare vreodata ca sunt romani, fara ca cei din jur sa-si acopere buzunarele? Vor iesi in strada si vor intilni semeni care se respecta reciproc si se ajuta unii pe altii asa cum fac oamenii civilizati? Va depasi tarisoara asta stadiul de maimuta si va invata sa mearga drept, pe doua picioare si cu fruntea sus?
   Daca erau oameni de valoare, ne-o aratau pana acum. Dar nu vad decat demagogi, chiulangii, hoti, mincinosi…, iar acum i-a vazut o tara intreaga, sper. Obsedati de a lua locul lui Basescu, fara a demonstra ceva in schimb. S-au asociat toti josnicii, care nu au nimic sfant. Au calcat impreuna legea cu succes penru a-si atinge scopul. Sunt animati de ura si invidie, de multa, multa aroganta si prostie, nu dorindu-si sa faca ceva pentru Romania. Daca vroiau sa ajute tara, pe romani, nu ne tranteau in carca suspendarea asta acum, care trage de la buget o gramada de bani ce puteau fi folositi mult mai cu folos. In disperarea lor de a lua puterea, au devenit marionete perfecte pentru alde Voiculescu si mafia lui. Basescu nu e bun ca nu-i lasa sa fure si a mai si pus justitia pe urmele lor. Da, conteaza omul care esti…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • timisoara says:

   Din pacate ura viscerala pe care Antonescu o transmite, sub justificarea ” bunei -credinte”, mie mi-a facut intotdeauna rau. Asteptam de la Antonescu, ca lider politic tinar, idei constructive, moderne, care sa puna capat la ceea ce am trait cu totii, atitia ani. Din nefericire din punctul meu de vedere e un personaj slab si mincat, cariat de ura, ale carui replici asa zis taioase nu sunt decit vomitaturi. Asta il face si neputincios. Si, definitiv, nu e liderul meu. La fel cum nici Ponta nu e. M-am saturat de lideri care imi vind pielea ursului din padure. Pina una alta ambii fac parte din partide care din “89 incoace, au participat copios la distrugerea Romaniei. Ca multi altii, ma uit in jurul meu si ma ingrozesc. Nu stiu in ce directie sa ma intorc sa gasesc acel om care ar putea sa ne scoata din Infern. Se pare ca noi am fost si vom muri ca generatie de sacrificiu, dar macar copiii nostri, macar ei, vor putea incepe ziua cu sentimentul ca viata e frumoasa si daca tot o ai, merita traita? Vor putea spune cu glas tare vreodata ca sunt romani, fara ca cei din jur sa-si acopere buzunarele? Vor iesi in strada si vor intilni semeni care se respecta reciproc si se ajuta unii pe altii asa cum fac oamenii civilizati? Va depasi tarisoara asta stadiul de maimuta si va invata sa mearga drept, pe doua picioare si cu fruntea sus?
   Daca erau oameni de valoare, ne-o aratau pana acum. Dar nu vad decat demagogi, chiulangii, hoti, mincinosi…, iar acum i-a vazut o tara intreaga, sper. Obsedati de a lua locul lui Basescu, fara a demonstra ceva in schimb. S-au asociat toti josnicii, care nu au nimic sfant. Au calcat impreuna legea cu succes penru a-si atinge scopul. Sunt animati de ura si invidie, de multa, multa aroganta si prostie, nu dorindu-si sa faca ceva pentru Romania. Daca vroiau sa ajute tara, pe romani, nu ne tranteau in carca suspendarea asta acum, care trage de la buget o gramada de bani ce puteau fi folositi mult mai cu folos. In disperarea lor de a lua puterea, au devenit marionete perfecte pentru alde Voiculescu si mafia lui. Basescu nu e bun ca nu-i lasa sa fure si a mai si pus justitia pe urmele lor. Da, conteaza omul care esti…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 20. Citesc comentariile de mai sus, dar nu vad niciun raspuns la intrebarea dnului Mantog.
  In ce tabara doriti sa fiti?
  De ce va este jena sa raspundeti?

  E o intrebare simpla.
  Sa lasam relativizarile.
  Putem chiar sa presupunem, daca va e mai simplu, ca toti au innebunit! Si doar Gadea a ramas normal.
  Intrebarea ramane: In ce tabara va regasiti?
  In tabara imputzitei Merkel? Sau in tabara puritanului Gadea?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Dana says:

   Gadea, serios??? Ati innebunit cu totii? Il comparati pe Gadea cu Merkel? Ce Dumnezeu a realizat Gadea la viata lui? E un rahat cu ochi intr-o televiziune comandata de un mare infractor. Doamne fereste, a innebunit Romania… In nici o discutie serioasa numele asta nu ar trebui sa apara.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • rusinosul says:

    ai dreptate, Dana! Tolomacul de Gadea nu-si haleste ceara din urechi precum sefa Europei. Probabil de-aia nu aude decat ce vrea el…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • laura says:

   Oare de ce? Pentru ca la intrebarile prost puse, se raspunde prin tacere, de aia! Ce jena, stai tu linistit, ca nu-i este nimanui jena, nici nu merita citit pana la capat articolul!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 21. uneu says:

  De ce m-ar interesa pe mine ce mananca presa externa sau chiar oameni importanti din strainatate ? Au trait ei in romania ultimilor 8 ani si nu stiu eu ? Pe naiba, au stat frumos la caldurica, distractie, mancare din belsug, iar daca mai vine vorba si de UE.. nu uita ca ei au distrus si grecia, merkel si aliatii ei cretini ! Abia astept sa se duca de rapa acest mare fiasco numit UE !
  De cate ori a fost laudat basescu in presa externa, ca face, ca drege, ca nu stiu ce ? Cine naiba la bagat in seama din exterior, dintre marii enumerati de tine mai sus, cand toti se fereau de el ! Cine dracu o baga in seama pe fiica-sa in parlamentul european, cand tara arde, UE arde, europa e pe bucati, ea face proiect pentru salvarea delfinilor din marea neagra !
  Asa ca domnule, daca tie ti-a placut modul in care a mers romania in ultimii 8 ani, sau iti place sa gandeasca altii pentru tine, sau esti influentat de presa si oamenii externi (cand, ma repet, aia nu au trait nici macar 1 luna in romania lui basescu) multa sanatate si virtute !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • horia says:

   de ce te-ar interesa? pentru ca de acolo vin banii care va finanteaxa voua viata, pentru ca daca erati tineri intreprinzatori nu aveati astfel de intrebari.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Comment says:

   Amice, eşti idiot! (sau uselist, whatever…)
   Mai întâi: ai auzit de Adrian Severin? Oricât de plini de căcat ar fi EBA,. Vadim sau Jiji, niciunul nu a fost prins cu mâţa-n sac în halul ăsta! De la ce plm de partid e???
   Grecia a fost distrusă de Merkel? Hai că-i bună! Ăia aveau 16 salarii pe an, ieşeau la pensie la 55 de ani şi cheltuiau banii “like there’s no tomorrrow”, fără să se îngrămădească la plătit impozite şi taxe; de aia sunt în budă!
   Spune-mi şi mie, de curiozitate, cine s-a ferit se Băsescu (în afară de episodul Sarkozy, da’ ăla era tot un fel de Băse, aşa că “nu se pune”…)? Da’ de Ponta, cine s-a ferit să dea mâna cu el (din Letonia), să-l întâmpine ÎN FAŢA intrării (amicul lui, Schulz) sau să iasă alături de el la confeinţe de presă (Barosso şi toţi ceilalţi)? Hă? Aud?
   Nu, nu mi-a plăcut cum a mers Ro. în ultimii 8 ani, dar a fost mai bine şi mai multă libertate decât în 2001-2004! NU VREAU ÎNAPOI! CLAR?

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 22. Ardelean says:

  Dupa “harmalaia” din ultimele doua saptamani, eu imi aduc aminte de alegerile prezidentiale din 2000; mai ales de turul doi al alegerilor cand…ramasesera Vadim si Iliescu. A castigat Iliescu la scor, iar dupa, eu care nu-mi doream ca Vadim sa ajunga presedinte (Doamne fereste) dar nu-mi doream sa-l mai vad pe Iliescu inca 4 ani in fruntes statului si am intrebat si eu in stanga si in dreapta, pe cei care-i stiam impotriva lui Iliescu, de ce l-au votat ? Ce i-a determinat sa-l voteze ? Stiti ce raspunsuri am primit ? Invariabilul, “dintre doua rele, l-am ales pe cel mai putin rau.” Eu cred ca si acum, la referendum, suntem intr-o situatie asemanatoare, dintre doua rele, USL si BASESCU, eu cred ca ar trebui ales cel mai mic rau… Basescu, cel putin ar avea cine sa se “bata” cu tendinta de “demolare” a tot ce nu este usl-ist in tara asta inca doi ani, iar apoi sa speram ca “seismul acesta politic” din iulie 2012, ii va trezi si pe cei care nu sunt “majiti politic inca” sa ne ofere o alternativa credibila si autentica.Cam asa vad eu lucrurile, in rest Dumnezeu cu mila.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Comment says:

   Ai nimerit destul de bine! Se pare că dăjtepţii de la USL au vrut să ne arate că se poate şi mult mai rău decât sub PDL, să ne facă să vedem că există şi mai răi decât ce a fost! După cum a mai scris unul dintre Kamikazi, era suficient să stea dreaq liniştiţi în banca lor şi ar fi câştigat alegerile “default”; nooo, ei au vrut moţiune de cenzură, au vrut Frunzeverzi, plăcinte, treburi – iaca ce-a ieşit!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 23. valentin says:

  Sunt 2 tabere cu lideri foarte puternici dar foarte diferiti. Pe de o parte Basescu, foarte autoritar dar prin atitudine DEZBINATOR!,….si pe de alta parte liderii PSD: Iliescu, Nastase,…..de asemenea foarte puternici dar vor ramane dumnezeii partidului pana nu vor mai fi. Acestia din urma sunt Foarte periculosi. Creeaza genul de administratie pe care o dai jos cu revolutie. Ambele tabere lucreaza in defavoarea Romaniei. Ce e de facut? Nu stiu!….Nu cred ca cineva are un leac la bolile acestei natiuni! In principiu Basescu trebuie dat jos dar in acelasi timp societatea civila trebuie sa dea de inteles celor care vin ca vor avea de suferit daca nu se pun pe treaba.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 24. AniRos says:

  De mintit mint cu totii. Si eu nu zic aici de Basescu sau de Ponta sau de Antonescu ( nu inteleg pe ce principii a ajuns o persoana de felul acesta in varful bucatelor ) ci zic de grupurile care ii dirijeaza.
  Nu trebuie sa citesti cine stie ce carte de specialitate ca sa vezi ce a vrut sa faca dl. Mantog prin impartirea celor doua grupuri si adaugarea la un grup a unor nume sonore prin comparatie cu celalalt grup.
  Fiecare incearca sa manipuleze intr-un fel sau altul . Si in anumite limite manipularea poate fi benefica daca vine sa scoata in evdenta esentialul , sa te faca sa-ti dai seama de adevarata stare de fapt.

