De unde i se trage lui Cornel Dinu porecla de procuror în filozofie

Dinuuuu Procuroru’ va deschide scoruuuuu’!!!!“ Astea erau, pe vremuri, scandările trupeţilor aduși la meci în Ștefan cel Mare cu școala. Cu Școala de Miliţie de la Băneasa. Elanul lor de viitoare organe îi făcea să scandeze euforic despre deschiderea scorului de către Procuror, chiar dacă Dinamo conducea cu 8 la 5. Dinu juca într-adevăr la echipa miliţienilor și procurorilor, dar nu numai asta conta. În 1973, Cornel Dinu absolvise Dreptul. Licenţa și-a dat-o un an mai tîrziu. Nu a activat niciodată ca procuror în lumina vreunei lămpi de anchetator. S-a mulţumit cu reflectoarele din stadion. Cu toate astea, dacă-l auzi vorbind, îţi lasă impresia că ar fi anchetat sau urmărit ani de zile lotul Noica. Sau că ar fi fost gardian la zarca lui Steinhardt. Așa filozofeli și aroganţe îi scapă lui Dinu printre dinţi. Conceptualizează și verticalizează intelectualul ăsta de nu te vezi! Mi-aduc aminte și acum de o scenă de la TV, cînd Dinu a devenit – a cîta oară? – victima sclifoselilor lui de intelectual. A vorbit atunci de niște „scheme concepţionale de joc“. V-am spus despre înclinaţia lui spre conceptualizare. Dar de la schemele conceptuale, care oricum nu-și aveau locul în mijlocul apărării, pînă la „schemele concepţionale“ e ceva de alergat. Păi, atunci, adversarul celui care folosește schemele concepţionale înseamnă că trebuie să folosească scheme anticoncepţionale, nu?

În încheiere, aflaţi, însă, că porecla Procurorul nu i se trage de la diploma de Drept. De fapt, nu de la a lui. Ci de la a tatălui său. Dinu e fiu de procuror – poate de-asta era greu să treacă cineva de fiul unui procuror din anii ’50-’60 –, iar Gică Bărbulescu, celebrul „Pungă“, i-a dat porecla asta lui Cornel, pe linie paternă, atunci cînd a venit antrenor la Tîrgoviște.

cornel dinu

Cornel Dinu: “Cosmologia platoniciana este finalistă. Am luat cupa! Suntem finaliști!”

_____

Marius Lăcătuș, un inginer de aeronave care a ajuns foarte sus sărind după mingea de fotbal

Comentează

Comentarii:

 1. Constantinescu Eduard says:

  Esti , departe de adevar. Oricum adevarul se stie despre Cornel Dinu in orice redactie de sport. Tatal lui a fost avocat si chiar unul bun.Mama lui a avut mari probleme cu bautura, pe timp de vara umbla prin carciumi cu haine de blana.Fratele lui trebuia sa faca puscarie de vreo 3-4 ori pentru-probleme -cu masini . Fanus Neagu la aceptat asa si a spus prin el -DINU- cuvintele intelepte ale lui.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
  • ariton says:

   as dori un comentariu mai dezvoltat ! Probabil ar fi interesant .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. darie says:

  Axioma proștilor: „Dacă un om,de câte ori se întâlnește cu un alt om,scoate din memoria lui pasaje întregi din cărțile pe care le-a citit,e prost,nu om.” Deducție: pe proști,cartea-i face și mai proști.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.7/5 (7 votes cast)
 3. faceroll says:

  pentru schemele conceptionale ar trebui sa apeleze la lacatusu Zgonea pe linie de presedintele asociatiei S.E.C.S, iar pentru retorica de cacat, tot Zgonea il poate ajuta din functia de … al Comisiei de Retorica Dolj. Iar pentru basinile din cap… sa apelele la un pistol,… poate le imprastie. Asa poate scapam si noi… de el.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 4. dan says:

  bai spurcatilor spalati-va la gura cand vorbiti de dinu.trupeti erau la steaua .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

} ?>