Un producător a injectat atât de multă apă în pui încât a fost obligat de OPC să le monteze robineți!
Iei puiul de la magazin, mergi acasă, îl bagi in chiuvetă, îi deschizi robinetul - încet, ca să nu îți inunzi vecinul de jos - şi din ce mai rămâne îți faci un ceai.
Era o vreme când puiul congelat se vindea la kilogram, fiind cântărit în fața clientului. Pe rație, da. Când îl dezghețai constatai că acolo unde fuseseră mațele era un sloi de gheață de vreun sfert de kil. Așa se fura la pui pe vremea lui Ceaușescu. Dacă un pui vândut refrigerat (nu congelat) face baltă în tigaie înseamnă că a suferit congelări și dezghețări repetate. Membranele celulare sunt sparte în urma cristalizărilor repetate ale apei din celule, iar la gătire zeama rezultată iese afară din carne. E valabil pentru orice carne. Unii comercianți seara la închidere mută carnea din vitrina frigorifică în congelatoare. A doua zi dimineața carnea este pusă la loc în vitrina frigorifică. După vreo patru-cinci „tratamente” din astea aia numai carne nu mai e.
Musai trebuie sa aiba si apometru. Dar sa nu fie apometru pentru apa calda fiindca firea va taxeaza puiul la intretinere.
eee, uite cum duoamna fii rea isi rezolva problema cu apa calda: da la fiecare bucurestean un pui dintr-asta, omul il pune in tigaia de pe aragaz si il conecteaza la reteaua de apa calda. cand vrea sa faca dus porneste aragazul. cand vrea sa manace porneste aragazul. o centrala de apartament pe baza de pui preafamblat cu apa. simplu si ieftin. va dati seama ca in Italia, Franta si Germania nu exista astfel de creatii ingenioase si nici nu au baia in bucatarie? ei sunt niste fraieri, ca protectia consumatorilor de la ei ar interzice puii cu apa din start. niste redusi mintali.
Radet si-a diversificat activitatea, nu mai taie numai frunze la caini, a inceput sa taie si rame la gaini...