  Eu ma simt manipulata de tot ce se intampla acum. Si nu in sensul bun, al invatarii unui adevar.
  Haideti sa stam stramb si sa judecam drept : ce om cu scaun la cap poate crede ca PSD si PNL merg pe acelasi drum , ca Ponta si Antonescu au loc in aceeasi barca? (o fi plagiat el Ponta dar Antonescu nu-i ajunge nici la glezna, orice imagine in care stau impreuna iti demonstreaza asta)
  Si atunci , de ce vor atata sa-l dea jos pe Basescu ? Ce bau-bau este pentru ei ? Au toata puterea si la guvern si in parlament ! Ce vor sa faca si se poate numai dupa ce nu mai este Basescu Presedinte ?
  Zic si eu , nu?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 25. ProDemocrat says:

  Ce spuneti d-voastra in articol poate ar fi suficient sa ii puna cel putin pe ganduri pe cei ce sustin a doua tabara. Din pacate ei cred cu tarie ca: (aproape) toata intelectualitatea este aservita PDL-ului si ca, revista d-voastra nu este in niciun caz echidistanta. Sa fim totusi optimisti! Iubitori de mineriade si crime impotriva poporului si fructele lor contaminate iremediabil de coruptie si minciuna se vor usca si vor trece in nefiinta. Pana atunci sa luptam cu NU-uri nesfarsite la referendumuri. :) God bless the Truth!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 26. teo says:

  In “tara politicienilor europeni de marca” (Portugalia, Barosoo) sunt la putere evaziunea, somajul si infractionalitatea juvenila. Mai ca nu stiu in fata cui sa plec tartacuta. Eu unul, care am trait si “etalonul social-politic al Marii uniuni Sovietice”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 27. ElCucui says:

  Mantzy, l-ai uitat pe Krugman. Foarte important! Are Nobelul luat pe bune și a zis așa de Ponta: “Nu vrea să renunţe la putere. Se agaţă disperat de scaun”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Comment says:

   Apropo de Nobel, oare îndrumătorul lui Funeriu, laureat Nobel, ce părere are de ideea “strălucită” a anteniştilor, că ăsta nu şi-ar fi luat bacul? Oare nu-l poate contacta cineva, măcar de-un interviu precum aşa-zisa mărturie a fanului Standfordian al Corinei Dumitrescu? (ăla de zicea că şi-au dat în sfârşit seama de “valoarea ei”…)

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 28. Comment says:

  Mda, dar numele grele din tabăra 1 nu au drept de vot; îmi permit să-l plagiez pe Micul Plagilescu: “Merkel nu votează pe 29 iulie”. Atenţie, nu “doamna Merkel” sau altcumva, da? Ooops, poate că am plagiat eronat: nu cumva Laurenţiu a spus asta?
  Problema ar fi că UE nu e foarte preocupată de România în vremurile astea de criză, dar ceea ce s-a întâmplat a fost mult prea rapid şi brutal ca să nu sune nişte clopoţei pe ici-colo, prin cancelariile europene. Din păcate vom vedea (vom trăi!) ce urmează.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 29. Florin says:

  Tabara nr. 1: Grigore Cartianu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 30. gigel says:

  o logica manipulatoare impecabila. probabil la fel spuneau adevarul si nu minteau reprezentantii occidentului si cind cu armele nucleare ale lui Sadam. si atunci pe cine sa fi crezut ? sezi blind omule ca scopul scuza mijloacele si nici nu gindesti tu sau eu ce-o fi in spatele luptei asteia….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 31. Cătălin Dăncescu (@katalind) says:

  Bravo domn’le!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 32. Apostol Nelu says:

  Mantog, mai a frati acasa? Pe cine crezi ca fraieresti, baiatule? Eu zic sa te faci popa, cu siguranta vei castiga mai mult. Du-te, ma slugoi al Inalte Porti, la prasit sa vezi cum se munceste cu sudoare pentru o coaja de paine in tara lui Basescu. Lasa-te de scris baiatule, ca nu-i de tine, sau daca vrei sa fii un jurnalist adevarat scrie ceva despre Flota, Tigareta 1,2,3, despre mafia cerealelor, baietii destepti, Alro Slatina, Mineriade, Casa din Mihaileanu, Plesu si Liiceanu plagiatorii, terenul de fotbal in panta a lui Nutzica plagiatoarea 90%, cele 20 mld.€ luate de la FMI, EBA europarlamentara de 2 lei, Macovei securista care a batut demonstrantii, marele intelecual Patapulovici care se pisa pe harta Romaniei, bozgorii hortysti care dau mana cu tatucul tau Bashitu’. Astea sunt valorile pe care le sustii tu? SA-TI FIE RUSINE.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 33. Alex says:

  “în vreme ce voi nu vă mai permiteați să ieșiți sâmbăta în oraș.” … hahahahaha ia iesiti voi in orice seara in oras .. sa vedeti daca gasiti locuri la terase sau baruri .. de vineri sau sambata seara in centrul vechi nu mai zic .. adevarul este ca acum inca o mai ducem bine .. criza inca nu i-a lovit cu adevarat pe romani !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • NewLevel says:

   Da, dom’le, asta zic si eu! In Romania n-a venit criza. Criza o sa fie cind:
   1/ instalatorul venit sa-ti schimbe teava sparta nu se va plinge ca e mult de munca ci se va bucura;
   2/ aia care si-au luat pe credit case, masini, plasme, vacante nu-si vor mai face refinantari ci se vor arunca de la etaj. Cind o sa-ti fie frica sa mergi pe aleile dintre blocuri ca sa nu-ti cada vreunu’ in cap.
   3/ va bate vintu’ simbata seara in Centrul Vechi si vei gasi o masa libera unde e berea 15 lei;
   4/ va merge lumea cu bicicleta la serviciu ca in Germania, nu ca acum, la plimbare sau ca sa dea burta jos.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Mantzy says:

    Dar cand imi fura mie a doua pereche de stergatoare de la masina cum se numeste?

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Rottendame says:

     Se numeşte România.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • NewLevel says:

     Se numeste sport national.
     Acu’ vreo 10 ani au facut aia in Paris un experminent (incununat cu succes): biciclete gratis. Aveai treaba in oras luai bicicleta dintr-un fel de parcare, mergeai cu ea in centru si o lasai tot intr-un fel de parcare.
     Pai la noi? 100 de bicilete daca aveai acasa, pentru fiecare din familie cite 30 si tot o furai, dom’le pe a 101-a.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Comment says:

    Dream on, tipule! Aia o să se întâmple când o să-şi dea cineva (nu spui cine, nu plagiez) demisia de onoare…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • capcaunu' says:

    Eu zic sa-te pregatesti, sa-ti iei casca de protectie. Euro a sarit de la 43.500 la 45.500 in 2 luni. Hidroelectrica, cea mai mare companie din Romania, este in faliment. Ratingul de tara scade. Pretul la imprumuturi creste, deja i-am depasit pe unguri care erau mai in cacat ca noi. Iar cu scandalul asta nici dracu’ nu-si mai baga vreun ban de investitii in tara asta.
    Dupa iarna eu zic ca o sa fim mai rau ca Grecia, sa vezi atunci ciomageala si iesit in strada. Iar in greci au bagat astia sute de miliarde de euro ca sunt in Zona Euro. Cu noi se vor sterge la cur si ne vor arunca la gard, ca sa fim exemplu pentru toata statele din UE care or sa vrea sa faca ca Romanica…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Comment says:

     Bate-te peste gură! Eu totuşi sper ca Mictoraş să plece, cu sau fără Băsescu! Apoi s-or calma ei şi europenii…

     VN:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 34. NewLevel says:

  Ma bag si eu in seama, desi mi-e cam greu.
  In primul rind: Mantzy, relaxeaza-te. Esti tinar, e adevarat, dar din cite am citit pe blog-ul tau ar fi trebuit sa fii mult mai “blindat” in fata porcariilor vietii. E adevarat ce spui tu, sint fan Basescu dar nu e bine sa pui atita suflet. Gindeste-te la idei, idealuri, principii ca la femei. Merita o femeie sa-ti pui sufletul gaj?
  In al doilea rind: desi sint fan Basescu (chiar sint, uitati-va la comentariile mele pe Facebook si pe Hotnews (user NL), NU acesta e scopul ultim. Scopul meu, idealul meu e: MRU presedinte, Basescu premier, Monica Macovei la justitie si Funeriu la educatie. Eu vreau fair-play si nu mai vreau angajari pe pile la primarie, nu mai vreau spaga la doctor, m-am saturat de cohortele de asistati social. Vreau normalitate iar normalitatea asta nu se poate atinge votind stinga. Pur si simplu, sintem prea saraci ca sa ne permitem sa votam stinga.
  Daca oamenii nu-l mai vor pe Basescu, foarte bine! Daca oamenii prefera sa puna botul la ineptiile debitate de Antonescu si Ponta si la o suta de vodca proasta in loc sa puna mina pe munca, din nou e foarte bine. Inseamna ca sint prea prosti si merita sa piara. Adica daca ei vor sa piara, de ce m-as impotrivi eu? E selectia naturala. Oamenii inca mai cred ca Basescu si Boc le-au taiat salariile si pensiile si i-au adus la sapa de lemn. Ar fi extraordinar daca, dupa ce l-ar da jos pe Basescu si ar vota USL-ul ar realiza ca nici un politician din lumea asta, nici macar Angela Merkel, Putin si Obama la un loc nu ar fi in stare sa le faca viata mai buna fara ca ei insisi sa miste un deget. Basescu e o solutie pe termen scurt. Dreapta e una pe termen mediu. Dar munca si educatia sint adevaratele solutii. Si d-aia zic: eu pariez in primul rind pe Funeriu, in al doilea pe MRU si abia in al treilea, spre mai deloc, pe Basescu.
  Pe USL nu pariez ci variez.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Geamanu Sefan says:

   toata lumea vorbeste doar despre 2 variante, amandoua stricate, nici una buna , dar de ce nu vrea nimeni sa vada cea de-a 3-a varianta? si cea mai convenabila pt Romania in relatiile exterioare? despre Basescu si PDL sau despre Ponta si USL putem dezbate zile intregi si crede-ti-ma ca nu vom gasi nici un lucru bun! cum spuneam eu aleg a 3-a varianta! aceasta fiind Monarhia Constitutionala! tot ca niste prosti domnule Mantoc hai sa analizam ce vedem, numiti-mi va rog o tara care are rege si care o duce mai rau decat Romania! nu cred ca exista vreuna! atentie, intr-un regat automat coruptia e mult mai mica, deoarece familiile regale sunt bogate deja, nu mai au nevoie de banii nostri…nu au dc sa ne fure sau sa faca aranjamente, din contra familiile regale au grija de cea ce este al lor! de aceea imediat as reda Romaniei demnitatea si valorile instaurand Monarhia Constitutionala!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Gweb662 says:

   Ca bine mai zici, dar cine sa te asculte prostii sau hotii? Atat cred ca predomina in tara…Intelectuali care mai sunteti pregatiti-va sa emigrati…cum se va spune..Frumoasa tara, pacat ca e locuita!..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 35. Tudor says:

  Asa e Andrei. Simt ca te simti parca vinovat ca a trebuit sa specifici in PPS ca intr-un razboi directPDL-USL ai fi mers cu cei din urma dar.. ai dreptate, trebuie ca esti idiot sa pleci urechea la ciutaci & company si sa ignori ce-ti recomanda crema politica a Europei si nu numai. Un articol pertinent, bravo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 36. ElCucui says:

  În atenția tuturor oamenilor proști:
  «Comisia Europeana avertizeaza Romania: Nu se va teme de punerea in aplicare a articolului 7 din Tratatul European. Pana in prezent, articolul 7 nu a fost invocat niciodata in istoria Uniunii – este vorba despre suspendarea drepturilor unui stat membru, relateaza Die Welt.»
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12795157-die-welt-ameninta-romania-suspendarea-dreptului-vot.htm

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 37. Dolarel says:

  Lista continua cu Baconschi (doctorat REAL, chiar ORIGINAL, la Sorbona), Adrian Papahagi (doctorat REAL la Sorbona), Radu Preda (doctorat REAL la Heidelberg), Mihai Neamtu (doctorat REAL la Kings College), ca sa nu ii mai scriem pe Patapievici si Tismaneanu, profesor la University of Maryland – Washington.

