Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă să creştem consumul de varză murată! Doamnă, dar bem deja destul de mult!
"Dacă faceți parte dintre aceia care pun varza murată la loc de cinste în meniul familial, felicitări! Acest produs tradițional lacto-fermentat plin de culturi bacteriene benefice cu efect probiotic, are un corespondent și în bucătăria coreeană. Se numește KIMCHI și este un preparat simbolic al culturii culinare din Coreea."
Mersi, dar sa stiti ca exista un corespondent si in bucataria romaneasca. E in frigider, ii zice bere la pet. In popor i se mai spune si "cui pe cui". Daca nu ai zeama de varza dimineata, bagi cateva guri din pet, si se mai duce mahmureala.
Kimchi nu se face cu varză, ci cu un fel de rapiță mai sălătoasă. Se mai face cu condimente. Plus că nimic nu se pierde din varza murată. Pumnii de sare se regăsesc pe ecranul tensiometrului.
Când s-o bea sake la Vaslui, o să semene și varza noastră murată cu kimchi!
Kimchi este facut din legume murate inclusiv varza sii tocmai substantele eliminate prin fermentare sint benifice. Si chinezii si cotreenii o recomanda conta Covid.
Toți cei care vor să pozeze pentru icoane bizantine tradiționale (ochi mici, strălucind de foame și ardoare mistică, obraji supți, alură uscățivă pre-evaporare) pot folosi regimul doamnei.
Nu știu de ce se numesc unii nutriționiști - ar trebui să se numească oligo-nutriționiști. Deși dieta cu oxigen e la mare căutare acum, din nefericire.