  Dincolo, precizez : am vazut mitingul USL de la Constanta, cu Mazare imbracat in Che Guevarra, dansand cu gagici racolate din cluburi pe muzica tarafului de la Clejani…. deputatul Voicu mafiotul, ministrii demisi plagiatori in frunte cu Magna cum fraude-Ponta, discipolul unui puscarias, si cu Crin Antonescu, profesor de liceu devenit brusc deputat

  Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • frida says:

   si sa nu uitam si de cei cativa doctoranzi de prestigiu cum ar fi domnul blaga si doamna udrea. sau domnul oltean. sa nu uitam cativa adevarati stalpi ai societatii, exponenti de vaza ai dreptei, cum ar fi domnul videanu, domnul berceanu, domnul prigoana, domnul “penalty” sau domnul flutur. care au facut ceva in tara asta! plus o intreaga pleiada de tehnocrati si alti slujbasi devotati tarii, cinstei si adevarului, din care as putea aminti pe: domnul silvian ionescu, doamna boangiu, domnul hoara, doamna anastase si multi altii. si nu in cele din urma, chiar daca ar putea fi considerata ca fiind subiectiva, sa nu o trecem cu vederea pe cea mai frumoasa, dedicata, pasionata si muncitoare europarlamentara care a existat vreodata!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Mantzy says:

    Nu am numit oameni din partid, concentrați-vă, dragi postaci. Disprețuiesc PDL-ul la fel de mult ca și dvs.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
   • Mantzy says:

    Nu am numit oameni din cele două partide, concentrați-vă, dragi postaci. Disprețuiesc PDL-ul la fel de mult ca și dvs.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • frida says:

     asa este, nu ai numit oameni din partide precum a facut-o domnul dolarel, caruia de altfel i-am raspuns. dar cum ti-ai dat seama ca sunt postac(ă), pentru ca mi-a scapat un boangiu? ha ha! oricum, am incercat sa am mai mult umor de cat ai dumneata cu acest mesaj patetic, partizan si manipulator. lasa lumea sa judece, nu mai face liste si nu mai aduna oameni cu gandire mai mult sau mai putin libera in turme. afla ca faptul de a avea un doctorat luat pe bune nu presupune automat ca nu poti fi o lichea. retine ca daca te pricepi la ceva nu inseamna ca te pricepi la toate. si mai afla ca, statistic vorbind, majoritatea romanilor nu sunt la fel de prosti ca si tine!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 38. Jorge says:

  apreciez straduinta, dar argumentatia e de toata jena. in primul rind, statistica n-are nici o legatura cu subiectul discutiei (“daca doi iti zic ca esti beat, mergi si te culca” e doar o zicala populara, nu o teorie stiintifica). In al doilea rind, confunzi propria ta perceptie cu niste adevaruri general valabile (daca tu cazi pe spate cind auzi de ambasadorul SUA, Andrei Cornea si mai stiu eu ce functionar european sau intelectual sclifosit, nu inseamna ca ce spun ei e litera de lege). In al treilea rind, daca reduci totul la doua tabere si pe urma ii obligi pe oameni sa intre intr-una (daca nu esti in tabara noastra, n-ai bun simt).

  Intimplator, in disputa asta inclin spre tabara anti-demitere, dar asta numai pentru ca usl-ul a intrecut masura si a inceput sa aplice legea selectiv. Daca faceau totul legal si pe fata, votam pentru demiterea lui Basescu, pentru ca omul asta nu merita sa-si termine mandatul la cite magarii a facut si a spus. Asadar, deocamdata sint cu un picior in tabara “buna”, dar daca mai citesc astfel de articole care-mi insulta inteligenta, s-ar putea sa ma razgindesc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 39. sorina says:

  Magna cum laude.Pe bune.retrag ce am mai spus cateodata rau.Omul trebuie sa judece si trebuie ajutat sa INTELEAGA .De decis va decide singur.Cu stima Andrei…revin cu comentarii…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 40. Sergiu says:

  bravo, asa da

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 41. Florin says:

  Dinescu tine cu usl! Se pune?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Mantzy says:

   Nu, Dinescu, Bușcu și Hurezeanu nu se pun. Ei nu țin cu USL, ei țin cu banul. La fel și CTP.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • frida says:

    domnilor e sambata, e canicula si e vacanta! si cu toate astea ma fortati sa gandesc, sa cercetez, sa incerc sa fiu aproape intelectual si putin speculativ: la 5000 de copii vandute/aparitie e normal sa fiti frustrati si e de inteles ca va scoate foamea pe strazi, dupa cum vazui pe la televizuini. dati-mi voie insa sa ma indoiesc ca va scoateti banii de bautura numai din munca patriotica :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Mantzy says:

     Articolul ăsta are 2500 de recomandări într-o zi de sâmbătă în care toată lumea e plecată la mare, ce relevanță are cât vindem în print? Sau tu nu știi câți bani se pot face cu internetul? Prostule.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • sorina says:

    Andrei tu vrei sa speli si renumele de Manzog.Rar aud ziaristi sa spuna despre rechinii de mai sus in clar un adevar demn de rastignire.Asta sunt in stare sa se ia de tine.Tine-o asa ADI!Despre CTP el este vidanjorul de serviciu la toate televiziunile omul gica contra stie tot ilie de la scularie si el mai nou in afara de reviste porno nu cred ca studiaza ceva cu foarte mare atentie…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 42. gore says:

  Sorry, circula pe net de ceva vreme.Iaca:
  Rechizitoriu Crin Antonescu
  Necenzurat.ro

  [nota redacției: cenzurat pentru postăcism și atac murdar]

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • gore says:

   K, nu credeam ca e interzis din moment ce informatia circula in virtual.Sorry!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 43. alert('hi') says:

  alert(‘hi’)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • NewLevel says:

   Ce treaba mare faci, ma, te maninca in cur sa-i hackuiesti pe KMKZ?? Abtine-te, nu fi prost si pune mina pe munca, lasa golanismele.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 44. sepi ionut says:

  Dar oamenii astia chiar nu inteleg ca poporul nu-i vrea nici pe unii nici pe ceilalti din pacate de data aceasta chiar nu exista o alternativa iar aceste articole venite atat din partea sustinatorilor unora si ai altora nu fac decat sa-i manipuleze pe unii sau pe ceilalti. Prosti sunt cei ce se lasa manipulati. Eu daca am doua mere stricate prefer sa nu aleg niciunul. Din pacate procentul absentilor de la vot nu se ia in calcul dar sunt sigur ca ar invinge pe toti prostii care se duc la vot impinsi de la spate de furie sa ceilalti impinsi de la spate de diversi manipulatori. Si sa nu aud clisee de alea stupide cum ca pt asta s-a murit la revolutie, pt dreptul la vot, etc…. S-a murit pentru dreptul la LIBERTATE, pentru dreptul la o viata normala condusa de niste oameni normali, pentru dreptul de a vota niste OAMENI nu niste maimute.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 45. teodora says:

  argumentul autorității=eroare logică

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 46. anonim says:

  O arzi aiurea frate, zici bine, esti prost si insuficient interesat, dar daca nu stii ce se petrece nu inteleg de ce iti dai cu parerea.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 47. laurentiu ion says:

  Marga nu este intelectual de marca?Nu a fost suficient de marcat de socialismul stiintific si de steluta de la Kremlin?Nu a ajuns in conducerea UBB din pozitia de ginerica al celui de al doilea socru? Daca meritele vi se par prea putine putem continua.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 48. Cristi says:

  Vai ce europeni sunteti voi, vai dar cata dezvoltare a adus Basescu in Romania si ce imagine de marca i-a creat Romaniei in afara. Vai cat de culti sunteti enumerand niste epileptici ca Liiceanu, Plesu (care nu intelege se pare nimic din ce scrie), iar Liiceanu e un scarbavnic analfabet. Domnilor “europeni” voi aia cu Comisia Europeana, Merkel si toti care vor din Romania o tara de sclavi prin yessman-ul Basescu si nu un partener cu drepturi egale. Oare nu e normal sa il sustina pe Basescu el fiind un catel care nici in poze nu-l primesc la intrevederi, care le voteaza legile de austeritate inconstient sau ametit de alcool. ALO: De ce il enumeri pe CTP in lista sustinatorilor lui Basescu? Ai baut formol, carmol sau alte substante cu intrebuintari medicinale? Dragul meu “eurpean” si dragii mei “europeni” nu stiu pe cati dintre voi oamenii lui Basescu v-au facut “masa inerta, viermi si ciumpalaci” in iarna cand nu s-a strigat nici sus Ponta, nici sus Crin, nici jos clasa politica ci “Jos Basescu!”. Ceea ce pot sa concluzionez despre articolul in cauza cat si despre comentariile unor ametiti ce se cred tari, intelectuali si “europeni” ca-l sustin pe Basescu, sunt doar niste “miscari insurectionale in lupta pentru putere” C. Malaparte

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • ionut says:

   foarte adevarat domnule! asa trebuie sa fie un comentariu scurt si la subiect exact ce ne doare pe noi oamenii de rand!!! cati dintre cei care comenteaza pe aici au salariul minim pe economie?! probabil ca nimeni…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 49. bombonel says:

  Referendum 2012
  10 intrebari, 2 posibilitati de raspuns:
  1. Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu? Da/Nu
  2. Sunteti de acord cu reinstaurarea comunismului in Romania? Da/Nu
  3. Sunteti de acord cu gratierea lui Adrian Nastase? Da/Nu
  4. Sunteti de acord ca copiii (???) dumneavoastra sa-i numere coaiele lui Nastase? Da/Nu
  5. Sunteti de acord ca comunistii (!!!) sa conduca tara asta? Da/Nu
  6. Sunteti de acord ca intelectualii sunt in plus in tara asta? Da/Nu
  7. Sunteti de acord ca toata gasca de comunisti sa va dea mooie? Da/Nu
  8. Sunteti de acord ca trebuie sa ne stergem la coor cu Constitutia? Da/Nu
  9. Sunteti de acord ca vreti sa footeti viitorul copiilor vostri? Da/Nu
  10. Sunteti de accord ca sunteti un idiot? Da/Nu
  Hai, stampila in mana si la vot. De acest Da/Nu depinde viitorul tau si al copiilor tai.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Emma Banu says:

   nu pot fi de acord ca fara Basescu ( si nu e domn deloc, chiar nu e) se duce neamul de rapa. altul asa incoruptibil si capabil nu mai gasim? daca e numai unul asa de bun si restul hoti si idioti, cred ca nu ne reprezinta. deci da, altul la rand, si altul si altul…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • laura says:

   ce porcarie!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 50. Nana says:

  Mie mi se pare fascinant ca cineva ajunge sa scrie editorial intr-o revista, in care recunoaste ca stie sa faca orice altceva, mai putin sa gandesca cu propriul creier. Amuzant si trist deopotriva.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 51. Cockwork Orange says:

  Nu exista nici o diferenta pentru orfani, muribunzi sau cei fara adapost daca nebunia distrugerii se intampla intr-o democratie sau intr-un stat totalitarist. – Gandhi. Democratia inseamna o schimbare morala si nu un proces tehnic. acelasi dude.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 52. Cockwork Orange says:

  Indiferent de opinie, optiuni si preferinte Basescu ramane un impostor mincinos si cupid la fel ca toti ceilalti. A avut toate parghiile necesare sa faca o schimbare adevarata si nu a vrut. Asta-i un fapt si nu o parere.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Comment says:

   OK, dar care este argumentul (viabil dpdv moral, legal şi chiar constituţional) pentru ca mandatul de preşedinte să fie întrerupt “prematur”? De ce atâta nerăbdare?
   În lipsa unui răspuns, cred că frica de a nu o păţi ca Năstase / Vântu / Plăcintă Jr….

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 53. John says:

  Dar de ce trebuie sa aleg intre Gadea si Plesu cand vine vorba de cel care sa-mi reprezinte interesele? Nu prea e echitabil. N-ar fi mai normal sa aleg intre Gandea si Tapalaga, de exemplu? Zic si eu…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Mantzy says:

   Nu, alege între Pleșu și echivalentul lui din tabăra adversă. Așa ar fi echitabil, într-adevăr. Și zi-mi pe cine ai ales, după ce-l găsești pe intelectualul ăla autentic care să susțină USL-ul.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • mcc says:

    Îţi spun eu pe unul care nu-i ”iubeşte” pe niciunii, motiv pentru care n-are probleme să vadă dublul standard atunci cînd se manifestă, fie că vine din presă sau politică, România, UE sau Washinton: Dorin Tudoran (dorintudoran.com).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • ElCucui says:

     Corect. Nu-i iubește pe niciunii, doar că pe unii nu-i urăște.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
     • mcc says:

      Zici că ar înclina totuşi către unii? Pe mine chiar mă enervează că nu-şi asumă nici o recomandare, ci doar prezintă fapte, încercînd să acopere cît mai mult din evenimente.
      Păi atunci o să aplic şi eu metoda recomandată de Manţog în privinţa reperelor. Mă gîndesc că un tip bine informat ca el şi cu relaţiile lui, o şti el ce-o şti (de iubitor de dictatură chiar nu cred că poate fi bănuit).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • John says:

    Da… Nu prea ar fi intelectuali de calibrul lui Plesu in tabara adversa, intr-adevar.
    Dar, ca si idee, dupa 50 de ani de comunism vad ca avem numai intelectuali autentici de dreapta. Si ma intreb, ce altceva ar putea da niste intelectuali autentici de stanga daca nu alti 50 de ani, de data asta sub un regim de extrema dreapta?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 54. maria says:

  insist sa imprumut de la fiul meu de 5 ani poreclele Pârții si Mârții pt ponta si antonescu, deoarece mi se par chiar foarte potrivite pt duoul penibil pe care il constituie impreuna aceste specimene hipersuperantibasesciene. In aceste conditii, ca Pârții si Mârții sa aiba sustinatori mai mari de 7-8 ani e tare complicat!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 55. Vic says:

  E un motiv de mandrie sa fii facut mincinos de cel mai notoriu impostor, plagiator si autor entuziast de neadevaruri din ultimele trei secole. Surprins calare pe miorita democratiei romanesti, cu șuriul infipt in beregata ei frageda, machedonul turcit Ponta arunca deja clasica replica “nu e ce pare-a fi” cu seninatatea unui Plagiat din Pont spalandu-se de apa cu sange. Nimic mai potrivit drept conducator al unui popor care n-a stralucit decat infratindu-se cu limburile codrului in care a stat pitit vreo opt sute de ani, pentru a fenta (“boicota” – sic!) istoria…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 56. Vic says:

  Fuck you! Faceti-va porcaria asta de site sa functioneze! (auzi, “te cam repeti” – repeta-v-as ce am pe limba acum, sa va pice greu)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 57. vivi says:

  Ma bucur sa constat ca aceasta revista a inceput sa-si revina din periculosul derapaj in care intrase.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 58. cristi says:

  Premise corecte, concluzii eronate -asa as caracteriza articolul dvs.

  In tabara nr. 1 amintiti urmatoarele gazete : The Economist, Frankfurter Allgemeine Zeitung, CNN, Le Monde, El Pais, New York Times, Reuters, AFP. Va intreb insa un lucru esential pentru un jurnalist : ati verificat si “sursele” lor? Ati verificat daca respectabilele gazete au macar un singur corespondent in Romania preferabil unul familiarizat cu regulamentele celor doua camere, cu modificarile lor succesive si cu prevederile constitutionale vizand atributiile presedintelui si ale CCR? Imi permit sa consider ca NU.
  Imi permit sa fac o mica paranteza : Frankfurter Allgemeine Zeitung e un cotidian care exista dinaintea domniei lui Carol I. Aveti idee cam cum si ce scriau despre noi, asa de atunci incoace? Ale cui idei le exprimau? Presupun ca nu.

  Ati mentionat de asemenea anumiti functionari UE dar ati uitat sa precizati de asemenea care sunt “sursele” lor pentru ca sincer am mari dubii ca A. Merkel ar fi lecturat Constitutia noastra. De asemenea, uitati sa precizati ca toti acesti functionari UE fac parte din familia “dreptei europene (populare)”. Ati uitat sa precizati atat reactia lor pro-Berlusconi cat si pasivitatea lor in cazul Ungariei -state in care dreptacii lor “au dat cu stangul in dreptul”. Acuzele lor sunt preluate la indigo dupa elucubratiile europarlamentarului PDL-ist Monica Macovei. De asemenea o uitati pe EBA -europarlamentarul tatii. (Ea cum credeti ca s-a pronuntat in discutiile cu oficialii UE?). Care e formatiunea cu cei mai multi europarlamentari? Cumva pdl?

  Imi mai permit sa va sugerez un lucru, ca va vad pasionat de statistica : studiati cam care ar fi optiunile electorale in statele europene. Sunt convins ca statisticianul din dvs. nu va considera irelevanta vointa “vulgului”. Nu vreau sa fiu cinic dar dreapta “se duce in cap”. Ati urmarit dezbaterile despre recapitalizarea bancilor? Inca mai credeti ca pe termen mediu Angela Merkel si ceilalti dreptaci mai au ceva de spus?

  A, si BTW Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz a avut in raport cu V. Ponta o pozitie mult mai nuantata. Chiar nu am sesizat ca M. Scultz sa fie un sustinator al lui Basescu. Reanalizati-i interventiile !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • liviu says:

   astea sugerati ca sunt sursele? adica monica macovei, eba si cam atat. naivitate, prostie?
   informarea la nivelul angelei merkel se face pe multe cai. mult prea multe cai, astfel incat atunci cand se adopta decizia. nu mai e loc pentru improvizatii.
   mai scutiti-ne cu prostia asta, cum ca monica macovei ar fi sursa “dezinformarilor” carora le-a cazut prada intreaga elita politica europeana. nu tine.
   si da, seful parlamentului european a fost mai nuantat, dar a fost extrem de ferm si pe aceeasi pozitie cu ceilalti. in concluzie, putem intelege ca oricat a incercat “pictor vonta” sa-l abureasca, nu i-a iesit. in plus, acelasi personaj a solicitat tarilor europene sa nu ramana tacute in cazul romaniei. cred ca intelegi foarte bine nuanta.
   de fapt, toti stim deja, ca europenii taxeaza derapajele democratice ale actualei puteri. primele canale de informare si analiza sunt ambasadele, monica macovei poate sa faca un pic de zgomot, un pic de decor, dar ceea ce vine de la ambasada, reprezinta parerea unor profesionisti, angajati ai statului german, francez, olandez, etc. ei bine, parerea asta nu o schimba nici o mie de macovei sau ponta. serviciile externe sunt un alt canal si, in plus, lucreaza impreuna cu ambasadele, deci parerile converg.
   ambasadorul american s-a pronuntat inaintea europenilor si, pentru asta, nu a avut nevoie de macovei, doar e aici la bucuresti, vede si el ceea ce vedem toti.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 59. adakaleh says:

  Basescu si cu Ponta sunt in aceeasi oala…fac un joc de culise ,iar suspendarea presedintelui nu este decit o incercare de a face poporul sa uite potlogariile lui si de… ..poate a-l vota la alegeri anticipate din nou…….este singura lui sansa disperata de a se agata de putere……se mizeaza ca de obicei pe prostia poprului si lipsa lui de discernamint…care se datoreaza intoxicatiei cu stiri TV care multe sunt neindependente si servesc uneia sau alteia dintre tabere.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 60. Ana says:

  Joc pentru prosti

  Propun un joc pentru prosti, mai prosti decat prostii, destepti, intelectuali, telectuali etc. fie ei aplaudaci de stanga – reprezentata de USL sau aplaudaci de dreapta – reprezentata in acest
  moment de un singur om, Basescu. Sa numim acum mana stanga PUTEREA , mana dreapta OPOZITIA si trupul sa-l numim TARA.
  Sa presupunem ca sunt aplaudac USL si vreau sa-mi exprim euforia, sustinerea si bucuria aplaudand deciziille lui Ponta si Antonescu.
  Aplaud si-mi propun sa ascult sunetele pe care le produc palmele mele cand se lovesc ritmic. Tacere. Nu se poate, am surzit, imi zic.
  Aplaud din nou. Acelasi rezultat. Vreau ropote de aplauze, acum! insist pe un ton pruncitor. Nimic. Ce se intampla, ma intreb, in timp ce siruri de sudori reci imi curg pe sira spinarii.Incerc sa recreez gestul de a aplauda: pun mana stanga, aduc mana drrrreeeaaapttt… Nuuu, urlu ingrozit si gutural. Imediat, adevarul ma izbeste dur in fata, precum lovitura ciocanului lui Thor – imi lipseste mana dreapta! Cum, cand…
  Iata ce s-a intamplat: in lipsa creierului, care era topit de vremurile caniculare, mana stanga, considerand ca mana dreapta are degetele prea groase, e neindemanatica… in plus, i-a mai soptit si coltul stang al gurii ca i-a inlesnit degetului mic un post in Parlamentul European, poate si are toate motivele s-o taie din umar. Cu o taietura curat-murdara trupul este “usurat”, astfel, de mana care isi indeplinea partea ei de echilibru. Fiind in dezechilibru, pentru trup, simplul gest de a aplauda devine imposibil de realizat.
  Acum, fie ca suntem prosti, mai prosti decat prostii, destepti, intelectuali sau telectuali nu e greu sa observam ca intreg universul este construit intr-un echilibru perfect: bine si rau, feminin si masculin, yin si yang, noapte si zi, putere si opozitie… Fara acest echilibru ar fi haos. Prin evidenta acestor indicii, Universul aproape striga la noi aratandu-ne raspunsurile atunci cand trebuie sa luam o decizie si cand vremurile o cer.
  Bun, am ajuns intr-un moment al jocului cand trebuie sa-mi pun intrebarea simpla: vreau ca puterea absoluta sa stea
  intr-o singura mana, fara ca eu sa mai pot avea control asupra ei, sa fiu obligat sa-mi traiesc si incetez viata, dupa cum dicteaza mana – cu alte cuvinte… vreau regim totalitarist?
  Daca asta vreau, imi las mana dreapta taiata, im tai si piciorul drept, renunt si la ochi (ca e in plus, ocupa locul degeaba, polueaza…), si incerc sa fac lucrurile pe care le faceam in mod obisnuit. In acest moment voi imi urati mult succes!
  Nu, nu vreau sa pun puterea plocon in bratele unui grup care urmareste doar PUTEREA si care nu vor fi dispusi s-o mai lase din maini prea usor. Incerc sa le pun macar o piedica. Daca pentru a restabili echilibrul inseamna sa spun “NU” la referendum si acest lucru ma situeaza in tabara nr.1, imi asum locul cu credinta .
  La auzul hotararii, deloc imbucuratoare, mana stanga incepe sa se tanguie a jale, ca daca facea dreapta la fel, nu mai sarea trupul ca ars.
  Am sentimentul ca ar fi sarit la fel intr-o situatie similara.
  S-a spus despre Basescu ca este dictator, ca vrea sa detina intreaga putere si asta il face un pericol pentru tara. Cu putina vointa si deschidere a mintii nu e greu deloc nici pentru noi prostii sa analizam la cine a fost puterea in regimul Basescu.
  Sa analizam ca prostii, zic: in cei aproape 8 ani de regim basescian am avut guvern liberal, guvern democrat si acum social-democrat.
  Am avut o opozitie activa, cu voce puternica cat s-o auda toate babele surde de la Cuca Macai. Am avut mai multe caderi de guverne si chiar 2 suspendari de presedinte.
  Teoria Basescu-Dictator nu sta in picioare nici daca o legi de gard, ii pui proteze si o sustii in carje.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • vadim tudor popescu gopo says:

   comparatia e foarte plastica. deci stanga exista si e cam haotica, iar dreapta e doar un deget mare si gros. pai din impreunarea astora numa aplaudat nu iese.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 61. ionut says:

  deducere de 2 eurocenti grecesti ai facut mister!
  slugarnic pdl trebuie sa te semnezi nu A. M.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 62. Domnule !!! Românii nu sunt proşti .Cărtărescu a afirmat că ,,epoca băsescu a apus,,În lista băsiştilor aţi uitat un nume …patapevici .Cât despre domnul ,,bâzdâc,, când io strigam în Piaţa Universităţii ,,jos neocomunismul,, dânsul a preferat să fie ministru ….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 63. BOgdan says:

  EXCELSIOR !!!!
  Din partea cealaltă, cei de mai sus sunt contraziși de: nici un politician european de marcă, nici o publicație străină de marcă, de Mircea Badea, de Ciutacu, de Radu Tudor, de Dana Grecu, de Ciuvică, de Gâdea, de Roșca Stănescu, de Cornel Nistorescu, de Victor Ciorbea, de Ursu, de Oana Stancu și de mulți alții. Și la această listă aștept, desigur, completări.

  Eu cred ca ai enumerat destule jigodii :)) Thumbs down pt zdreanta de MIRCEA BADEA!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 64. Mockito says:

  Bey USLamistilor, intre Basescu si foamea, umilinta, rusificarea care va asteapta in cateva luni daca mergeti pe mana lui Voiculescu, voi alegeti ultima varianta? Intre progresul Romaniei, sustinerea ei de catre Germana, Franta, Anglia, USA, voi alegeti rusificarea lui Marga? Cat de indobitocit trebuie sa fie cineva sa creada ca Antonescu e liberal si ca Ponta merita o sansa…cand toata Europa si lumea civilizata i-au trecut deja in categoria retardatiilor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 65. Andreea Pană says:

  Prost esti tu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 66. urson says:

  Si Hitler era sustinut la vremea lui de cancelariile occidentale, ca si Stalin. Asta e tara noastra, nu a lor.

  Referritor la statistica: sunt 3 metode de a spune minciuni – a) a spune minciuni, b) a spune adevaruri partiale, 3) a prezenta statistici.

  Statistic vorbind numarul pi=3.14 este un numar rational, si doar o minoritate afirma ca este un numar irational si chiar transcedental.

  Apoi, poate ca cei mari din UE ce il sustin pe Basescu poate chiar au interese: $ se prabuseste, euro la fel, sistemul economic mondial e prragul colapsului… Money as Debt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 67. victor L says:

  Io as mai adauga la “Din partea cealaltă” si citiva comentatorii la articolul aci de fata.
  Doamne, dar multi mai sint. :P
  Deci, incepeti cu @ mcc si adaugati ;)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 68. Petre Tutea spunea: “…după alegerile din 20 mai 1990, care i-au readus pe comunişti la conducerea ţării: Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci treisprezece ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare…”.

  Tot el mai spunea cu alta ocazie:
  “În principiu, am certitudinea invincibilităţii poporului român; şi că, aşa cum a ieşit din impas cu Ceauşescu, va ieşi din orice impas. Aşa cum a făcut Unirea Principatelor, împotriva a trei mari puteri, otomană, austriacă şi rusă, şi a făcut unitatea înaintea Unităţii Italiei… E atât de viguros neamul ăsta al nostru, că nu mă îndoiesc că virtuţile îl scot din impas. Asta e certitudinea mea. Istoria lui îmi dă argumente în sprijinul credinţei mele că poporul român nu poate fi înfrânt.”;

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 69. andy simplu, anti moga says:

  sunt si in tabara cealalta oameni mai buni decat badea si ciutac: zoe petre, dan haulica, cred ca serban foarta, cred ca dorin tudoran, liviu ioan stoiciu, tre sa mai fie destui.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 70. Nea says:

  Şi eu sunt în prima tabără.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 71. Liviu says:

  Bravo, dom’le! Deci se poate! Ma abonez…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 72. Alex says:

  Ai dreptate cu un lucru si te înşeli amarnic cu altul. Te înşeli cand ne consideri pe toţi proşti si ao dreptate cand spui ca tu si anturajul tau sunteţi.

  Ar fi cazul fie sa te documentezi înainte sa scrii, fie sa ii laşi pe alţii care ştiu să o facă.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anything says:

   Pentru cei care il sustineti pe Basescu nu mergeti la referendum pe 29 iulie:d sa vedem USL-ul daca aduna 9 milioane de comunisti sa iasa la vot:D

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 73. Gec says:

  Bai fratilor, optiunile politice sunt niste treburi EMOTIONALE care nu se schimba prin logica. Nu va mai certati degeaba, nimeni nu se razgandeste, fiecare o stie pe-a lui si e surd la restul.

  Hai noroc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 74. Toti cei ce vor sa sustina democratia in Romania trebuie sa se prezinte la vot si sa voteze impotriva demiterii Presedintelui ales.
  La acest referendum nu Basescu este cel ce se afla in dezbaterea populara ci DEMOCRATIA din Romania.
  Nu este vorba nici despre Ponta si nici despre Basescu, nici despre USL si nici despre PDL, veti putea sa va exprimati convingerile sau afinitatile politice la alegerile nationale din toamna, acum trebuie sa spuneti NU incalcarii Constitutiei si a Democratiei prin refuzul demiterii Presedintelui ales.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • pastel says:

   Minti! Totul este, a fost facut constitutional. CCR si-a dat verdictul. Sau faci pe nestiutorul. Referendumul alege. Vai de pilea voastra de mincinosi: basescu, anastase, oltean, etc, si multi altii ca tine!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Incearca sa te racoresti si sa te linistesti inainte de a comenta un subiect, mai calm si mai civilizat. Esti foarte categoric si ma jignesti acuzandu-ma de minciuna cand ar trebui sa-i acuzi pe Ponta, Antonescu si cei de-o seama cu ei de acest pacat. Credeti ca daca Parlamentul a decis abuziv suspendarea Presedintelui ales iar Curtea Constitutionala a luat act de aceasta decizie neconstitutionala, va da dreptul sa considerati acest abuz legitim ?. Presedintele nu a incalcat GRAV Constitutia, Toate abuzurile si incalcarile democratiei si bunului simt vor fi legitimate prin votul popular de la referendum? veti lasa aceasta clica sa ne conduca tara? Daca Romanii nu vor pune acum piciorul in prag refuzand demiterea Presedintelui, ne putem astepta ca la fiecare schimbare a majoritatii in Parlament sa nui se ceara sa revalidam si Presedintele doar pentru ca noua majoritate nu-i place de el. Asta daca nu vom ajunge (poate ca deja suntem :( ) sa proslavim din nou partidul Stat, unicul. Minciuna si dezinformarea sunt la ele acasa la USL, UDMR, UNPR .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 75. Florin Toader says:

  mantog, vezi ca ai un unchi care, in curand, o sa si-o ia la caca in parnaie (daca nu cumva deja a facut-o, dar tu stii mai bine). provenind din asemenea elitiste emisfere, nu cred ca erai cel mai in masura sa scrii articolul asta. capisci?
  P.S. : MULTA MUIE USL! VOTATI DAN DIACONESCU, DACA VRETI SA FIM SALVATI! SAU VADIM! SAU CE VREA PULA VOASTRA! SAU LUATI-V-O LA LABA, CA INDIFERENT CE VOTATI (SAU NU) TOT CRETINI RAMANETI!
  P.P.S.: vezi ce misto e sa n-o arzi in sclavagisme? le dai muie la tuturor si gata…
  P.P.P.S.(?): si nu te mai lamenta toata ziua cu ingratitudinea profesiunii tale, ca nu ti-a bagat nimeni pula-n gura obligandu-te s-o alegi (asa sper, cel putin). vad ca te transformi, din zi in zi, intr-un fel de andreea pora cu pizda.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 76. Fisss says:

  O carte si mai buna pe aceeasi tema: “Tradarea carturarilor: de Julien Benda…. Cam cite injuraturi si-a luat omul asta de la “intelectualii” epocii, fie ei marxisti, fascisti sau bagatori de seama in ale politicii?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 77. Alex says:

  ai dreptate prietene, mi-am pierdut timpul citind prostia de mai sus. si nu pentru ca sunt prost, ci pentru ca am fost destul de destept sa plec din tara ca sa nu mai am de-a face cu prosti ca tine. ai tratat problema cu fix aceeasi superficialitate care a adus romania in starea in care este.
  pe vest il doare la basca despre ce se intampla in romania in general. micile si numeroasele transgresiuni ale puterii pdl-base au trecut picatura cu picatura pe sub radarul vestului pe o perioada prea lunga. ele nu sunt cu nimic mai putin decat marea transgresiune a usl care se vede si din spatiu. in acest caz, vestul a trebuit sa ia o pozitie, singura pe care putea sa o ia.
  asa ca nu te mai uita numai in gura vestului, ca ei nu stiu tot si si daca ar vrea sa zica altceva (ceea ce nu e cazul), tot asta ar zice. asa ca iti propun sa gandesti tu in loc sa lasi pe altii in locul tau, pentru ca exact asta te-a adus aici, prostule!
  ps: pentru cei care se grabesc sa discrediteze pe motiv de “capsunar”, fac acelasi job de birou aici cum faceam si in romania, doar ca sunt mult mai bine platit, si nici macar nu sunt in spania. sic!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 78. Gadea primise si o lectie de la MRU, tot nu s-a linistit: http://www.youtube.com/watch?v=BFCcqmxJCCs

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 79. anti, zis si ghita contra says:

  “Adevărul e că și eu sunt cam prost și insuficient interesat”…deci esti basist. BAH intelegiti odata, in ’89 au murit tineri pentru democratie, asta inseamna liberatatea presei, nu-ti place de gadea, oana stancu sau badea…schimba canalul, oftica vostra e bazata pe audiente…ceea ce basestii nu vor avea niciodata…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 80. ILIE TECUTA says:

  Eu cred cu tarie ca acest popor nu e prost, prostit poate… Si mai cred ca noi cei multi vom sti sa alegem pentru copii nostrii. Nu se poate ca o natiune intreaga sa mearga pe mana unor hoti, mincinosi si lasi dupa ce au
  furat ca-n codru. Trebuie sa credem in judecata de bun simt a celui de langa noi. In joc, nu este un om ci viitorul nostru si al copiilor nostrii, multi ani de aici inainte. Vreau cei ce vor veni dupa noi si care ne vor judeca intr-o zi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Cristi says:

   unde esti tu tepes doamne.
   ca punand mana pe ei
   sa-i imparti in doua cete…
   ………….
   si sa mor de mai stiu versurile, dar ideea e aceeasi… da’le foc…l’am impuscat pe Ceausescu fara proces fara nimic…nu putem face la fel si cu jigodiile actuale?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 81. Ajax says:

  Mai e un aspect: mai ţineţi minte imaginile de 10 secunde, pe care Antena 3 le difuza în buclă, cu Băsescu ignorat în Europa de marii lideri continentali? Atunci ăia erau Dumnezei, acum sunt nişte hahalere.

  PS – pentru cei ce s-au identificat drept proşti, să le explicăm că bucla e un procedeu tv prin care o imagine scurtă este reluată de un infinit de ori. Aşa că, băieţi, Băsescu nu a fost ignorat timp de 10 ore la Bruxelles, ci doar vreo 10 secunde, aşa cum spuneam…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 82. Bogdan says:

  Prietene, tot respectul il ai din partea mea, si cu siguranta cineva pe langa mine te mai respecta. Mult succes. Sa razi asa de bine, toate bune! Si sper sa ne desteptam, macar ca natie, daca nu ca si indivizi. E cam imposibil, dar sper.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 83. Coco says:

  Incredibil ce basisti ordinari sunt baetii de la Kmkz – manipulare de ultima speta. Pai cand a zis domn’le presedintele PE sau The Economist sa votam impotriva suspendarii lui Basescu? Ba chiar de cand e CTP in “tabara” lui Basescu? Ar trebui sa va fie rusine bai baieti – sunteti doar niste amarati de prestatori de servicii abonati la pupat in Base..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 84. Eu vreau sa am libertatea sa gandesc critic, sa compar faptele, nu sa le rumege altii pentru mine si sa-i urmez pe acestia, indiferent care ar fi numele si functia lor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • andrea says:

   “si in 2 temniti large cu de-a sila sa-i aduni..”
   pe toti, inclusiv Plesu, liiceanu, patapievici, ponta, iliescu-toti romani de vita veche:tot ce-n tarile vecine e…..? si starpitura…….tot fanarul,toti ilotii…..si formeaza patriotii. vorbiti prea mult, fratilor. fapte,nu vorbe

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 85. Gweb662 says:

  Asa daca majoritatea hotilor din USL si PUNR au facut front comun cu hotii, ce poate face Basescu sau Anastase..?Mai stau si ungurii la colt sa vada cine invinge… Oare toti europenii chiar si USA nu vad ce se intampla?
  De ce ne miram ca toti fii de comunisti, urmasii lui Iliescu vor vota cu USL?Daca prostimea si lingaii si progeniturile comunistilor vor sa conduca numai ei, atunci tara merita asta.A..s-au suparat profesorii ca primesc banii pe cat muncesc si nu mai pot fura cu meditatiile…sa munceasca la fel ca afara, cu 8 ore pe zi si trei saptamani vacanta, nu trei luni si zi metodica pe saptamana.Bugetarii, primaria din Breaza- Prahova avea pana in zece angajati, stiti cati sunt acum intr-un palat..numai doua sute, presupun ca nu Basescu ia adus acolo…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 86. boralea says:

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Apelul_la_autoritate

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • autovehicul german BMW.
   autovehicul rusesc Lada.

   politica vest-europeana.
   politica ruseasca.

   nu e nici o manipulare aici, sunt adevaruri care se sustin singure.

   manipulare prin parazitarea unui simbol pozitiv puternic este cand un criminal in serie face poze cu un bebelus in brate si pe prezinta la proces, drept dovada ca e un om de treaba.

   asadar, plimbati ursul.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 87. Cristi says:

  gata ma…pana aici… tara de saracii si de smecheri de mana a 2′a…care se dau smecheri ca iti iau tie berea din mana…sunt satul de asta…sunt satul de slugaricism… sunt satul de ordine de la UE care sincer sa fiu,. ne cam dau mUE de ceva ani incoace… sa nu uitam de unde incepe constitutia… Romania este o tara independeta, democratica si…. uite ca vine marea mUE sa ne dea ordine cum sa ne ocupam de tara, Frate…noi nu vrem sa intram in rahatul vostru de UE pana nu ne ridicam pe picioarele noaste…sau ati uitat de coincidentele gen avicola timis sau de comtim cum ii ziceam inainte

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 88. cristi says:

  dupa mine ambele parti sunt mincinoase. USL si PDL sunt impreuna de cacao.

  dupa acest articol nu voi mai intra niciodata pe kamikaze. ma asteptam ca macar aici sa nu se ia bani pt a se scrie articole “frumoase”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 89. John Nash says:

  lasa-ma sa ghicesc: esti filolog… de asta logica ti-e straina..
  exista un principiu pentru nefilologi care se cheama “gigo” – garbage in, garbage out..
  ma rog, cred ca-mi bat gura de pomana…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 90. cruduc says:

  Priviti cu atentie clasa politica romaneasca si incercati sa deslusiti un singur personaj pe care , cu mandrie, l-ati desemna sa va reprezinte in Europa si in lume. Veti constata, exceptand situatia in care sunteti partizanii unei grupari anume, ca nu exista un asemenea personaj, cel putin nu la varf, nu acolo de unde sa se poata face vazut si auzit. Puneti la socoteala apoi cele doua cai prin care se poate accede in politica – pupincurismul de lunga durata si/sau banii ( nu putini ) si veti constata ca 20 de ani de aici inainte clasa politica va ramane aceeasi. Lasati la o parte discursurile demagogice despre democratie ale reprezentantilor Europei ( ca sa nu mai vorbim de S.U.A ) , Europa va accepta ceea ce voteaza majoritatea. Exercitiul democratic cel mai de pret, pe care ,de altfel, il avem la dispozitie, este schimbarea. Folositi-va de acest exercitiu, iesiti in strada si amendati derapajele, schimbati guvernul o data la sase luni daca este nevoie, mai devreme sau mai tarziu vor inceta furturile pe care le-au practicat toti pana acum, fara exceptie, si le vor practica in continuare cei care vor veni. Putem insa sa facem ceva, sa-i schimbam atata de des incat sa nu mai apuce sa fure. Poate fi de folos, cel putin asa cred. In ceea ce priveste injuriile, pe care le-am citit printre comentarii, nu-si au rostul , in principiu daca vreun comentariu apartine unei autoritati in domeniu, acesta (comentariul) nu are nevoie de suportul unui limbaj bulevardier, pentru comentariile neavizate sigur e nevoie de un mic suport, asa ca, frati romani, daca nu stiti despre ce vorbiti, injurati!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 91. dana says:

  Mai sa fie!
  Nu exista cale de mijloc in ideea unora. Desteptii, din jurul numelor pompoase, si prostii care nu se regasesc in jurul lor. Nu esti destept daca nu ai nume pompos.
  Domnilor cu nume pompoase, mai stim si noi prostimea despre manipulare. Exista mult snobism, vis-a-vis de cum sunt pomposii si prestigiosii.Trebuie sa inteleg ca trebuie sa dai dreptate unui pompos. Cu ce este mai bun CTPopescu decat Ciuvica? De atata lichelism, Liceeanu, a devenit el o licea, facand politica. Atat de intoxicata este tara, incat totul se rezuma la politica, si care mai de care ies sa-si dea cu parerea. Parerea este partizana, constiintei lui…si cum constiinta este data de existenta, adica trece prin stomac…..fiecare cu interesul. Publicatiile astea pompoase, ce parere au despre separatia puterilor in stat. Totul este dominat de Basescu. De ce? Pai, tocmai fiindca este la ….butoane! Dosare numai pentru unii, plagiate numai pentru unii…si altele numai pentru unii. Legea este pentru toti, sau legea este numai pentru ciuruiti? Avem ochi sa vedem si urechi sa auzim , noi prostimea care nu avem nume pompoase. Eu, o oarecare Dana, o sa votez la referendumul “loviturii de stat”, ca Basescu sa fie demis. Da.Pentru ca nu ma intereseaza snobisbul unora, chiar imi creaza greata! Chiar daca au nume pompoase!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 92. io's roman says:

  M-am saturat de pareri. Pana la urma faptele conteaza.

  Organismele europene, publicatiile prestigioase si personalitatile mentionate de dvs iau atitudine fata de incalcarile regulilor care le-am creat singuri. Asa au facut-o si cand Basescu le-a incalcat, atunci insa ati trecut cu vederea. Se pare perspectiva a ce se intampla va cam lipseste.

  Avem niste reguli si le incalcam cu dezinvoltura. Avem politicini si ii toleram ca sunt “prea puternici ca sa facem ceva”. Pot continua la prea mult cu astfel de chestii ca sa mai conteze. Ideea principala: ne lipseste coloana vertebrala; in momentul in care trebuie sa ne asumam raspunderea pentru ceea ce suntem platiti la leafa sa facem lasam pe altii sa ia atitudine pentru noi; in momentul in care trebuie sa facem ceva ne luam prea mult dupa parerile altora, asa cum ai facut si tu acum.

  Scrie despre fapte ca de gandit putem sa gandim si singuri.

  Sa auzim de bine romani!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 93. Marta says:

  Nu stiu unde vom ajunge ajunge cu atata lume care judeca lucrurile fiecare dupa interese,dar daca si-ar sti macar interesul………, este greu sa convingi capete inversunate,fiecare judeca dupa ce mi-a luat sau ce imi dau astia care vor veni, dar se vor convinge …….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 94. AMA_BYE says:

  esti penibil mantog!!!!!!!!!!!!!! Ce faci dupa ce pica basescu? Ar trebui sa-ti cauti de lucru de pe acum. Te agati de unii pe care ii cunosti probabil din auzite sau dupa firmiturile pe care ti le arunca. Nu stii ce sa mai faci si te-a apucat talentul cu scrisu. Sai linistit, esti prea mic pentru un razboi asa mare…….nu te pune cu POPORUL. Ce incerci tu sa faci? Dar cine stie de tine?! Esti un minuscul, iar pe basescu l-ati micsorat de tot, voi lingaii.
  Daca iti taia si tie din salariu si continuai sa-ti faci treaba bine? Prosti zici, dar nu uita mantog, sunt multi-multi! Chiar crezi ca poti fi formator de opinie?
  Coboara cu picioarele pe pamant………..apuca-te de ceva serios!!!!!!!!
  Eu voi vota pentru DA, DA, DA- jos basescu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Tu, mantog, ajuta-l sa-si duca bocceluta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poate aduce flota acasa. Mantog, mantog, mai baiatule, stai linistit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 95. tiberiu Jakab says:

  ai inceput cu o mare eroare logica. cele doua afirmatii exclud sa spuna ambii adevarul, insa nu exclud sa minta amandoi :))

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 96. Aurel says:

  Stai prost de tot cu logica amice!!! Dacă tot zici că ești prost ai grijă să nu rămâi mereu așa! Că doar cine se aseamănă se adună. Tu semeni cu EBA!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 97. Lia Pop says:

  Ca sa poata judeca cei sus numiti ar trebuii sa traiasca citeva luni sub regimul lui base.Ma refer la toate comisiile si presa sus mentionata.Nu pun pret pe comentariile domnilor ei s-au aplecat dupa cum bate vintul.Cred ce spun cei de la antena 3 pentru ca nu m-au dezamagit niciodata. Va cred ca voua nu va place adevarul va deranjeaza!De prost esti prost tu singur! Iar base sa nu se cramponeze de putere.De ce ii este frica tot nu va scapa peste citeva luni sau doi ani.Acest articol este plin de ura si de venin ca si sufletul vostru.In nemerbicia voastra uitati ca poporul este suveran si ca dragoste cu sila nu se poate.Spune-tii asta si lui base!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 98. cruduc says:

  “Every man has a right to be wrong in his opinion.But no man has a right to be wrong in his facts” spunea Bernard M.Baruch. Pana una alta noi, cei multi, suntem cei cu opiniile, deci nu prea avem cum sa gresim avand o parere sau alta, de gresit insa gresesc mult cei pe care ii comentam astazi aici, si o fac de 22 de ani incoace, din pacate. In aceeasi logica, nu vad nici un rau in a ne exprima opinia in 29 iulie. Nu pot sa nu observ ca miza pare foarte mare, poate chiar este, insa e simplu exprimabila, il vrem sau nu pe Basescu? Asa ca alegeti dintre cele patru variante:da, nu, vot anulat, neprezentare, nu aveti cum sa gresiti exprimandu-va opinia. In ceea ce il priveste pe dl. Mantog ar trebui sa fie putin atent in demersul sau logic, cata vreme nu e exhaustiv in crearea listelor pro si contra devine partizan, iar in calitate de formator de opinii, fie si pt.un restrans grup de oameni, a omite se califica la categoria fapta, deci opinia dumnealui poate fi considerata o greseala, mai ales atunci cand vrei sa lasi impresia de impartialitate si de fapt nu e asa. Corect ar fi sa va declinati favoritul politic inainte de a face afirmatii domnule Mantog! Sa traiti bine!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 99. klaus says:

  Pentru prosti:
  Suspendarea a fost posibila doar prin tradarea unei parti din servicii… Tradare care a costat FOARTE MULTI BANI ! … Stransi prin contributii… primii pe lista : patriciu ,voiculescu, nastase, bitner, vantu, hrebenciuc, etc.. dar si mazare, voicu, oprisan…Reiese clar…destul de clar – pt uslisti… ca eliminarea lui base nu are legatura nici cu guvernarea si nici cu politica externa si nici cu tara… ci doar cu rezolvarea unor dosare… Dictatorul basescu ??? Cate televiziuni si ziare au fost inchise pe vremea lui base…desi il injurau si denaturau non stop ??? Dar pe vremea lui nastase ???… Cine stie un parlamentar sau om de afaceri sustinut politic care a fost condamnat pt coruptie pe vremea lui nastase ??? … Eu nu stiu niciunul… desi coruptia era politica de stat… basescu a furat ??? … Hai sa ne aducem aminte de cele peste 6 000 de privatizari ale lui nastase… intre care petrom,bcr,arcelor galati,imgb, contractele paguboase cu bechtel, fregate cumparate la 8x pretul… vorbea cineva de udrea si videanu… macar a ramas ceva in urma… ati uitat de toti taraii , mischii, oprisanii, culitii mazarii hrebenciucii tenderii bitnerii ???… Probabil ca pt idioti 8 ani e prea mult si memoria lor nu rezista la socuri atat de mari… nu uitati totusi ca uslul are si puterea legislativa…prin tradarea unor parlamentari corupti cu frica puscariei… si puterea executiva …prin guvernul condus de un impostor mincinos copil de securist… Au asadar tot ce le trebuie pt a conduce tara… dupa bunul plac…sau promisiunile facute in opozitie daca vreti… cu toate astea nu fac altceva decat sa intre cu bocancii prin constitutie si singurul tel e sa scape de base… asa cum varanul sef securistul voiculescu spunea intro emisiune inca se acum trei luni … Numai niste idioti avortoni …gen admiratori gadea si badea nu ar putea sa vada asta… Daca base ar ramane presedinte nu ar putea sa influenteze politicile interne sau directii economice dar probabil ca ar putea sa sprijine putin justitia sa nu stearga uslul pe jos cu ea cu ea… In rest, daca sunt romani mandri sa fie reprezentati de un repetent turnator care in toate viata lui a muncit 3 ani ca prof suplinitor in tulcea… compara asta din punct de vedere profesional cu un comandant de petrolier… si de un copil de securist crescut de unul care si – a vandut tara bucata cu bucata, un impostor mincinos si fudul… vezi masterate inventate si doctorate plagiate care l-au ajutat ani la randul sa se catere pe scara incompetentei… Atunci sa voteze DA pt suspendarea presedintelui… care cica ar fi incalcat grav constitutia…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 100. Sever Voinea says:

  Il iubesc pe domnul traian si pe dvs domnul moraru va apreciez pentru ca aveti ceva care da un spirit de hiperclasa si burghezie de puduar tuturor ciomegilor si carterilor!!!! cine e cu mine sa vada videoul pe youtube!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=GOYN2_WbiMo&feature=related

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 101. radu says:

  Voronin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 102. Marian says:

  BASESCU A DAT TOT CE A PUTUT IN TOTI ACESTI ANI 8. De ce ar schimba ceva la el in bine in cei mai ramane din mandat?
  Gata… CAZE CLOZ … vorba avansatilor din vremea lui.

  AAAA…astia nu sint mai breji. Ok …Ne luam si de ei
  DAR ACUM SE DISCUTA DESPRE BASEEEE, nu despre ALTUL.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Comment says:

   Totuşi recunoşti că a “mai rămas ceva din mandat”? Ei bine, aici e problema, trogloditule! Mandatele trebuie duse până la capăt, de asta ne iau europenii la ştangă!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 103. Ionel says:

  Acest articol este tocmai bun de sters la fund dar cum e online nu se poate. Pe principiul scriem sa ne aflam in treaba sau sa facem trafic. De ce ziarele din afara scriu despre Romania negativ? Nu cum cumva din cauza europarlamentarilor care au defaimat Romania in ultimul hal? O lovitura de stat si atac la statul de drept este atunci cand se alege democratic prin alegeri? Avocatul poporului era cumva pus pe viata acolo? Este atac la statul de drept fiindca nu iei in calcul o mana de oameni (CCR) care nici macar nu sunt juristi dar ei sunt judecatori? Daca esti publicatie strain nu inseamna ca esti Dumnezeu. Nu uitati ca asa cum partidele din Romania au presa la fel si partidele europene au presa si subiecte trimise. Sunt interese foarte mari cu romania si nimeni nu vede asta. De-a lungul istoriei, de cate ori Romania a vrut sa se ridice din noroi, statele europene au tras-o inapoi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Comment says:

   Tovarăşe iliescu, dacă îmi permiteţi să vă spun “ia pula”?
   Europarlamentari care au vorbit negativ despre Ro. şi au ajuns miniştri? Rovana Plumb, astă-iarnă:
   http://www.ziare.com/rovana-plumb/stiri-rovana-plumb/usl-va-cere-rezolutie-impotriva-romaniei-in-pe-posibile-sanctiuni-1146265
   Ce alegeri au avut loc? Locale? Ce au primarii cu preşedintele? Dacă erau măcar alegeri parlamentare şi preşedintele nu ar fi numit un orim-ministru de la partidul majoritar, DA, mergea o suspendare, dar aşa… ce alegeri, tovarăşe?
   Ziarele străine sunt mai greu coruptibile (nu imposibil, totuşi, dar de ce n-a reuşit şi useleul?)
   Ah, ultima e bună: să înţelegem că România vrea să se “ridice din noroi” încălcând legile fundamentale ale statului şi principiile democraţiei? Brava, Ilici! Eşti tare! Încă un mandat! (al cincilea?)

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • grigore adrian says:

   antena 3

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 104. sanda says:

  Noi ca popor suntem violati de 20 de ani in drepturile noastre si nu i-a pasat nimanui, macar daca e sa ma violeze cineva sa fie unul tanar, frumos si destept, nu unul care sa puta a prostie, tuica, nespalat si sa injure razand ca ultimul marinar….Am si eu acest drept? DA . Si mi-l voi exercita!
  Pacat de intelectuali de talia lui Plesu ca se prostituiaza, pentru un pumn de tain se vand ca ultima……pe centura dar din pacate se vand pe bonuri de masa trase la Xerox….MARE PACAT DAR NU MAI SUNT DE MULT ETALOANE…, ma bucur ca Eu pot disocia OMUL de OPERA, Felicitari intelectualului Plesu si rusine stergatorului de parbriz Plesu…!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 105. sanda says:

  L-as intreba pe distinsul Plesu daca a auzit vreodata de Octavian Paler care desi il sprijinise pe Basescu si-a asumat acest lucru si s-a dezis facand mari predictii care din pacate s-au confirmat mai tarziu cu cine este si ce va sa fie BASESCU. Pentru mine Octavian Paler conteaza mai mult decat toti cei enumerati de Plesu…
  N-o sa cantareasca niciodata in balanta vietii mai mult un marinar decat un judecator… indiferent de rezultate!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 106. nae says:

  Naturally, the common people don’t want war, but after all, is the leaders of a country who determine the policy, and it is always a simple matter to drag people along whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. This is easy. All you have to do is to tell them they are attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger… It works the same, in every country… – Hermann Goering – Hitler’s Reich Marshall at the Nuremberg Trials after WWII

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 107. Ovi says:

  oi vota DA demiterii pentru ca:
  1) TB si PDL-ul mi-au umblat si taiat salariul
  2) TB si PDL-ul le-au umblat si taiat din pensiile batranilor mei.
  3) nu vreau sa se mai repete punctele 1 si 2
  4) mojicia si mai ales aroganta cu care prefectul PDL mi-a vorbit vis a vis de 1 si 2
  5) diletantismul si semi democratia pe care l-a practicat PDL-ul din 2008 incoace
  6) incalcarile grosolane chiar si la nivel declarativ ale constitutiei de catre TB.
  7) masurile sociale egale cu 0 luate de PDL in ultimii ani de criza.
  8) urasc USL-ul in aceeasi masura ca si PDL-ul pentru ca dupa 89 nu au fost in stare sa gestioneze aceasta tara asa cum trebuie.
  9) as vrea sa il vad condamnat pe TB asa cum a fost si Ceausescu pentru genocid mascat contra propriului popor.
  10) vreau ca intreaga clasa politica sa aibe teama de popor si ca orice actiune indreptata impotriva poporului sa fie aspru sanctionata si pedepsita.
  11) suntem republica PARLAMENTARA si nu PREZIDENTIALA si pentru ca separatia puterilor in stat sa fie respectata.
  12) vreau sa imi pot creste copilul in liniste si in conditii umane
  si ar mai fi multe multe altele…
  Este deranjant ca USL-ul este ca si clasa politica cea care a initiat tot ceea ce se intampla…dar intrebarile mele catre voi sunt : Cine altcineva ar fi putut sa actioneze? UDMR?UNPR?Minoritatile…sau mai bine ramanea asa ca si pana acum nu? Ne mai lua d-l TB inca un 5-10% din salariu…mai baga in pamant cateva sute de pensionari…
  Dupa cum observati scena europeana nu sta prea bine au inceput revoltele in spania,italia este ca un butoi cu pulbere , grecia la fel , portugalia nu mai are mult , franta a anuntat clar ca renunta la austeritate…lipseste doar scanteia…
  nu vi se pare suspect ca numai Germania sta la cutiuta si nu zice nici malc?
  Dar putini din voi stiu ca de fapt Germania si-a atras 65% investitori din Asia cea fara de criza…si tot putini stiu ca de fapt acel pact fiscal nu reprezinta altceva decat o forma mascata de comisionare a tot ce inseamna investitii straine din afara Europei de catre…ghiciti cine? madam Merkel si Partidul Popularilor Europeni.
  Daca este cineva vinovat pentru tot ce se intampla in Europa atunci Germania este acest cineva. Germania nu face altceva decat sa se razbune in mod economic pe tarile europene care i-au creat probleme in timpul celui de al 2 lea razboi mondial…dar nimeni nu va recunoaste acest lucru…

  Scuzati-mi divagatiile si prostiile pe care le unii din voi vor crede ca le debitez

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • grigore adrian says:

   Dv nu stiti cine sunteti, angajat la stat, obligatoriu asistat, fara putere de a duce o viata pe propiile puteri intelectual combative ale unei societati capitaliste, or va este frica, or asta e formatul mostenit.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Comment says:

    De unde atâtea puteri intelectual combative? Nivelul lui, de învăţător cu facultate la distanţă (Spiru Haret) e arătat de “umblat si taiat”…
    Elucubraţiile în 12+ puncte sunt uşor demolabile, mai puţin puncele 5) şi 6), căci aroganţa şi incompetenţa au dus de râpă guvernarea Boc… Da’ văd că vin ăştia din urmă cu enşpe miniştri la educaţie, ceva de speriat! Echipă guvernamentală mai habarnistă decât asta actuală cred că doar în guvernul Petre Roman I să fi fost, dar şi ăia mai aveau experienţă de pe vremea tovarăşilor!
    Consideraţiile auguste pe politică economică externă sunt produsul dvs. propriu sau le-aţi văzut la OTV? Aproape că aţi putea să vă faceţi / plagiaţi o teză de doctorat cu treaba asta, tovarăşu’ Ovi! Spor la muncă!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Ovi says:

     Prin natura serviciului am avut ocazia de a avea sub ochi si in mana acte ce atestau clar doleanta unor investitori din China in Romania pe partea de autostrazi si infrastructura , tot ceea ce cereau la schimb era drepturile de administrare pe 15 – 20 de ani.
     Asigurau timp de 2-3 ani circa 150 000 de locuri de munca , dupa care ramaneau circa 75 000 in mod constant pentru lucrarile de administrare.
     Au fost refuzati datorita….normelor UE … orice investitie extra comunitara intr-o tara din UE
     necesita girul si aprobarea UE… se poate numi asta normalitate?
     Adica domnilor ca sa sintetizam mai pe intelesul tuturor…
     vine chinezul X si va construieste casa si va cere la schimb sa ii platiti chiria Z timp de 15 ani
     dar vecinul Laszlo sau Fritz se opune si zice ca trebe sa va dea aprobare ei…
     e normal asa ceva?
     asta e doar unul din multele cazuri care ne arata cum UE e pentru unii muma si pentru noi ciuma.
     Crezi ca este ceva OTV in faptele prezentate mai sus?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • Ovi says:

    Cazul meu in speta e unul atipic , lucram in mediul privat pentru o companie olandeza si datorita profesionalismului si faptului ca eram si sunt bun pe ceea ce fac am fost ofertat timp de 3 luni de zile in mod constant de catre stat , pana la urma in imensa mea prostie am acceptat sa trec din mediul privat la stat.(si acum imi pun intrebarea de ce am acceptat)
    Nu a fost un salariu mai mare dar m-a magulit si mi-a suras ideea ca pun umarul ,experienta mea , expertiza mea si cunostintele mele pentru ca sa fiu o rotita de calitate in cadrul angrenajului numit BUGETARI.
    Nu am beneficiat si nu beneficiez de comoditate asistata.
    Nu am fost un asistat ci dupa cum am spus mai sus o rotita care prin munca mea aducea statului servicii si bani si angrenam la randul meu alte rotite.
    Inapoi la acelasi loc de munca din privat nu a mai fost cale de intoarcere pentru ca in multinationalele vestice intri greu iar cand iesi pleci definitiv.
    Ceea ce consider eu o jignire si un comportament aberant al conducatorilor vis-a-vis de mine a fost si este faptul ca mi-au luat cei 25% din salariu pe nedrept.
    Existau si exista solutii economice pentru ca sa nu se umble la salarii sau la pensii dar nici PSD si nici PDL nu au vrut sau nu au stiut sa le aplice…au aplicat alte masuri de tip mafiot bazate pe interese conjuncturi si impotriva poporului.
    In categoria mea de varsta si experienta profesionala sunt extrem de putini cei ce cer sau au nevoie de asa zisa asistenta sau comoditate asistata.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 108. liviu Runcan says:

  Sa vedem cum stam cu statistica. Partea romana a echipei europene a fost de partea lui Basescu ( unii prin absenta, Pleasu scria despre un tigru scapat din gradina zoologica in saptamana cu pricina) si cand distinsul Basescu debita invective incalificabile de aniversarea regelui (ex regelui, cum doriti) Mihai. Dl. Plesu nu mai e omul din 1990. Dl. Liiceanu nu mai e omul de opinie care demola elucubratiile lui CTPopescu in vremea razboiului sirbo- NATO. Poate se considera bine reprezentati de Basescu. Demolarea guvernului, conducerii Parlamentului si suspendarea Presedintelui in pas alergator nu e de natura sa incurajeze pe nimeni care crede in democratie. Dar, sa ma scuzati, exact asta a fost mandatul dat de alegatorii celor de la putere.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 109. grigore adrian says:

  Pot sa plagiez si eu putin din articolul tau. AS vrea sa le trimit prietenilor mei acest exercitiu al tau de imaginatie ca fiind al meu, ar fi mult mai credibil pentru ei. Te rog frumos am s-a pun ” si nota de subsol, e genial.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 110. john says:

  Toti au interese. Eu o sa votez pentru demiterea lui Basescu, dar nu stiu daca o sa votez cu USL dincolo de asta. Prefer sa votez un independent sau canditat de la vreun partid ecologist daca am de ales. Dar Basescu nu, ne-a aratat destul.

  Totusi, cu toate mizeriile care se arunca in ultima vreme, niste realitati nu pot fi contestate de ambele tabere. In tabara PDL. e vorba un partid de corupti si incalificati, au furat foarte mult din banii statului, pana la nivelul la care pot fi acuzati de inalta tradare si subminare a economiei nationale. La asta se adauga masuri de austeritate tampite, lipsa de masuri de redresare a economiei, etc… Sunt atat de multe incat nu are sens sa le enumeram.

  Legat de USL, sunt convins ca Ponta a plagiat, ca si multi altii din toate celelalte partide din parlament. Pentru asta sper sa aibe decenta sa-si dea demisia dupa ce dispare Basescu. Daca nu o va face, eu ca cetatean voi face tot posibilul sa il sanctionez. Daca scapam de Basescu si PDL, exigentele trebuie sa fie foarte mari si avem nevoie de oameni publici imaculati, care sa nu poata fi atacati sau santajati, care sa fie preocupati de probleme de stat si nu de a raspunde in fiecare zi la atacuri din presa.

  Sunt de-asemenea convins ca procesul de desfasurare a suspendarii presedintelui a fost “legal” cum au fost “legale” o multime de mizerii facute cat PDL-ul avea majoritate in parlament. Adica legale pentru ca legea e gresita, dar profund imorale. Pentru asta, o bila neagra pentru USL, ca a ales sa lupte cu aceleasi arme murdare impotriva acestor corupti (poate altfel nu se putea, nu ma pricep, dar m-a dezgustat ca au folosit aceleasi arme).

  Si in ultimul rand tin sa punctez un lucru pe care acest articol FOARTE slab il ilustreaza perfect, si anume ca nu mai exista presa obiectiva. Tot ce e presa si abordeaza subiecte politice e ori proBasescu, ori proUSL. Si asta nu e bine, eu unul nu apreciez atacurile sustinute ale Antenei 3 (desi 99% din atacuri sunt justificate si vin cu argumente solide). Chestia e ca si aceasta problema a presei a fost generata tot de PDL, care actiunile din ultimii ani a facut imposibila o pastrare a obiectivitatii.

  La atatea lucruri ilegale, chiar periculoase pentru o democratie, e greu sa mai fii obiectiv, trebuie sa iei o atitudine. Nu sunt de-acord nici cu atacuri sustinute indreptate doar impotriva unei tabere, dar sunt ferm convins ca presa care il sustine pe Basescu o face pentru ca e platita sau are promisiunea ca va fi platita, in timp ce presa care e impotriva lui Basescu o face din convingere (convingere care duce chiar spre fanatism, dar e moral comparat cu a scrie mizerii avand promisiuni de a fi rasplatit pentru ele).

  In concluzie, sunt multe argumente si pro si contra, sincer simt ca nici un om normal nu ar putea sa il mai sustina pe Basescu, indiferent de plagiate si de reactii internationale (pentru cine nu l-a prins pe Ceasca, aduceti-va aminte ca Ceasescu a fost puternic sustinut din afara pana sa isi piarda sustinerea propriului popor, moment dupa care si tarile straine s-au intors 180 grade si l-au facut anarhist si dictator).

  Ramane doar sa votam, fie ca e Da sau Nu, pentru ca un lucru absolut de neacceptat e sa stai acasa. Asta e lucrul care ma enerveaza cel mai rau la PDL, ca ii fac pe cei de la USL comunisti, dar ca ei sunt cei care, intr-un stat democratic, indeamna oamenii sa nu iasa la vot.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Comment says:

   Johnny-boy, am o întrebare pentru tine, una simplă, ne-uselistă, ne-băsistă:
   Cum şi-au dat seama vesticii când Ceauşescu şi-a “pierdut susţinerea”?
   Dacă-mi poţi răspunde, nu te fac “antenist”… :)

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 111. elly says:

  Suntem un popor fara demnitate!! Cititi Constitutia!!!!Nu mai credeti orbeste in cei din strainatate!!! aveti demnitatea de ROMAN!!!!!
  Golaneala ! bascalia!!este la putere!!!! Numai asta mai facem!!!
  Ne-am saturat de dezinformari si minciuni.Daca va ramane Basescu la Cotroceni!!!! suntem un popor care ne meritam soarta!!!! sa fim condusi de un comunist, securist, bisnitar, mincinos, etc…

  Toate articolele din publicatiile straine se platesc cu bani grei !!! sa apara
  (Vezi dezinformarile din presa straina!!!!! cum sunt jurnalistii nostri: lingaii lui Basescu asa sunt si in strainatate cei platici de lingaiii lui Base)

  In fiecare zi mereu dezinformari dezinformari!
  Romanii stiu ca de 8 ani: traiesc bine!!!! cum le-a promis Base;
  le-a luat 25% din salarii, a taiat din pensii; indemnizatii mame, bolnavi etc, etc si nu a lasat nimic dupa 20ani de cand este la conducere( in toate guvernele de 20 ani) iar un grup mic s-a imbogatit si a furat. Si-a umilt propriul popor iar acum”PROSTIMEA”(mintita din nou) il voteaza tot pe Basescu!!! (Cred ca suntem un popor fara pic de demnitate!!!!, ne-am prostit!!! RAUL si RAZBUNAREA sunt la putere.
  Ganditi-va!!!! Treziti-va Romani!!!

  Dupa 29 iulie daca scapam de Basescu – putem sa ne alegem noul presedinte!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 112. Alex says:

  “ambasadorul Statelor Unite”.

  Care a 2 zi era cu Ponta , taia un tort..
  Cat de Basist este Plesule!!!
  Basistule!!!!Penibilule
  comunistule…inca nu ai disparut dupa 20 ani….du te dupa Brucan..comunistule

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 113. MMA says:

  Cred ca daca adunam stelele unora din comentariile de mai sus punem de-o mica constelatie. Ca sa nu mai zic ca mcc pare un fin executant de spagate intre scaune (doar o parere). In alta ordine de idei, cel mai tare mi-e ciuda ca USL m-a obligat sa tin cu Basescu. Nu vroiam! Chiar imi doream sa votez USL la parlamentare, l-am votat dealtfel pe Oprescu la locale, am considerat ca PDL e prea corupt dupa 8 ani si desi am apreciat sacrificiul politic pe timp de criza, am considerat ca e corect ca ei sa plateasca muuuuultele derapaje. Acum ce naiba fac? Iar votez cu Basescu? Da. Votez nu cu Basescu, votez cu regulile democratice. Vreau ca Basescu sa ramana pana la sfarsitul mandatului dupa care sa votez un alt presedinte, iar la referendum ma voi duce si voi vota contra. Nu voi sta acasa, ar insemna sa-i dau un vot de incredere lui Base, insa votand imi voi exprima dreptul meu si va fi practic un vot dublu: participarea la vot e votul impotriva lui Base, stampila pe NU este votul impotriva hold-up-ului Voiculescnastasepatrician.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 114. and the simplu, and the moga says:

  ia uite cam cat de <> ii cetepe: Zice că n-o să uite toată viaţa că i-am spus că nu ştie să înoate. Da, domnule Băsescu, înotaţi mai bine decât scriu eu, dar luaţi-o pe asta spre ţinere de minte: sunteţi un laş, un clănţău uriaş, un şarlatan de care poporul român îşi va aduce aminte ca de o boală ruşinoasă a istoriei sale.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 115. andy simplu, anti moga says:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12866745-ilhl.htm

  iacata numele grele de pe lista a doua, pe unele le pomenisem acum cateva zile

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 116. Victor G says:

  Un copil de clasa 4-a ar da un raspuns in secunda a 2-a de la enutul intrebaii,Presedintele Basescu are dreptate,ceilalti sunt uzurpatorii Romaniei.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 117. adryan says:

  Gâdea e un n mare mincions!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 118. Lus says:

  Prin acest articol ai dovedit ca esti un basist pupincurist … o incercare slaba de a dovedi ca esti impartial…mie incercarea mi se pare penibila.
  Din punctul meu de vedere clasa politica din Romania ar trebui sa dispara sa lase loc alteia mai noi si mai tinere.
  Sa plece si USL si PDL si PPDD si maghiarii imputiti care vor ei scoala in tara mea in alta limba sa ne lase dracu in pace ca ne stau in gat, nu-i mai suportam, si mare minune sa nu se lase cu o mica mare revolutie la un moment dat.

  Mantogule, mantochereste altceva nu penibilitati de astea.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 119. […] Andrei Manțog - Judecată de om prost: între elitele mincinoase și mahalaua cinstită […]

 120. Mircea Rusu says:

  Nu se agita pentru Nastase. Se agita pentru ce stie Nastase si poate da pe goarna!
  Tu, daca ai avea informatii despre jumatate din parlament, jumatatea aia corupta, crezi ca nu ai incerca sa faci cat mai putini pureci la gherla aplicand tactica santajului?
  De ce crezi ca Nastase ar face altfel?
  Disperarea nu vine de la faptul ca Basescu ii taraie in instante, vorba vine ca de fapt nu prea are cum sa o faca, ea vine de la faptul ca ar putea sa ajunga langa Nastase in cateva luni daca-si deschide gura fostul Prim-ministru.
  Ori el tocmai asta transmite prin “testamentul” anuntat si anulat de la publicare.
  “-Baa, nesimtitilor ma lasati aici? Pai daca deschid gura ve aduc pe toti langa mine! Hai repede faceti ceva ca jar mancati. Ia uite, se fac ca ploua”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 121. oana says:

  Nu pt Nastase se agita ei ci pt Voiculescu si alti 20 ca el care sunt in parlament si au dosare penale ,le e frica sa se alature lui Nastase…..de fapt unde la este si locul.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 122. bogdan says:

  `intotdeauna`
  scuze basistule!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 123. bogdan says:

  Eu stiu doar un lucru foarte simplu: in democratie majoritatea intotdeauna are dreptate. Basescu (care nu e nici pe departe un sfant) a primit un mandat de 5 ani de la cei care l-au votat (mult mai multi decat cei care l-au suspendat).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 124. alex nistor says:

  Majoritatea nu are dreptate, pentru simplul fapt ca este majoritate. Dar da! In democratie majoritatea alege fie ca are dreptate fie ca nu are. Si in sensul asta Basescu va fi demis de majoritatea. Chiar daca ea are dreptate sau nu!
  ;)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 125. grigore adrian says:

  Tirania, drapata in faldurile democratiei, foloseste ca masa de manevra “o majoritate”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 126. Liviu Runcan says:

  V-ati gandit ca majoritatea asta tiranica este rezultatul unei radicalizari a opiniei publice determinata de politica stupida a guvernelor tutelate de Presedinte? V-ati gandit ca majoritatea tiranica este reactia la dorinta Presedintelui si PDL de a dobandi intreaga putere – vezi ce s-a intamplat in 2007-2008?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

} ?>